طرز تهیه ته چین طبری؛ غذای قدیمی مازندران

مناسب برای 3 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 1 ساعت ته چین طبری یک نوع پلو مخلوط خوشمزه…
طرز تهیه ته چین طبری؛ غذای قدیمی مازندران

مناسب برای

3 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

ته چین طبری یک نوع پلو مخلوط خوشمزه مازندرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب مرغ، سبزیجات و رب انار استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه ته چین طبری به ۲ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این ته چین ابتدا باید سینه مرغ را با یک عدد پیاز، سیر و کمی ادویه بپزید و بعد خرد کنید. پیاز را با مرغ پخته و خرد شده و زردچوبه تفت دهید و بعد آب مرغ، رب انار و نمک و فلفل را اضافه کنید.

برنج را آبکش کنید. زرده تخم مرغ را با زعفران دم کرده، گلاب، ماست و کره و ۲ لیوان برنج آبکش شده ترکیب کنید و کف قابلمه بریزید. در ادامه برنج را با سبزی پلویی مخلوط و همراه با مواد مرغی به صورت لایه لایه به قابلمه اضافه کنید.

ته چین را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده شود. می‌توانید این ته چین را در فر نیز آماده کنید. رسپی این غذای مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ته چین طبری مازندرانی برای ۳ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارسینه مرغ۱ عددپیاز۲ عدد بزرگسیر۲ حبهرب انار۲ قاشق غذاخوریآب مرغ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارسبزی پلویی (تره، شوید، گشنیز، جعفری، سیر تازه و پیازچه)۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارزرده تخم مرغ۲ عددماست۲ قاشق غذاخوریگلاب۱ قاشق غذاخوریکره آب شده۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک، فلفل سیاه، زیره و زردچوبهبه مقدار لازم

مرحله اول: سینه مرغ را بپزید

برای شروع باید سینه مرغ را در قابلمه بریزید. یک عدد پیاز ۴ قاچ شده، ۲ حبه سیر و مقداری دارچین، زردچوبه و نمک به مرغ‌ها اضافه کنید.

کمی آب در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید سینه مرغ به خوبی بپزد و نرم شود.

سپس آن را خرد کنید و برای درست کردن ته چین کنار بگذارید.

مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید

یک عدد پیاز باقی مانده را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

پیاز را در روغن بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا طلایی شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین گردو

مرحله سوم: مرغ و زردچوبه را اضافه کنید

بعد از این که پیاز طلایی شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. ۲ دقیقه صبر کنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

در ادامه تکه‌های مرغ پخته شده را به ماهیتابه اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت دهید.

مرحله چهارم: آب مرغ، رب انار و ادویه‌ها را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید آب مرغ، رب انار و مقداری نمک و فلفل به ترکیب پیاز و مرغ اضافه کنید، مواد را خوب هم بزنید و برای ۵ دقیقه در روغن تفت دهید.

بعد از ترکیب شدن همه مواد می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید

یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و کمی نمک به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد برنج را به آن اضافه کنید.

حدود ۱۰ دقیقه برنج را بجوشانید تا کمی قد بکشد. زمانی که قسمت بیرونی برنج نرم شد و مغز آن هنوز کمی سفت بود، می‌توانید آن را آبکش کنید و کمی آب سرد روی برنج بریزید.

مرحله ششم: لایه اول ته چین را آماده کنید

مقداری روغن در یک قابلمه بریزید. زرده‌های تخم مرغ را در یک کاسه بریزید و با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا یکدست شوند.

در ادامه زعفران دم کرده، گلاب، ماست و کره را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

سپس ۲ لیوان برنج به این مواد اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید. حالا این ترکیب را در قابلمه بریزید و با پشت قاشق مواد را پهن کنید و خوب فشار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین عدس پلو با گوشت چرخ‌کرده

مرحله هفتم: همه مواد ته چین را در قابلمه بریزید

در این مرحله باید باقی مانده برنج را با سبزی پلویی خرد شده ترکیب کنید. مقداری از برنج و سبزی را در قابلمه بریزید و بعد مواد مرغی را اضافه کنید.

سپس دوباره ترکیب برنج و سبزی را اضافه کنید و این کار را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید.

مرحله هشتم: ته چین را دم کنید

بعد از ریختن همه مواد ته چین در قابلمه باید مواد را با پشت قاشق فشار دهید. سپس کمی کره آب شده و زعفران دم کرده روی برنج بریزید.

درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ته چین شما برای ۴۵ دقیقه دم بکشد و آماده شود.

بعد از این که ته چین پخت، می‌توانید آن را در ظرف مناسب برگردانید و از طعم آن لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ته چین طبری

ته چین طبری در فر

برای درست کردن این غذا می‌توانید همه مواد را به روشی که گفته شد در قالب نچسب بریزید و روی قالب را با فویل آلومینیومی بپوشانید. بهتر است با چاقو چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید تا بخار به راحتی از آن خارج شود.

فر را از ۱۰ دقیقه زودتر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. زمانی که فر داغ شد، قالب را برای نیم ساعت در فر بگذارید تا ته چین شما آماده شود.

بعد از این که غذا آماده شد، آن را از فر خارج کنید و فویل را بردارید. اجازه دهید ته چین کمی خنک شود و بعد آن را در شکل و اندازه دلخواه برش دهید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ته چین طبری

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت ته چین طبری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

هر چقدر از زعفران بیشتری در این غذا استفاده کنید، عطر و طعم آن دلپذیرتر خواهد شد.برای درست کردن این غذا بهتر است از رب انار ملس که طعم ترش و شیرینی دارد استفاده کنید.بهتر است برنج را برای ۱ ساعت بخیسانید و بعد آن را آبکش کنید.برای درست کردن ته چین طبری زعفرانی بهتر است برنج را کمی زنده‌تر آبکش کنید.برای خوش طعم شدن این ته چین می‌توانید از مقداری چوب دارچین نیز استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این غذا از مقداری آلو بخارا نیز استفاده می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید بعد از آماده شدن این ته چین، آن را با مقداری نعنا، ریحان و شوید تازه خرد شده و همچنین کمی زرشک تفت داده شده تزیین کنید.برخی افراد برای ته چین طبری محلی از مقداری خلال پسته استفاده می‌کنند.می‌توانید به جای پخت مرغ، آن را به تکه‌های کوچک خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید تا آماده شوند.برای پخت این غذا می‌توانید مرغ را بپزید و بعد ریش ریش کنید.برای درست کردن مواد ته چین می‌توانید به جای زرده تخم مرغ از چند عدد تخم مرغ کامل نیز استفاده کنیدبه منظور درست کردن مواد ته چین می‌توانید به جای کره از مقداری روغن حیوانی یا روغن زیتون نیز استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این ته چین به جای رب انار از رب آلو استفاده می‌شود.پیشنهاد می‌شود از مقداری برگ سیر برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ته چین طبری و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر