طرز تهیه آش انار+ نکات و فوتوفن ها
آش انار، یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که با طعمی ترش و ملس، طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید این آش خوشمزه را در شب یلدا و روزهای سرد زمستانی بپزید و از طعم بینظیر و خواص متعدد آن بهرهمند شوید. در این مطلب از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش انار را به سبک شهرهای مختلف یاد بگیرید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای پخت آش انار ساده باید ابتدا لوبیا، برنج و بلغور را از چند ساعت قبل به صورت جداگانه بخیسانید و همراه با عدس بپزید. سپس پیاز و سیر را تفت داده و به همراه سبزیهای خرد شده به مواد پخته شده اضافه کنید. در ادامه آب انار، آب گوشت، رب انار و ادویهها را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید آش جا بیفتد. در نهایت آش را با پیاز داغ و سیر داغ تزیین کرده و سرو کنید. برای مطالعه رسپی این آش خوشمزه با جزئیات کامل در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم آش انار ساده
برنج نیم دانه۱ پیمانهلوبیا قرمز۱/۲ لیوانعدس ۱/۲ لیوانبلغور گندم یا جو۱/۲ لیوانپیاز۵ عددآب گوشت ۴ لیوانآب انار۱/۵ لیوانرب انار۲ قاشق غذاخوریسبزی آشی ۳۰۰ گرمسیر۴ حبهنمک، فلفل، سماق و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل طرز تهیه آش انار ساده
مدت زمان آماده سازی و پخت: ۳ الی ۴ ساعتمناسب برای: ۴ تا ۶ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آماده سازی حبوبات و برنج
برای پخت آش انار ساده باید ابتدا لوبیا، برنج و بلغور را از چند ساعت قبل به صورت جداگانه بخیسانید.
در این بازه زمانی چند بار آب بلغور و لوبیا را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
سپس عدس را تمیز کنید، بشویید و همراه با لوبیا، بلغور و برنج در یک قابلمه بریزید.
حال چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا مواد به طور کامل بپزند و نرم شوند.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سیر
سپس پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و داخل یک تابه مناسب تفت دهید تا آب آن کاملا کشیده شود.
بعد مقداری روغن به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید تا به خوبی سرخ و طلایی رنگ شوند. در ادامه کمی زردچوبه به پیازها بزنید و مجدد تفت دهید.
حال، پیاز داغ را از تابه خارج کرده، سیرها را به صورت خلالی خرد کنید و آنها را نیز مانند پیاز به خوبی سرخ کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شله قلمکار
مرحله سوم: خرد کردن سبزی آشی
در این مرحله باید سبزی آش را به صورت درشت خرد کنید و کنار بگذارید.
سبزیهایی که برای پخت آش انار ساده استفاده میشود شامل تره، گشنیز، جعفری و نعنا هستند.
با توجه به ذائقه و سلیقه میتوانید از اسفناج هم برای طعم و لعاب دادن به آش استفاده کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن آب انار و آب گوشت
پس از اینکه حبوبات و برنج به طور کامل پختند، آب آنها را دور بریزید. سپس مواد را به یک قابلمه جادار منتقل کنید.
در ادامه آب انار را با آب گوشت، رب انار، سبزی آشی، پیاز داغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و سماق به قابلمه اضافه کنید.
مرحله پنجم: جا افتادن آش
اجازه دهید آش با حرارت ملایم جا بیفتد. در این مرحله نیازی نیست درب قابلمه را بگذارید.
بعد از آنکه آش خوب جا افتاد، سیر داغ را اضافه کنید و اجازه دهید آش چند دقیقه دیگر بپزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلانی
مرحله ششم: سرو کردن آش
آش انار خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و به وسیله سیر داغ و پیاز داغ تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه آش انار شیرازی
برای پخت آش انار شیرازی باید ابتدا لوبیا و عدس را پس از شستن و خیساندن با مقداری آب بپزید. سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز آب گرفته شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کرده و کوفتههای کوچکی آماده کنید.
در ادامه هر دو طرف کوفتهها را در کمی روغن به خوبی سرخ کنید تا طلایی رنگ و مغز پخت شوند. سپس در قابلمه آش، پیاز و سیر را تفت دهید، برنج و حبوبات پخته شده را اضافه کنید و با آب انار طبیعی و آب بپزید. در نهایت، کوفتههای سرخ شده را به آش اضافه کرده و چاشنی آن را مطابق با ذائقه تنظیم و سرو کنید.
برای مطالعه رسپی این آش خوشمزه به سبک شیرازیها به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل روی لینک طرز تهیه آش انار شیرازی کلیک کنید.
طرز تهیه آش انار تبریزی
برای پخت آش انار تبریزی ابتدا لپه و برنج را خیس کرده و سبزی آش را خرد کنید. بعد پیاز را سرخ کرده و سپس گوشت چرخ کرده و لپه را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه مواد تفت داده شده را با سبزی، برنج و آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بپزید.
پس از مدتی پخت، آب انار و رب انار را به آش اضافه کرده و اجازه دهید کاملا جا بیفتد. در نهایت آش آماده شده را با پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و دانههای انار تزیین کرده و سرو کنید.
برای مطالعه رسپی این آش سنتی به سبک تبریزیها به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل روی لینک طرز تهیه آش انار تبریزی کلیک کنید.
طرز تهیه آش انار گیلانی
برای پخت آش انار به روش گیلانیها باید ابتدا حبوبات را خیس کرده و سبزیها را خرد کنید. سپس حبوبات خیس خورده و چغندر را با هم بپزید. بعد برنج را همراه با سبزی خرد شده به حبوبات پخته شده اضافه کنید.
سپس پیاز و سیر را تفت دهید و به همراه ادویهها به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد. در ادامه طعم آش را مطابق با ذائقهتان با اضافه کردن رب انار، شکر و نمک تنظیم کنید. برای تزیین آش هم میتوانید از نعنا داغ، پیاز داغ، کشک و یا دانههای انار استفاده کنید.
برای مطالعه رسپی این آش سنتی به سبک گیلانیها به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل روی لینک طرز تهیه آش انار گیلانی کلیک کنید.
طرز تهیه آش انار یزدی
برای پخت آش انار یزدی باید ابتدا لپه را با پیاز داغ و ادویه بپزید و سپس برنج را به آن اضافه کنید. بعد گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کرده و به صورت قلقلی درآورید و سرخ کنید.
در ادامه سبزی آش خرد شده و قلقلیهای سرخ شده را به آش اضافه کنید و بپزید. در مراحل پایانی، آب انار و گلپر را به آش اضافه کرده و اجازه دهید جا بیفتد. سپس آش را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و دانه های انار تزیین و سرو کنید.
آش انار یزدی را میتوانید بدون گوشت و با لبو هم بپزید. برای پخت آش بدون گوشت باید ابتدا لپهها را برای چند ساعت در آب بخیسانید و سپس با مقداری آب بپزید. در ادامه لبوی خرد شده را اضافه کنید. پیازها را خرد و در روغن سرخ کنید و با رب انار، زردچوبه و نمک تفت دهید. برنج، نعنا تازه و فلفل سیاه را همراه با پیازها تفت دهید و سپس به قابلمه آش اضافه کنید. اجازه دهید مواد آش برای چند ساعت بپزند و آماده شوند.
برای مطالعه رسپی این آش اصیل ایرانی به سبک یزدیها به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل روی لینک طرز تهیه آش انار یزدی کلیک کنید.
طرز تهیه آش انار تهرانی
برای پخت آش انار تهرانی باید ابتدا پیاز را تفت داده، لپه پخته شده را اضافه کرده و سپس برنج را اضافه کنید. بعد آب قلم یا آب جوش را به همراه ادویه به مواد اضافه کنید و بپزید تا محتوای درون قابلمه نرم شوند. در ادامه لبوی رنده شده و سبزی آش را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شوند.
سپس گوشت چرخ کرده را با ادویه و آرد نخودچی مخلوط کرده، به شکل قلقلی درآورده و سرخ کنید. بعد آب انار و رب انار را همراه با قلقلیهای سرخ شده به آش اضافه کرده و اجازه دهید آش پخته شود و جا بیفتد. در این حین پیاز را تفت داده و نعناع خشک را به آن اضافه کنید. در نهایت آش را با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و دانههای انار تزیین کرده و سرو کنید.
برای مطالعه رسپی این آش لذیذ به سبک تهرانیها به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل روی لینک طرز تهیه آش انار تهرانی کلیک کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش انار
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش انار اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
آب انار را حتما بعد از اینکه آش کاملا پخته شد اضافه کنید. زیرا اضافه کردن زود هنگام آب انار باعث میشود که حبوبات و برنج دیر پخته شوند. به جای آب انار میتوانید از دانههای تازه انار هم استفاده کنید.در آش انار بدون گوشت میتوانید از استاک گوشت یا آب قلم برای طعمی بهتر استفاده کنید.میتوانید کمی پودر گلپر به آش اضافه کنید تا طعم و عطر آن بیشتر شود.قبل از آنکه سبزی آشی را اضافه کنید، حتما آن را کمی در روغن تفت دهید. این کار باعث میشود آش انار لذیذتر و جاافتادهتری داشته باشید.سعی کنید از رب انار خانگی و محلی برای پخت آش استفاده کنید؛ هر چقدر رب انار ترشتر باشد، آش شما خوشمزهتر خواهد شد.اگر میخواهید آش انار یکدست و کاملا له باشد، میتوانید آن را برای مدت زمان بیشتری بپزید.برای طعم شیرینتر میتوانید مقداری شکر به آش انار اضافه کنید. اگر هم طعم ترش را میپسندید، میتوانید آن را کاملا حذف کنید.وجود لبو یا چغندر قند در آش انار، رنگ بینظیری به آن میبخشد. به جای برنج از بلغور جو یا گندم استفاده کنید یا نصف بلغور و نصف برنج به آش انار اضافه نمایید.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه آش انار را به روشهای مختلف برایتان شرح دادیم. آیا شما هم دستور پخت مخصوصی برای آش انار دارید؟ با ما در میان بگذارید تا بتوانیم از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم.
شراره هستم، یک نویسنده و مسافر تمام وقت. اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایدههای جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست. اگر هم میخواهید به دنیاهای جدید سفر کنید، به کانال یوتیوبم سر بزنید.
ارسال دیدگاه