- 2025-07-14
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه آب دوغ خیار سنتی+ نکات خوشمزهتر شدن

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
آب دوغ خیار یک غذای ساده اما فوق العاده محبوب ایرانی است که به خاطر طبع خنکی که دارد، به عنوان نمایندهای تمامعیار از ذائقه خنک پسند ایرانی در روزهای گرم و آفتابی به شمار میآید. این غذا ترکیبی از دوغ محلی، خیار، سبزیهای معطر، گردو و کشمش است که موجب طراوت جسم و آرامش روح در هوای گرم تابستانی میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه آب دوغ خیار سنتی و همه فوتوفنهای درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این غذا ابتدا باید خیارها را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. سبزیهای معطر تازه مانند نعناع، شوید، پونه و ترخون را ساطوری کنید و کنار بگذارید.
در یک کاسه بزرگ، دوغ و ماست را با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید. سپس خیار، سبزیها، کشمش و گردوی خرد شده را به این مخلوط اضافه کنید.
در پایان، نان خشک تکه تکه شده و یخ را به غذا اضافه کنید. رسپی این غذای سنتی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آب دوغ خیار سنتی برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازدوغ محلی (بدون گاز)3 لیوانماست چکیده پرچرب1 لیوانخیار3 عدد متوسطسبزی معطر خرد شده (نعناع، شوید، ترخون، پونه و ریحان)1 پیمانهگردوی خرد شده4 قاشق غذاخوریکشمش پلویی3 قاشق غذاخورینان خشک تکه تکه شدهبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمگل محمدی خشکبه مقدار لازمیخبه مقدار لازم
مرحله اول: خیارها را خرد کنید
برای شروع باید خیارها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. در صورتی که خیارها تازه و ارگانیک هستند، میتوانید از خیار با پوست نیز برای درست کردن آب دوغ خیار استفاده کنید.
در ادامه خیارها را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد کنید. بهتر است خیلی نازک باشند تا با دوغ و ماست بهتر ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک و خیار یزدی
مرحله دوم: سبزیجات را خرد کنید
سبزیهای تازه و معطر مثل نعناع، شوید، پونه، ریحان، ترخون را خوب بشویید.
سپس سبزیها را روی پارچه تمیز پهن کنید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. در ادامه سبزیجات را با چاقوی تیز به صورت ریز خرد کنید.
مرحله سوم: ماست و دوغ را ترکیب کنید
در این مرحله باید ماست را در یک کاسه بزرگ بریزید و بعد دوغ را به آن اضافه کنید.
سپس ماست و دوغ را با همزن دستی یا چنگال خوب هم بزنید تا یکدست شوند و ماست کاملا در دوغ حل شود.
مرحله چهارم: مواد خشک را اضافه کنید
مقداری نمک و فلفل سیاه به ترکیب ماست و دوغ اضافه کنید و بعد خیارهای خرد شده، سبزیها، گردوی خرد شده و کشمش را در ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا مزهها به خورد هم بروند.
مرحله پنجم: نان و یخ را اضافه کنید
نان خشک را به تکههای کوچک تقسیم کنید و در آب دوغ خیار بریزید.
در صورت تمایل، میتوانید نان را جداگانه در زمان سرو اضافه کنید تا خیلی نرم نشود.
سپس یخها را در ظرف بریزید تا غذا خنکتر و دلپذیرتر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماست و خیار مخصوص
مرحله ششم: آب دوغ خیار سنتی را سرو کنید
بعد از این که غذا آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید.
در ادامه برای تزیین غذا از مقداری سبزی خشک، گل محمدی خشک و همچنین چند برگ نعنای تازه استفاده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آب دوغ خیار سنتی
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای درست کردن آب دوغ خیار سنتی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این غذا نباید گردو را خیلی ریز یا خیلی درشت خرد کنید.برای ترید آبدوغ خیار میتوانید از نان خشکهای آماده، نان لواش یا هر نان دیگری که دوست دارید استفاده کنید.بعد از اضافه کردن نان به آب دوغ خیار سنتی، بهتر است آن را بلافاصله سرو کنید تا نان حالت خمیری پیدا نکند.اضافه کردن یخ به آب دوغ خیار اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن آبدوغ خیار به جای ماست و دوغ از کشک مایع استفاده میشود.برای درست کردن این غذا بهتر است از ماست و دوغ محلی پرچرب و کمی ترش مزه استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری سیر رنده شده برای مزه دار کردن این آب دوغ خیار استفاده کنید.در برخی مناطق برای مزه دار کردن آب دوغ خیار از مقداری گوجه سبز یا آلوچه خرد شده در غذا استفاده میشود.اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، میتوانید از مقداری سبزی خشک برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.بعد از آماده کردن آبدوغ خیار سنتی بهتر است آن را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا همه طعمها به خورد هم بروند و بعد آن را سرو کنید.برای درست کردن این غذا باید از دوغ بدون گاز استفاده کنید.اگر به گردوی تازه دسترسی دارید، میتوانید از گردوی تازه برای مزه دار کردن آب دوغ خیار استفاده کنید.برای جلوگیری از آبکی شدن آب دوغ خیار بهتر است خیار را به صورت ریز خرد کنید و بعد از گرفتن آب اضافه، در ماست و دوغ بریزید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری پیازچه و تربچه خرد شده در این غذا استفاده کنید.اگر به دوغ دسترسی ندارید، میتوانید مقداری ماست را با کمی آب ترکیب کنید و آن را در غذا بریزید.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن این غذا از مقداری خامه نیز استفاده میشود.برای درست کردن آب دوغ خیار رژیمی باید از ماست و دوغ کم چرب استفاده کنید.شیرازیها برای درست کردن آب دوغ خیار از مقداری گوجه فرنگی خرد شده نیز استفاده میکنند.برای معطر شدن این غذا میتوانید یک قاشق غذاخوری گلاب نیز به آن اضافه کنید.پیازچه را در زمان سرو کردن غذا به آن اضافه کنید. اگر این کار را از قبل انجام دهید، آب دوغ خیار شما حالت لزج پیدا میکند.میتوانید به جای خیار سبز از خیار چنبر برای درست کردن این غذا استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید مقداری انگور تازه شیرین نیز به این غذا اضافه کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آب دوغ خیار سنتی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه