• 2025-11-09
  • 3 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

آیا بیماران دیابتی می‌توانند از قند و شیرینی استفاده کنند؟ توضیحات وزارت بهداشت

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای جدید به یکی از باورهای…

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای جدید به یکی از باورهای نادرست رایج در مورد تغذیه بیماران دیابتی پاسخ داده و اعلام کرد که برخلاف تصورات عمومی، افراد مبتلا به دیابت لازم نیست مصرف قند و شیرینی را به طور کامل کنار بگذارند.

مطالعات علمی نشان می‌دهد که بیماران دیابتی می‌توانند در چارچوب یک برنامه غذایی متعادل، با رعایت توصیه‌های متخصص تغذیه، مقدار مشخصی از قند، شکر، شکلات یا سایر مواد حاوی کربوهیدرات ساده را در رژیم غذایی خود بگنجانند. در حقیقت، اعتدال در مصرف قند و شیرینی برای مدیریت دیابت از اهمیت بالایی برخوردار است.

چرا بیماران دیابتی باید مراقب مصرف قند باشند؟

هدف اصلی در مدیریت دیابت، حفظ و کنترل سطح قند خون در محدوده طبیعی است. به گفته کارشناسان وزارت بهداشت، زمانی که تعادل میان رژیم غذایی، فعالیت بدنی و داروهای کنترل قند خون برقرار نباشد، نوسانات قند خون می‌تواند خطرناک باشد. بنابراین، مهم‌تر از حذف کامل مواد قندی، حفظ تعادل در مصرف کربوهیدرات‌ها است.

چه میزان قند برای بیماران دیابتی مجاز است؟

مطالعات نشان می‌دهند که بیماران دیابتی می‌توانند تا ۱۰ درصد از کالری روزانه خود را به کربوهیدرات‌های ساده مانند شکر یا شکلات اختصاص دهند، البته این میزان باید به دقت و با نظر متخصص تغذیه تنظیم شود. مسئله کلیدی در دیابت، مدیریت میزان کل کربوهیدرات مصرفی است، نه فقط پرهیز از مصرف شکر.

مصرف قند در شرایط افت قند خون

یکی از نکات مهم در مدیریت دیابت، مصرف مواد قندی در شرایط افت قند خون است. در صورت افت شدید قند خون (یعنی کمتر از ۷۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر)، مصرف کربوهیدرات‌های ساده مانند قند، شکلات یا آبمیوه برای درمان ضروری است.

آیا منع کامل مصرف شکر و مواد قندی درست است؟

کارشناسان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کردند که منع کامل مصرف شکر و مواد قندی در بیماران دیابتی، نادرست و غیرعلمی است. در واقع، مصرف قند و شیرینی در حد اعتدال، تحت نظارت متخصص تغذیه و در چارچوب یک رژیم غذایی متعادل، نه تنها برای کنترل قند خون مضر نیست بلکه می‌تواند به مدیریت بهتر دیابت کمک کند.

بیماران دیابتی باید توجه داشته باشند که می‌توانند از قند و شیرینی در حد اعتدال بهره ببرند، اما باید این مصرف را در چارچوب یک رژیم غذایی متعادل و با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه قرار دهند. رعایت اصول تعادل و کنترل میزان کل کربوهیدرات‌های مصرفی مهم‌ترین عامل در مدیریت دیابت است.

منبع خبر