طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و بادمجان+ نکات کپک نزدن

مناسب برای 4 تا 5 نفر زمان آماده‌سازی 10 دقیقه زمان پخت 20 دقیقه ترشی لوبیا سبز و بادمجان یکی…

مناسب برای

4 تا 5 نفر

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

زمان پخت

20 دقیقه

ترشی لوبیا سبز و بادمجان یکی از متفاوت‌ترین ترشی‌های خانگی است که طعم بسیار خاص و خوشمزه‌ای دارد. این ترشی یک چاشنی بی‌نظیر در کنار انواع غذاهای ایرانی و فست فود است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و بادمجان و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این ترشی آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این ترشی باید لوبیا سبز را بعد از شستن و خرد کردن، برای چند دقیقه بپزید و بعد آبکش کنید. سرکه را همراه با مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

بعد از این که آب جوشید، بادمجان‌های خرد شده را اضافه کنید. چند دقیقه بعد فلفل سبز و سیر خرد شده را همراه با رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی رنده شده به قابلمه اضافه کنید.

همه ادویه‌ها را در قابلمه بریزید و بعد آن را از روی حرارت بردارید. زمانی که ترشی خنک شد، آن را در شیشه بریزید.

رسپی این ترشی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ترشی لوبیا سبز و بادمجان برای 5 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازلوبیا سبز500 گرمسرکه سفید2 پیمانهبادمجان2 عدد متوسطرب گوجه فرنگی1 تا 2 قاشق غذاخوریگوجه فرنگی3 عدد متوسطسیر4 حبهفلفل تند1 عددسبزیجات معطر (گشنیز، جعفری و پونه خشک)به مقدار لازمپودر گلپر1 قاشق مرباخوریزردچوبه1 قاشق مرباخوریپودر تخم گشنیز1 قاشق مرباخورینمک2 قاشق غذاخوری سرپرسیاه دانه1 قاشق چای‌خوری

مرحله اول: بادمجان‌ها را آماده کنید

بادمجان‌ها را بشویید و بعد پوست آن‌ها را با پوست گیر یا یک چاقوی تیز جدا کنید.

در ادامه بادمجان‌ها را به صورت مکعبی یا خلالی متوسط خرد کنید.

برای گرفتن تلخی بادمجان‌ها باید آن‌ها را حدود 30 دقیقه در محلول آب و نمک غلیظ بخوابانید و بعد در آبکش بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بامیه با پوره گوجه فرنگی

مرحله دوم: لوبیا سبزها را بپزید

لوبیاها را بشویید و سر و ته آن‌ها را جدا کنید. می‌توانید لوبیاها را به هر اندازه که دوست دارید خرد کنید.

در ادامه یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند.

سپس لوبیاها را همراه با مقداری نمک در قابلمه بریزید تا برای حدود 10 دقیقه نیم پز شوند.

سپس لوبیاها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: بادمجان‌ها را با سرکه بپزید

سرکه را در یک قابلمه بریزید و در صورت تمایل کمی آب نیز به آن اضافه کنید تا طعم ترشی شما متعادل‌تر شود.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بعد از این که آب و سرکه شروع به جوشیدن کردند، بادمجان‌ها را اضافه کنید.

مرحله سوم: مواد ترشی را در قابلمه بریزید

بعد از حدود 10 دقیقه می‌توانید فلفل سبز را بشویید و به صورت حلقه‌ای خرد کنید و در قابلمه بریزید.

در ادامه سیر خرد شده، رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی رنده یا میکس شده را نیز در قابلمه بریزید.

صبر کنید تا همه مواد ترشی برای چند دقیقه کوتاه روی حرارت بپزند.

مرحله چهارم: ادویه‌ها را اضافه کنید

بعد از این که مواد ترشی کمی نرم شدند، می‌توانید سبزیجات معطر، سیاه دانه، پودر گلپر، زردچوبه، پودر تخم گشنیز و در صورت نیاز دوباره مقداری نمک یا سرکه به قابلمه اضافه کنید.

مواد را هم بزنید و بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انبه بندری

مرحله پنجم: ترشی را آماده کنید

شیشه‌های مورد نظرتان را بشویید و بعد به طور کامل خشک کنید.

اجازه دهید ترشی کمی خنک شود و بعد آن را در شیشه‌ها بریزید.

درب شیشه را محکم ببندید و آن را در یخچال قرار دهید.

این ترشی بعد از خنک شدن آماده است، ولی برای این که خوش‌طعم‌تر شود، بهتر است چند روز صبر کنید.

سپس می‌توانید این ترشی را با هر غذایی که دوست دارید میل کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و بادمجان

نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی لوبیا سبز و بادمجان

در این بخش به چند نکته مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی لوبیا سبز و بادمجان اشاره شده است.

بعد از درست کردن ترشی باید آن را در شیشه‌های تمیز و کاملا خشک بریزید.برای برداشتن ترشی حتما از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید.اضافه کردن سرکه و سیاه دانه به افزایش ماندگاری ترشی کمک زیادی می‌کند.بعد از آماده شدن ترشی باید درب آن را محکم ببندید و ترشی را در یخچال قرار دهید.اضافه کردن نمک، ماندگاری این ترشی را افزایش می‌دهد.قبل از ریختن ترشی در شیشه، صبر کنید تا همه مواد به خوبی خنک شوند.در صورت تمایل می‌توانید لوبیا سبز و بادمجان را به صورت جداگانه نیم پز کنید و بعد همراه با سایر مواد در شیشه بریزید. در این روش باید سبزیجات و فلفل را به طور کامل خشک کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و بادمجان

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن ترشی لوبیا سبز و بادمجان اشاره شده است، با ما همراه باشید.

به جای پخت بادمجان می‌توانید آن را در مقداری روغن سرخ یا از بادمجان کبابی برای درست کردن این ترشی استفاده کنید.به منظور درست کردن این ترشی می‌توانید از بادمجان خرد شده یا رنده شده نیز استفاده کنید.برای آماده کردن این ترشی می‌توانید از سرکه سفید یا سرکه خانگی و سرکه قرمز استفاده کنید.در صورتی که از سبزیجات خشک برای درست کردن ترشی استفاده می‌کنید، می‌توانید بعد از جوشاندن مواد سبزی‌ها را اضافه کنید.بعد از اضافه کردن ادویه‌ها و سبزیجات به ترشی باید قابلمه را از روی حرارت بردارید تا عطر چاشنی‌ها از بین نرود.اگر به سبزیجات معطر دسترسی ندارید، می‌توانید از مقداری پونه یا نعنا خشک برای مزه دار کردن ترشی استفاده کنید.برای خوشرنگ شدن این ترشی می‌توانید رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ و بعد به ترشی اضافه کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و بادمجان و همه فوت‌وفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این ترشی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر