- 2025-07-13
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، ترشیجات و سس ها
طرز تهیه ترشی فندق+ نکات کپک نزدن

مناسب برای
1 شیشه بزرگ
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
ترشی فندق یکی از ترشیهای خاص، متفاوت و خوشمزه است که بیشتر در مناطق شمال ایران، به ویژه گیلان و مازندران آماده میشود. این ترشی طعمی بینظیر و منحصر به فرد دارد و معمولا در کنار انواع غذاهای گوشتی و برنجی سرو میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه ترشی فندق به 4 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این ترشی آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این ترشی ابتدا باید فندقهای خام را پوست بگیرید و کاملا تمیز و خشک کنید. سیر و فلفل را خرد کنید و همراه با فندقها و سبزیجات خشک در یک شیشه خشک و تمیز بریزید.
ادویههایی مانند زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. پس از چیدن مواد در شیشه باید سرکه جوشیده و خنک شده را اضافه کنید و درب شیشه را ببندید تا ترشی شما آماده شود.
میتوانید این ترشی را به روش جوشاندن، با رب انار یا فندق بو داده نیز آماده کنید. رسپی این ترشی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ترشی فندق تازه
مواد لازممقدار مورد نیازفندق خام250 تا 300 گرمسرکه سفید2 تا 2/5 پیمانهسیر4 حبهفلفل سبز3 عددنمک درشت1 قاشق غذاخوری سرصافسبزیجات معطر خشک (نعناع، ترخون، شوید و مرزه)1 قاشق غذاخوریدانه خردل یا تخم گشنیز (اختیاری)1/2 قاشق چایخوریزردچوبه1/2 قاشق چایخوریفلفل سیاه1/4 قاشق چایخوریدارچین1/4 قاشق چایخوریشکر (اختیاری)1 قاشق چایخوریآب جوشیده سرد شدهبه مقدار لازم
مرحله اول: فندقها را آماده کنید
برای شروع باید فندقها را پوست بگیرید (فقط پوست چوبی، نه پوست نازک قهوهای رنگ).
برای درست کردن این ترشی بهتر است از فندق خام و بدون نمک استفاده کنید. فندقها باید سالم، سفت و بدون شکستگی باشند.
در این مرحله دقت کنید که فندقها باید کاملا خشک باشند، در غیر این صورت ترشی شما ممکن است پس از مدتی کپک بزند.
مرحله دوم: سیرها و فلفلها را خرد کنید
سیرها را بشویید و سپس برای طعم دهی بیشتر، آنها را به چند قسمت برش دهید.
فلفل سبزهای شسته شده را نیز از وسط نصف کنید و روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
مرحله سوم: مواد ترشی را در شیشه بریزید
در این مرحله باید یک ظرف شیشهای تمیز و خشک آماده کنید.
ابتدا مقداری فندق در شیشه بریزید و بعد سیر، فلفل، سبزی معطر و ادویه را اضافه کنید.
دوباره مقداری فندق و بعد سایر مواد را اضافه کنید. میتوانید برای مزه دار کردن ترشی از کمی دانه خردل یا تخم گشنیز نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی سیر هفت ساله در 40 روز
مرحله چهارم: سرکه را اضافه کنید
سرکه را در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه کوتاه بجوشانید و اجازه دهید کاملا خنک شود.
سپس آن را روی مواد بریزید تا تمام سطح فندقها را بپوشاند.
اگر از سرکه سفید استفاده کنید طعم ترشی ترشتر میشود. برای ملایم شدن طعم ترشی میتوانید سرکه را همراه با مقداری آب بجوشانید.
مرحله پنجم: ترشی را آماده کنید
بعد از این که همه مواد ترشی را در شیشه ریختید، باید درب آن را محکم ببندید.
در ادامه شیشه را در مکانی تاریک و خنک و دور از نور و گرما قرار دهید.
این ترشی معمولا بعد از 3 تا 4 هفته قابل مصرف است و هر چقدر بیشتر بماند خوشمزهتر میشود.
ترشی فندق به روش جوشاندن
در این روش باید فندق را در مقداری آب و نمک بخیسانید و بعد آن را همراه با کمی آب، سرکه و چاشنیهای مختلف در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و فندقها را برای چند دقیقه بجوشانید تا طعم بگیرند و کمی نرم شوند.
سپس صبر کنید تا مواد از حرارت بیفتند و بعد آنها را در شیشه بریزید و اجازه دهید ترشی شما آماده شود.
ترشی فندق بوداده
در این روش باید قبل از درست کردن ترشی، فندقها را کمی در تابه بدون روغن تفت دهید و سپس از این فندقها در ترشی استفاده میکنند.
این کار باعث میشود فندق طعم بیشتری پیدا کند. در این روش میتوانید از فندقهای بوداده شده آماده نیز استفاده کنید.
ترشی فندق با رب انار
برای مزه دار کردن ترشی فندق میتوانید در کنار سرکه از مقداری رب انار ملس نیز استفاده کنید. این ترشی بافت غلیظتر و طعم بهتری نسبت به ترشی فندق ساده دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بامیه
نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی فندق
در این بخش به چند نکته طلایی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی فندق اشاره شده است.
قبل از ترکیب کردن مواد ترشی مطمئن شوید که همه مواد کاملا خشک هستند، ورود رطوبت موجب کپک زدن این ترشی میشود.قبل از آماده کردن ترشی بهتر است شیشه را در آب بجوشانید و خشک کنید. حتی میتوانید آن را در فر بگذارید تا کاملا ضدعفونی شود.برای جلوگیری از کپک زدن این ترشی بهتر است از سرکه خالص استفاده کنید. رقیق کردن سرکه باعث کاهش خاصیت ضدباکتریایی آن میشود.برای برداشتن ترشی حتما از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید.بعد از آماده کردن ترشی حتما درب آن را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه ترشی فندق
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن ترشی فندق اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای افزایش ماندگاری این ترشی بهتر است از سرکه خالص استفاده کنید.برای ملایمتر شدن طعم این ترشی میتوانید به جای سرکه سفید از مقداری سرکه سیب طبیعی استفاده کنید.اضافه کردن مقداری گلپر عطر و طعم خاصی به این ترشی میبخشد.برای نرمتر شدن بافت فندق در ترشی میتوانید آن را برای چند دقیقه همراه با سرکه، آب و چاشنیها بجوشانید و بعد در شیشه بریزید.برای متعادل شدن طعم این ترشی میتوانید از یک قاشق چایخوری شکر استفاده کنید.برای افزایش ماندگاری این ترشی بهتر است به جای فلفل سبز تازه، از مقداری فلفل خشک استفاده کنید.برای اینکه طعم ترشی شما تند و تیزتر شود، میتوانید مقداری فلفل قرمز یا پودر فلفل تند به آن اضافه کنید.بعد از باز کردن درب ترشی، باید آن را در یخچال قرار دهید.برای خوش عطر شدن این ترشی میتوانید از مقداری فلفل دلمهای خرد شده نیز استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ترشی فندق و همه فوتوفن های درست کردن این ترشی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این ترشی متفاوت را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه