- 2025-05-08
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه اُبنه (آب بَنه)؛ خوراک باستانی ایرانیان

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
1 ساعت
زمان پخت
10 دقیقه
اُبنه یا همان آب بَنه یکی از خوراکهای باستانی ایرانیان است. بسیاری از افراد این خوراک را به عنوان خوراک محلی کرمان میشناسند در حالی که در مناطق مختلفی از ایران، با اندکی تغییرات، آب بَنه طبخ و مصرف میشود. اُبنه به نام قاتق بنه هم مشهور است. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه اُبنه اشنا خواهیم شد؛ پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این غذا، بنهها را در هاون کوبیده و سپس با آب ولرم مخلوط کنید. بعد آب را از صافی رد کنید تا بخشهای چوبی بنه از آب جدا شود.
پیاز را با کمی روغن سرخ کنید و فلفل سیاه و زردچوبه را به همراه پیاز تفت دهید. آب بنه را به ترکیب پیاز و ادویهها اضافه کنید. به محض این که اُبنه به جوش آمد زیر آن را خاموش کنید.
رسپی این غذای مقوی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای اُبنه برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبنه۵۰۰ گرمپیاز۲ عددنمک و فلفل سیاهبه میزان لازمزردچوبه۱ قاشق غذاخوریرب انار (دلخواه)به میزان لازمآب ولرم۴ لیوانروغنبه میزان لازم
مرحله اول: بنهها را بکوبید
بنهها را در هاون خوب بکوبید تا حالتی خمیری شکل بگیرند. هنگامی که بنهها خوب کوبیده شدند و روغنشان خارج شد آنها را در یک کاسه بزرگ بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه یخنی با چغاله بادام
مرحله دوم: بنهها را صاف کنید
۴ لیوان آب ولرم به بنهها اضافه کنید و ترکیب آب و بنهها را خوب هم بزنید. سپس آن را از صافی رد کنید تا بخشهای چوبی بنه از آب جدا شود.
میتوانید بنه و آب را در مخلوط کن برقی با هم ترکیب کنید و سپس آنها را از صافی رد کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: پیاز داغ درست کنید
پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و سپس در اندکی روغن سرخ کنید تا کاملا کاراملی شوند. به پیاز داغ فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.
سپس آب بنه را به ترکیب اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید و نمک آن را اندازه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کله جوش به روش کرمانیها
مرحله چهارم: صبر کنید تا اُبنه بپزد
اجاره دهید که قابلمه حاوی اُبنه روی حرارت باقی بماند. هنگامی که اُبنه شروع به جوشیدن کرد فورا زیر آن را خاموش کنید.
اجازه ندهید که اُبنه کاملا به جوش بیاید و بعد از دیدن اولین حبابها حرارت را خاموش کنید.
این غذا را میتوانید به صورت تریت و به همراه رب انار سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه اُبنه
در ادامه به چند نکته مهم برای درست کردن آب بنه اشاره شده است. با ما همراه باشید.
اُبنه به هیچ عنوان نباید بجوشد و گرنه طعم آن تلخ میشود.در بعضی نقاط ایران برای پخت این غذا به آن آبلیمو و نعناع خشک هم اضافه میکنند.بهتر است برای به دست آوردن طعمی اصیلتر، بنهها را با پوست سبز رنگشان بکوبید.اگر تمایلی به کوبیدن بنه در هاون ندارید، میتوانید اجازه دهید تا بنه خشک شود و سپس آن را به کمک غذاساز برقی آسیاب کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه اُبنه کرمانی آشنا شدیم. اگر شما هم این خوراک را در منطقه خود آماده میکنید، شیوه مرسوم پخت و آماده کردن آن را در منطقه خود، برای ما بنویسید.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه