- 2025-01-16
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
راهکارهای طب ایرانی برای مقابله با سرماخوردگی در زمستان
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، هر فرد بزرگسال سالانه ۲ تا 4 بار و کودکان بیش از این تعداد در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند و ممکن است طی یک سال، 3 تا 8 بار سرما بخورند؛ بیماریای که چندان خطرناک نیست اما ماهیتی بسیار آزاردهنده دارد و میتواند زندگی فرد را مختل کند.
سرایتپذیری شدید سرماخوردگی هم اهمیت این بیماری را بیشتر میکند. علائم سرماخوردگی شامل آبریزش و گزگز بینی، عطسه، ریزشاشک، سوزشگلو و تب خفیف است که این تب معمولا طی روزهای بعد به سرعت قطع میشود.
در طب ایرانی یکی از توصیهها مصرف دمنوش آویشن، بابونه، گلختمی وعناب در زمستان برای سلامتی است و بهگفته سیدعلی مظفرپور، استاد طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل، خانوادهها میتوانند این دمنوشها را نصف استکان هر 8 ساعت به همراه نبات استفاده کنند.
همه گروههای سنی هم درصورت داشتن سرفه، دمنوش آویشن، پنیرک، پرسیاوشان و عناب مصرف کنند.
این متخصص طب ایرانی ادامه میدهد: «ماساژ نواحی پشت، همچنین بخور آویشن، بابونه، مرزنجوش و مصرف مشکافی (شیر-نشاسته-زعفران) و نخود آب (ترکیب نخود، گوشت گوسفند و آب) در تقویت ریه و بهبود عملکرد سینوسها مفید است. »
او با بیان اینکه مراقبت از کودکان و سالمندان در فصل پاییز و زمستان یک امرضروری است، عنوان کرد: «خانوادهها تحت هیچ شرایطی در هوای سرد فرزندان خود را بدون کلاه بیرون نبرند و دانشآموزان هم بهتر است کلاه و جوراب بپوشند. همچنین برای پیشگیری از سرماخوردگی همه گروههای سنی باید پیشانی، نواحی حلق و گلو، کمر و پاها، به درستی پوشانده شود.»
ارسال دیدگاه