آگراندیسمان؛ قسمت پنجاهم | بررسی بازی لیلا حاتمی در نقش «رعنا» در فیلم «پیرپسر» | دختر حوا

 احسان ناظم بکایی | لیلا حاتمی پیر پسر، طولانی‌ترین و در عین حال تکان‌دهنده‌ترین فیلم جشنواره فجر و چه بسا…
آگراندیسمان؛ قسمت پنجاهم | بررسی بازی لیلا حاتمی در نقش «رعنا» در فیلم «پیرپسر» | دختر حوا

 احسان ناظم بکایی | لیلا حاتمی پیر پسر، طولانی‌ترین و در عین حال تکان‌دهنده‌ترین فیلم جشنواره فجر و چه بسا تاثیرگذارترین فیلم در سال‌های اخیر سینمای ایران است. پیر پسر ماجرای عجیبی از روابط اجتماعی و انسانی میان پدر و پسران را روایت می‌کند. لیلا حاتمی در نقش رعنا تنها بازیگر زن اصلی فیلم است که عاملی مهم در تنش بزرگ میان پدر و دو پسر را ایفا می‌کند. تنشی که چون آتش زیر خاکستر شعله می‌کشد و هم رعنا و هم سه مرد اصلی فیلم را در خود فرو می‌برد.

به گزارش فیلم نیوز، لیلا حاتمی در کارنامه‌اش نقش چالش برانگیز و سخت کم ندارد، اما حساب نقش «پیر پسر» از مابقی جداست. در اینجا حاتمی جلوه دیگری از توانایی‌های خود در بازیگری را به رخ می‌کشد و نشان می‌دهد که چرا همچنان بازیگر درجه یکی است.

 ویژگی ظاهری | لیلا حاتمی که در اکثر فیلم‌های پیشین خود نقش زنی معصوم را بازی کرده بود در پیر پسر، نقش زنی لوند را بازی می‌کند. او با مهارت، ترفندهای زنانه برای جذب مردان می‌ساخت و حتی صحنه معرفی شخصیت رعنا و ورود او در مغازه عتیقه‌فروشی با کفش‌ها و نوع راه رفتن‌اش نمایش داده شد. تاکید اکتای براهنی بر زیبایی ذاتی حاتمی باعث شده بود تا در گریمی که بابک اسکندری برای او انجام داده بود، سراغ آرایش اگزجره نرود و در طراحی لباس نیز، لوندی حاتمی در تنوع رنگ و لباس نبود تا حواس مخاطب جمع جنس بازی خود حاتمی باشد. حاتمی اگر چه در تمام فیلم سیاه‌پوش است اما با حرکات چشم و لحن عشوه گرانه می‌تواند بقیه را عاشق خود کند.

بازی لیلا حاتمی در فیلم «پیرپسر» تحسین مخاطبان را به همراه داشت.لیلا حاتمی در فیلم «پیر پسر» نقش «رعنا» را بازی کرده است.

 اهمیت نقش | رعنا آغازگر تنش نهایی میان رابطه در هم پاشیده پدر و پسران است. نقشی که با نقشه پدر وارد خانه قدیمی می‌شود اما نقشه را نقش بر آب می‌کند. رعنا اگر چه نقشی دوست داشتنی است اما برخی کارهایش مانند حضور در پارتی، مخاطب را به نیت او مشکوک می.کند. نهایتاً اما رعنا تاوان سنگینی برای انتخاب عشقی حقیقی می‌دهد و لوندی و پیچیدگی را کنار می‌گذارد. رعنا در کنار سه شخصیت مرد یعنی غلام و رضا و علی، شخصیت پردازی درستی دارد، عمیق است و در سطح نمانده است. اوج این شخصیت پردازی‌ها در دیالوگ‌های ساده و صریح کار نمود دارد. رعنا با وجود لوندی اهل زبان ریزی نیست و با تک دیالوگ‌های ضربه زننده کوتاه و نگاه شیطنت‌آمیز کارش را پیش می‌برد.

بازی لیلا حاتمی در فیلم «پیرپسر» تحسین مخاطبان را به همراه داشت.لیلا حاتمی در ایفای نقش «رعنا» تمام ذهنیت مخاطب را بهم می‌ریزد.

جنس بازی | حاتمی در ۵۲ سالگی به عنوان دختر علی حاتمی _ سعدی سینمای ایران_ و با تجربه سی ساله بازی در سطح اول سینمای ایران با کارگردانان مختلف، متبحرانه نقش رعنا را از آب و گل در آورده است.حاتمی تجربیات مختلفی مانند سکوت عمیق در پری و لیلا، مفتدر مانند بی پولی، حامی مانند ارتفاع پست، سرگشته مانند سر به مهر و رگ خواب دارد اما رعنای پیر پسر شبیه هیچکدام از آنها نیست. رعنایی که حاتمی با راهنمایی‌های براهنی ساخته ماندگار است.رعنا چند وجه دارد. یکی در زمان تنهایی که بهت‌زدگی و تفکر را برای آینده نشان می‌دهد. دیگری برخورد محکم با پدر و آن دیگری همراهی عاشقانه با پسر و در مواجه با مادر، دختری سرکش و عصبی است که هر کدام جنس بازی متفاوتی را می‌سازد.

منبع خبر