- 2025-07-26
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، نکات آشپزی
طرز تهیه انبه خشک (چیپس انبه)؛ بدون سیاه شدن با حفظ رنگ
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
15 دقیقه
زمان پخت
4 تا 5 ساعت
انبه خشک که برخی آن را به عنوان چیپس انبه نیز میشناسند، یکی از خوشمزهترین تنقلات در فصل تابستان است که به خاطر فیبر، ویتامین و ارزش غذایی زیادی که دارد، بسیار محبوب است. درست کردن این میان وعده سالم بسیار راحت است و گزینه خوبی برای کودکان نیز محسوب میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه انبه خشک (چیپس انبه) به 4 روش و همه فوتوفنهای درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن انبه خشک، ابتدا باید انبههای رسیده و سفت را بشویید و پوست آنها را با دقت جدا کنید. سپس میوهها را به ورقههایی نازک و یکنواخت برش دهید.
مقداری آب لیمو ترش روی انبهها بریزید و آنها را با فاصله مناسب روی سینی بچینید. فر را داغ کنید و بعد سینی را در طبقه وسط قرار دهید و صبر کنید تا انبهها خشک شوند.
برای خشک کردن انبه میتوانید از دستگاه میوه خشک کن، نور آفتاب و هواپز نیز استفاده کنید. رسپی چیپس انبه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای انبه خشک در فر برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازانبه رسیده و سفت2 کیلوگرمآب لیمو ترش تازه1 تا 2 قاشق غذاخوریدارچین، پودر فلفل قرمز یا پودر زنجبیل (اختیاری)به مقدار لازم
مرحله اول: انبهها را آماده کنید
برای شروع باید انبههای رسیده ولی سفت را برای درست کردن این چیپس انتخاب کنید.
انبهای که بیش از حد نرم یا له شده باشد، در حین برش شکل خود را از دست داده و موقع خشک کردن نیز یکدست خشک نمیشود.
انبهها را به خوبی با آب سرد بشویید و پوست آنها را با چاقوی تیز یا پوست کن جدا کنید.
اگر پوست حساسی دارید، بهتر است هنگام جدا کردن پوست انبه از دستکش استفاده کنید.
مرحله دوم: انبهها را برش دهید
در این مرحله باید انبهها را با یک چاقوی تیز، به صورت ورقههای نازک در حدود 3 میلیمتری برش دهید.
بهتر است ورقهها یک اندازه و نازک باشند تا همه آنها به طور یکنواخت خشک شوند.
دقت کنید که برشهای انبه نباید خیلی نازک یا خیلی ضخیم باشند.
برای خرد کردن انبه در مقدار زیاد، بهتر است از دستگاه برش زن انبه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای آسان برای برش دادن انبه بدون له شدن
مرحله سوم: انبهها را به آبلیمو آغشته کنید
انبهها را در یک سینی بچینید و بعد مقداری آبلیمو روی آنها بریزید. با یک برس آبلیمو را روی انبهها بمالید تا همه قسمتهای میوه به آن آغشته شود.
این کار هم طعم بهتری به انبه خشک میبخشد و هم از سیاه شدن آن جلوگیری میکند.
مرحله چهارم: انبهها را در سینی فر بچینید
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد انبههای مزه دار شده را در سینی بچینید.
به خاطر داشته باشد که انبهها به هیچ عنوان نباید در زمان خشک کردن، روی هم قرار بگیرند.
مرحله پنجم: انبهها را در فر قرار دهید
فر را با دمای 90 درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه داغ شود.
دمای فر را روی حدود 70 تا نهایتا 75 درجه سانتیگراد روشن کنید و در ادامه سینی را در طبقه میانی فر قرار دهید.
بهتر است درب فر را به صورت نیمه باز بگذارید تا رطوبت انبهها به سرعت خارج شود.
اجازه دهید انبهها برای حدود 4 تا 5 ساعت در فر بمانند و به خوبی خشک شوند.
در این مدت باید هر یک ساعت یک بار انبهها را بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را برگردانید.
به خاطر داشته باشید که اگر دمای فر بیش از حد داغ باشد، انبهها به سرعت قهوهای و تیره میشوند و طعم خود را از دست میدهند.
مرحله ششم: فر را خاموش کنید
بعد از این که انبهها به خوبی خشک شدند، فر را خاموش کنید.
اجازه دهید اسلایسهای انبه برای نیم ساعت دیگر در فر خاموش بمانند و کاملا رطوبت خود را از دست بدهند.
بیشتر بخوانید: کالری انبه خشک چقدر است؟
مرحله هفتم: چیپس انبه را سرو کنید
سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید انبهها کاملا خنک شوند.
در صورت تمایل در این مرحله میتوانید از مقداری دارچین، فلفل قرمز یا پودر زنجبیل برای مزه دار کردن انبهها استفاده کنید.
سپس انبههای خشک شده را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
خشک کردن انبه با دستگاه میوه خشک کن
سادهترین و اصولیترین روش برای خشک کردن انبه استفاده از دستگاه خشک کن میوه است. در این روش کافی است ورقههای انبه را روی طبقات دستگاه بچینید، دمای دستگاه را روی 55 تا 65 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
اجازه دهید انبهها به مدت 8 تا 12 ساعت، به آرامی خشک شوند.
خشک کردن انبه در آفتاب
اگر به دستگاه خشک کن یا فر دسترسی ندارید، میتوانید از روش سنتی و طبیعی خشک کردن انبه در آفتاب استفاده کنید. ورقههای انبه را روی پارچه یا توری تمیز بچینید و آن را در معرض آفتاب مستقیم قرار دهید.
برای محافظت از گرد و غبار و حشرات، بهتر است یک توری نازک یا پارچه توری روی سینی بکشید. خشک شدن انبهها در آفتاب معمولا 3 تا 5 روز طول میکشد.
در این مدت باید چند بار انبهها را پشت و رو کنید تا همه قسمتهای میوه به خوبی خشک شود.
خشک کردن انبه در هواپز
در این روش باید انبهها را روی سینی مخصوص هواپز بچینید و بعد دستگاه را به مدت 60 تا 90 دقیقه روی دمای 90 درجه سانتیگراد روشن کنید. در این مدت باید هر 20 دقیقه یک بار درب ایرفرایر را باز کنید و انبهها را برگردانید تا آماده شوند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه انبه خشک
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن انبه خشک (چیپس انبه) اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای مزه دار کردن انبه خشک میتوانید از مقدار کمی نمک نیز استفاده کنید.قبل از قرار دادن انبهها در سینی، باید کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید. اگر انبه را در مقابل آفتاب خشک میکنید، بهتر است از سلفون برای پوشاندن سینی استفاده کنید.چیپس انبه باید انعطافپذیر باشد، نه بیش از حد خشک یا شکننده. اگر آن را خم کردید و شکست، یعنی زیاد خشک شده است.برای جلوگیری از سیاه شدن انبه میتوانید پیش از خشک کردن، آنها را چند دقیقه در محلول آب و آب لیمو بخوابانید. اسید موجود در لیمو مانع اکسید شدن و تغییر رنگ انبه میشود.اضافه کردن مقداری آبلیمو روی انبهها نیز از سیاه شدن آنها در زمان خشک شدن جلوگیری میکند.برای خوشرنگتر شدن چیپسها باید از انبههای زرد و طلایی رنگ استفاده کنید.هر چقدر ورقههای انبه نازکتر باشند، سریعتر خشک میشوند.در زمان خشک کردن انبه، برشهای میوه نباید روی هم قرار بگیرند. در این صورت میوه به خوبی خشک نمیشود و ممکن است کپک بزند.اضافه کردن ادویه و چاشنیهای مختلف به انبه خشک اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید این چیپس را به صورت ساده نیز آماده کنید.ورقههای انبه را به صورت یکسان و یک اندازه برش دهید تا همه انبهها در یک زمان و با هم خشک شوند.استفاده از چاقوی تیز و تمیز در زمان برش دادن انبه، از له شدن یا تیره شدن سطح آن جلوگیری میکند.در زمان خشک کردن انبهها بهتر است دستگاه را روی دمای پایین تنظیم کنید. زیاد بودن حرارت موجب تیره شدن رنگ انبه خشک میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه انبه خشک (چیپس انبه) و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این چیپس خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه