• 2025-02-05
  • 3 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

دندان‌درد می‌تواند نشانه حمله قلبی باشد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از نیویورک‌پست، در حالی که بیشتر مردم درد در قفسه سینه یا بازوی چپ…
دندان‌درد می‌تواند نشانه حمله قلبی باشد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از نیویورک‌پست، در حالی که بیشتر مردم درد در قفسه سینه یا بازوی چپ را نشانه‌های احتمالی حمله قلبی می‌دانند، برخی نشانه‌های کمتر شناخته‌شده هم وجود دارند که ممکن است نیازمند مراجعه فوری به اورژانس باشند. دندان درد یکی از این نشانه‌های مغفول‌مانده و غیرمنتظره برای حمله قلبی به شمار می‌رود.

دکتر گورو پراساد سرینیواس، مدیر بازتوانی قلب در بیمارستان دانشگاهی نورتول استاتن آیلند، می‌گوید: «بیماری قلبی و به طور خاص، بیماری عروق کرونر، علت اصلی مرگ‌ومیر در جهان است و شناسایی این علائم نادر می‌تواند در جلوگیری از پیامدهای خطرناک این بیماری قلبی نقش کلیدی داشته باشد.»

به گفته او، بیماری قلبی ایسکمیک، وضعیتی که در آن شریان‌های کرونری جریان خون به قلب را محدود می‌کنند، یکی از دلایل اصلی مرگ‌ومیر است، به طوری که در سال ۲۰۲۳ عامل حدود ۱۳ درصد از مرگ‌ها در جهان بود.

حملات قلبی در زمستان افزایش می‌یابند، زیرا قلب برای گرم نگه‌ داشتن بدن سخت‌تر کار می‌کند و فعالیت‌هایی مانند برف‌روبی هم فشار مضاعفی به قلب وارد می‌کند. از طرفی هوای سرد خون را غلیظ‌تر می‌کند که خطر لخته‌ شدن خون را افزایش دهد.

شایع‌ترین علائمی که بیماران قبل از حمله قلبی گزارش کرده‌اند، درد یا احساس فشار در سمت چپ قفسه سینه است که ممکن است به بازوی چپ هم بزند. همچنین ممکن است به‌صورت فشاری در مرکز قفسه سینه ظاهر شود که شبیه به احساس یک وزنه سنگین روی سینه است. با این حال به گفته سرینیواس، بسیاری از بیماران، به‌ویژه زنان و افراد مبتلا به دیابت، بیشتر در معرض علائم غیرمعمول حمله قلبی قرار دارند.

درد دندان

در حالی‌ که درد قفسه سینه یکی از نشانه‌های رایج مشکلات قلبی است، سرینیواس توضیح می‌دهد که این هشدار می‌تواند به‌صورت درد دندان نیز ظاهر شود، زیرا عصب‌هایی که به دندان‌ها و قلب می‌رسند، مسیرهای مشترکی دارند و گاهی بیماران بدون احساس درد در قفسه سینه، از ناراحتی در پشت یا دندان‌درد شکایت می‌کنند.

هنگامی که جریان خون به قلب محدود می‌شود، پیام‌های درد ممکن است به دندان‌ها منتقل شوند. درد همچنین ممکن است در بازوها، پشت، فک و شکم ظاهر شود. این درد معمولا با فعالیت بدنی تشدید می‌شود و با استراحت کاهش می‌یابد.

درد معده و حالت تهوع

به گفته سرینیواس، برخی «علائم نادر یا غیرمعمول» به شکل سوزش معده یا حالت تهوع آشکار می‌شوند. افراد اغلب این موارد را سوزش سر دل یا ناراحتی معده عادی تلقی می‌کنند، در حالی‌ که ممکن است نشانه موضوعی جدی‌تر باشد.

عرق کردن و خستگی

تعریق شدید بدون دلیل مشخصی مانند گرما یا ورزش و نیز عرق سرد کردن هم می‌توانند هشداری از سوی قلب باشند.

احساس خستگی غیرمعمول پس از کمترین فعالیت یا حتی در حالت استراحت هم به‌ویژه در زنان، می‌تواند یکی از نشانه‌های اولیه بیماری قلبی باشد.

بدون هیچ علامتی

در حالی که این مجموعه علائم نگران‌کننده‌اند، دکتر سرینیواس می‌گوید که کشنده‌ترین علامت، نداشتن هیچ علامتی است. او توضیح می‌دهد: «در بسیاری از موارد، بیماران هیچ علامتی ندارند و دچار حمله قلبی خاموش می‌شوند. ایسکمی میوکارد خاموش یا حمله قلبی خاموش به وضعیتی گفته می‌شود که شواهد عینی از آسیب به قلب وجود دارد، اما هیچ علامتی احساس نمی‌شود.»

ایسکمی میوکارد خاموش تنها از طریق آزمایش‌هایی مانند نوار قلب (ECG)، تست استرس یا اکوکاردیوگرافی قابل تشخیص است که اهمیت انجام دادن غربالگری‌های منظم را برجسته می‌کند.

راه‌های جلوگیری از حمله قلبی

سرینیواس بر اهمیت شناسایی بیماران در معرض خطر ایسکمی میوکارد خاموش و اتخاذ سبک زندگی سالم تاکید دارد. به گفته او، رعایت سبک زندگی سالم ارزیابی‌های دوره‌ای خطرات قلبی‌عروقی در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی بسیار موثر است. علاوه بر این، آگاهی از برخی علائم و نشانه‌های بیماری عروق کرونر می‌تواند به بیماران کمک کند تا زودتر به دنبال درمان باشند و با این بیماری مرگبار مقابله کنند.

ورزش یکی از مولفه‌های کلیدی در این مسیر است، زیرا باعث تقویت عضله قلب، افزایش کارایی آن در پمپاژ خون، کاهش کلسترول و کنترل وزن می‌شود. طبق دستورالعمل‌های فعالیت بدنی برای آمریکایی‌ها، بزرگسالان باید ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشند و دو روز را هم به تمرین‌های مقاومتی اختصاص دهند.

قند، سیگار و عصبانیت؛ سه عامل خطرناک برای قلب

یک مطالعه از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد نشان داد که نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند، صرف‌نظر از میزان ورزشی که می‌کنید، خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهند.

همچنین سیگاری‌ها تقریبا دو برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها در معرض حمله قلبی‌اند، زیرا سیگار کشیدن به عروق خونی آسیب می‌زند، فشار خون را بالا می‌برد و میزان اکسیژن خون را کاهش می‌دهد.

عصبانیت نیز از دیگر عوامل خطر است و تحقیقات نشان داده‌اند که خشم می‌تواند احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد.

منبع خبر