- 2025-02-02
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- بین الملل
جنجال پاکتهای نجومی؛ اختلاف مداحان بر سر چیست؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
آبان ماه سال ۱۳۹۶ بود که ماهنامه خیمه متعلق به محمدرضا زائری یادداشتی با عنوان «پاکتهای نجومی» درباره حواشی قرارداد با مداحان منتشر کرد. این یادداشت به جزئیات “دریافتی مداحان” و همچنین قراردادهای جنجالی آنها با برخی از هیئتهای مذهبی پرداخت و در پی آن بود که چندین سایت خبری گزارشهایی با سوژه دریافت پاکتهای نجومی از سوی مداحان اهل بیت (ع) منتشر کردند.
موضوعی حساس و چالش برانگیز که گویی یادداشت نویس ماهنامه خیمه تابوی ورود به آن را برای سایر رسانهها شکست. هرچند همان زمان هم کمتر کسی میتوانست پیش بینی کند که همین سوژه سالها بعد موضوع دعوایی شود که اینبار رسانه اجتماعی اینستاگرام بستر آن باشد.
ویدئوی خط و نشان کشیدن مداحان مشهور برای یکدیگر این روزها بسیار دست به دست میشود. پامنبریهایشان را نشاندهاند، دوربین چند شات هوایی و لانگ میگیرد که نشان دهنده عده بالای بچه مذهبیهای پای رکاب است و در میان این تصاویر باشکوه مداح مزبور گریزی هم به کنایههای تازه منتشر شده حمید رضا علیمی میزند.
حمیدرضا علیمی مدعی شده «برخی مداحها شبی ۲۰۰ میلیون میگیرند، در ایام محرم هم خیلی راحت ۲ میلیارد سکه و… دریافت میکنند! مالیات هم که نمیدهند.»
انتقادات علیمی البته به موضوع پاکتهای پول و دستمزد نجومی ادعای او ختم نشد، در یک مصاحبه ویدئویی میگوید در بنرهای مربوط به اعلان هیئت عزاداری اسم مداح بزرگتر از اسم حضرت زینب (س) نوشته میشود و اصلا انگار صاحب مراسم و دلیل حضور عزاداران آن مداح است نه اهل بیت!
حالا «مداحان پاکتی» را میتوان به واژه نامه بلند بالای سیاسی سالهای اخیر اضافه کرد با این قید که اینبار خودشان از درون خودشان شروع کردند.
پای دعوا خیلی زود به رسانههای رسمی هم کشیده شد. خبرنگار خبرگزاری فارس با چند مداح و چهره نامآشنای مداحی مصاحبه کرده و از آنان پرسیده: آیا مداحی شغل آنهاست و برای روضه رفتن پول دریافت میکنندی یا خیر؟ مرتضی طاهری رئیس هیأت مدیره خانه مداحان در این خصوص گفته: «متاسفانه جریانی در داخل و خارج از کشور به دنبال تخریب جریان مداحی است. مداحان مورد وثوق رهبر انقلاب هستند و ایشان برای آنها وقت میگذارد و با فرمایشهای متقن خود حامی و راهنمای آنان است.»
به گفته او، آنچه که در صحبت حمید علیمی هم تصریح شده بود، درباره برخی از مداحان است که برای حضور در یک جلسه رقمهای سنگین دریافت میکنند. امری که به گفته مداحان و اهل فن، مقصر اصلیاش بانیان جلسه هستند که هدف اصلی برپایی جلسه را که مدح و ذکر نام اهل بیت است، فراموش کردند و با نام و حضور یک مداح و منبری به دنبال مقاصد دیگری هستند.
محمدحسین پویانفر یکی دیگر از مداحان هم به مشرق نیوز گفته است: فردی از من پرسید در جلسه پاکت میگیری؟ گفتم آره میگیرم. گفت: چقدر میگیری؟ گفتم: قیمت روی امام حسین (ع) بگذار تا من بفروشم. سیدجواد ذاکر بزرگترین خصلتش این بود که خودش نفروخت و ماندگار شد. ما را در قبر خودمان میگذارند، اما مشخص میشود که از سر صدق کاری میکنیم یا نه.
کمی به عقبتر برگردیم. آن زمان که شاید چندسال یکبار سخن از دستمزد مداحان به میان میآمد یعنی ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۳. آن سال گزارشی با تیتر «مداحی، ۱۰ شب، ۲۰۰ میلیون تومان؟!» منتشر شد. در این گزارش آمده که «مداحی برای یک دهه در شهر کوچک «چغادک» از توابع استان بوشهر، ۲۰۰ میلیون تومان پول دریافت میکند؛ البته از این دست مداحها زیاد نیستند.
از قضا خبر مداح ۲۰۰ میلیونی برای ۱۰ شب محرم ۱۳۹۳ را مدیرکل اوقاف و امور خیریه بوشهر در انتقاد از دعوت یک مداح مشهور به چغادک مطرح کرده بود که رسانههای محلی بوشهر، حدس زده بودند که س. م. م باشد. این مقام مسئول در واکنش به اظهارات خبرنگاران که گاهی نام این مداح را به میان میآورند، با بیان اینکه تمایلی به ذکر نامش ندارد، به نوعی چنین خبری را تایید کرد و گفت: «رقمهایی که از سوی مداحانی از این دست مطرح میشود غیرمتعارف است.»
با این وجود باید منتظر بمانیم تا ببینیم این طیف که از دهههای گذشته جایگاهی سنتی در لایههای گوناگون جامعه داشتهاند آیا میتوانند با پادرمیانی و ریش سفیدی بزرگان خود به این حواشی پایان دهند یا اینکه باید در انتظار تابوشکنی جدیدی در باره موضوع مداحان باشیم؟
منبع: رویداد 24
ارسال دیدگاه