• 2025-05-24
  • 5 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

حذف ارز ۴۲۰۰؛ انفجار نقدینگی در صنعت تجهیزات پزشکی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،در پی حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی در حوزه تجهیزات پزشکی و جایگزینی…
حذف ارز ۴۲۰۰؛ انفجار نقدینگی در صنعت تجهیزات پزشکی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،در پی حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی در حوزه تجهیزات پزشکی و جایگزینی آن با نرخ نیمایی ۲۸۵۰۰ تومانی، فشار کم‌سابقه‌ای بر زنجیره تولید، واردات و تأمین تجهیزات پزشکی وارد شده است. مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری سوم خرداد ۱۴۰۴ با اشاره به این موضوع هشدار داد: «نقدینگی مورد نیاز این صنعت به‌طور ناگهانی هفت برابر شده است.»

وی در این نشست که به مناسبت برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دارویی و آزمایشگاهی برگزار شد، بر لزوم حمایت فوری و هدفمند از تولید داخل تأکید کرد و گفت:
«اگر به نقدینگی موردنیاز صنعت کمک نکنیم، شعار سال که بر سرمایه‌گذاری در تولید تمرکز دارد، به زمین خواهد ماند.»

بحران نقدینگی، مانع تحقق شعار سال

پیرصالحی با بیان اینکه تاکنون در سال جاری هیچ ارزی برای تجهیزات پزشکی تخصیص نیافته، گفت:
«در سه تا چهار سال گذشته ارزبری صنعت تجهیزات پزشکی به‌شدت افزایش یافته و علت اصلی آن، تخصیص ارز ۴۲۰۰ بود که اکنون حذف شده است.»

به گفته او، حذف ارز ترجیحی نه‌تنها فشار مالی را افزایش داده، بلکه در نبود تخصیص به‌موقع ارز جدید، زنجیره تأمین تجهیزات حیاتی دچار اختلال جدی شده است.

دولت رقیب نباشد، تسهیل‌گر باشد

رئیس سازمان غذا و دارو با انتقاد از دخالت مستقیم دولت در برخی حوزه‌های تولید، گفت:
«سرمایه‌گذاری در تولید نباید وابسته به دولت باشد؛ دولت باید صرفاً نقش تسهیل‌گر را ایفا کند، چرا که در هر نقطه‌ای که دولت رقیب بخش خصوصی شده، نتیجه‌اش اختلال در تأمین و تولید بوده است.»

تأکید بر اصلاح سهم سلامت در اقتصاد کشور

وی کمبود منابع در حوزه سلامت را واقعی دانست و تصریح کرد:
«زمان آن رسیده که سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی (GDP) بازنگری شود. در غیر این‌صورت، ناپایداری تأمین و تولید در حوزه تجهیزات و دارو ادامه خواهد یافت.»

هشدار درباره قاچاق و گرانی

پیرصالحی در بخش دیگری از سخنانش به پدیده قاچاق تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت:
«آمار دقیقی از قاچاق نداریم؛ چراکه فقط کشفیات رسمی اعلام می‌شود. اما این مسئله نگران‌کننده است و باید با آن مقابله شود.»

او همچنین خواستار حمایت جدی بیمه‌ها از تولیدکنندگان شد:
«با افزایش هزینه‌ها، اگر بیمه‌ها از رشد قیمت‌ها حمایت نکنند، فشار مستقیم بر دوش مردم خواهد بود. این در حالی‌ست که باید از تولیدکننده حمایت شود تا شاهد کمبود نباشیم.»

درخواست برای تخصیص به‌موقع منابع

پیرصالحی در پایان گفت:
«دولت باید منابع سلامت را به‌موقع ببیند و پرداخت کند. همکاری نهادهایی مانند بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و بیمه‌ها، برای عبور از این بحران ضروری است.»

منبع خبر

بیا تو صدا