- 2025-01-24
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه آش آبغوره خوشمزه؛ به روش سنتی
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
3-4 ساعت خیساندن حبوبات
زمان پخت
60-70 دقیقه
آش آبغوره یکی از انواع آشهای محبوب و پرطرفداری است که اصالت آن به شهرهای شمالی و مرکزی ایران برمیگردد. این آش به روشهای بسیار مختلفی طبخ میشود. اگر علاقهمند به طعمهای ترش هستید از امتحان کردن طعم این آش غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه آش آبغوره را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت آش آبغوره ابتدا نخود، لوبیا سفید و عدس را چند ساعت خیس کنید و بپزید. در قابلمه دیگری، پیاز را تفت دهید و پوره سیر را اضافه کنید. سبزیهای خرد شده و رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه و مخلوط کنید.
سپس حبوبات پخته شده، آب و آبغوره را به قابلمه بیفزایید و بگذارید به جوش آید. در نهایت ادویهها را اضافه کرده و پس از رسیدن به غلظت مناسب، آش را با گردو تزیین و سرو کنید.
رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش آبغوره برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازنخود۱ پیمانهلوبیا سفید۱/۲ پیمانهعدس۱/۲ پیمانهاسفناج۲ پیمانهتره۱ پیمانهگشنیز۱ پیمانهپیاز۲ عددسیر۴ حبهرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریآب۸ پیمانهروغن نباتی۳ قاشق غذاخورینمکبه میزان لازمفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوریزردچوبه۱/۲ قاشق چایخوریآبغوره۱/۴ پیمانهگردو خرد شدهبرای تزیین
مرحله اول: حبوبات را بپزید
نخود، لوبیا سفید و عدس را تمیز کنید و بشویید. چند ساعت قبل از پخت آش آنها را به صورت جداگانه بخیسانید. در این بازه زمانی بهتر است آب روی حبوبات را چند بار عوض کنید.
سپس حبوبات را آبکشی کنید و در قابلمه مناسبی بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.
۴۰-۵۰ دقیقه حبوبات را با حرارت ملایم بپزید تا کاملاً نرم و پخته شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش برنج
مرحله دوم: پیاز و سیر را تفت دهید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید با کمک چاقو آنها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و کمی روغن نباتی در آن بریزید.
پیازهای نگینی خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.
سیرها را پس از شستن و پوست گرفتن با کمک سیر لهکن پوره کنید.
پوره سیر را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله سوم: سبزیها را اضافه کنید
اسفناج، تره و گشنیز را تمیز کنید و بشویید. آنها را با کمک چاقو خرد کنید.
سبزیهای خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا سبزیها کمی تغییر رنگ دهند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
رب گوجه فرنگی را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رب گوجه فرنگی به خوبی با مواد دیگر ترکیب شود.
مرحله پنجم: حبوبات پخته شده، آب و آبغوره را اضافه کنید
حبوبات پخته شده، آبغوره و آب را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
همه مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسد.
سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش افغانی (آش رشته بدخشی)
مرحله ششم: ادویهها را اضافه کنید
در تابه کوچک کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت بگذارید.
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
سپس محتوای درون تابه را به آش اضافه کنید. کمی هم بزنید تا همه طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله هفتم: آش را تزیین و سرو کنید
پس از این که آش به غلظت مناسب رسید آن را در کاسههای سرو بریزید و به دلخواه با مقداری گردو خرد شده تزیین و نوش جان کنید.
طرز تهیه آش آبغوره تبریزی
برای پخت آش آبغوره تبریزی، ابتدا لوبیا چشم بلبلی را حدود ۱۲ ساعت خیس کنید. سپس با مقدار مناسبی آب نیمپز کنید. در یک قابلمه جداگانه، پیاز را تفت دهید و پوره سیر را به آن اضافه کنید.
سبزیهای خرد شده مانند تره و جعفری را به مخلوط پیاز و سیر افزوده و با رب گوجهفرنگی تفت دهید. بلغور گندم و جو را همراه با عصاره گوشت به قابلمه اضافه کنید و به آرامی بپزید.
حبوبات پخته شده، آب و آبغوره را به آش اضافه کرده و اجازه دهید به جوش آید. سپس ادویهها که شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه است را تفت داده و به آش اضافه کنید تا طعمها به خوبی ترکیب شوند.
آش آبغوره تبریزی جذاب شما آماده سرو و میل کردن است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش بلغور گندم
طرز تهیه آش آبغوره شیرازی
برای پخت آش آبغوره شیرازی، ابتدا گوشت قرمز را با نمک و زردچوبه بپزید تا کاملاً نرم شود. سپس ریش ریش کنید. در یک ظرف بزرگ، برنج و لپه را با آب بپزید تا لپه پخته و برنج شفته شود.
گوشت ریش ریش شده را به برنج اضافه کنید و در صورت باقی ماندن آب گوشت، آن را نیز به مواد بیفزایید. سپس نمک و فلفل قرمز را به میزان دلخواه به آش اضافه کنید.
در یک ظرف جداگانه، نعنا داغ را آماده کرده و به آش اضافه کنید. آبغوره را بسته به ذائقه خانواده به آش اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید تا آش به غلظت مناسب برسد و لعاب بیندازد.
در نهایت، آش را با پیاز داغ طلایی تزیین کرده و آماده سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش آبغوره
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم آش آبغوره اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
حتماً حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا زمان پخت آنها کاهش یابد.برای طعم بهتر، از آبغوره خانگی و طبیعی به جای آبغورههای کارخانهای استفاده کنید.سبزیها را برای این آش به صورت ریز خرد کنید.میزان آبغوره را بسته به ذائقه خود تنظیم کنید.آش را با حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.بسته به سلیقه، میتوانید قوام آش را با افزودن یا کاهش میزان آب تنظیم کنید.میتوانید از سبزیهای خشک شده در پخت این آش استفاده کنید.نمک را در انتهای پخت اضافه کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این آش خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه آش آبغوره از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه