- 2025-07-21
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
آتشسوزیهای جنگلی خطر شیوع آنفلوانزا و کووید-۱۹ را افزایش میدهند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت،تحقیقات جدید نشان میدهند که آتشسوزیهای جنگلی، به خصوص دود ناشی از آنها، میتوانند به طور غیرمستقیم شرایط مساعدی برای شیوع بیماریهای تنفسی مانند آنفلوانزا و کووید-۱۹ ایجاد کنند. محققان گزارش دادهاند که دود غلیظ ناشی از آتشسوزیها مردم را مجبور میکند تا بیشتر وقت خود را در فضاهای بسته بگذرانند که این امر احتمال انتقال بیماریهای مسری در داخل خانهها را بهشدت افزایش میدهد.
این مطالعه که توسط تیمی از محققان به رهبری جولیا پولانو، دانشجوی فوق دکترا در رشته اپیدمیولوژی دانشگاه جورج تاون انجام شده، بر اساس دادههای کیفیت هوا و الگوهای فعالیتهای درونخانه در ایالات اورگن و واشنگتن در سال ۲۰۲۰ شکل گرفته است. در این سال، آتشسوزیهای جنگلی که به علت رعد و برق و شرایط گرمایی خاص شدت گرفت، موجی از دود را به این مناطق وارد کرد و باعث شد که فعالیتهای داخل خانه به طور قابل توجهی افزایش یابد.
بر اساس این تحقیق، در آگوست ۲۰۲۰، در حالی که آتشسوزیها به اوج خود رسید، شهرهای ایالت اورگن با ۱۴ درصد افزایش در فعالیتهای داخل خانه مواجه شدند، و در ایالت واشنگتن این افزایش به حدود ۱۱ درصد رسید. در شهرهای بزرگ مانند سیاتل و پورتلند نیز به ترتیب ۱۶ درصد و ۱۱ درصد افزایش فعالیتهای داخل خانه گزارش شد.
محققان بیان کردند که مدلهای کامپیوتری نشان میدهند که تجمع افراد در فضاهای بسته میتواند خطر شیوع بیماریهای هوابردی مانند آنفلوانزا و کووید-۱۹ را به طور چشمگیری افزایش دهد. با این حال، استفاده از ماسک در داخل خانه میتواند تا حد زیادی این خطر را کاهش دهد.
در این راستا، تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که حتی افزایش اندک در استفاده از ماسک (حدود ۱۰ درصد) میتواند به طور قابل توجهی از اوج شیوع بیماریها در دورههای آتشسوزی جلوگیری کند.
پژوهشگران توصیه میکنند که با برنامهریزی مناسب و درک تأثیرات این شرایط رفتاری، میتوان از سلامت عمومی در دوران تغییرات اقلیمی و افزایش آتشسوزیها به طور مؤثرتری محافظت کرد.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه