آشپزیتغذیه

طرز تهیه خورشت قلیه ماهی به همراه نکات پخت آشپزی

در این مقاله همراه ما باشید تا آموزش خورشت قلیه ماهی را برای شما به اشتراک بگذاریم.

قلیه ماهی یکی از غذا های متعلق به جنوب کشور است که با توجه به طعم فوق العاده آن طرفداران بسیاری در سراسر ایران برای خود دارد، به طوری که شاهد پخت آن توسط بسیاری از خانواده ها در شهر های مختلف ایران هستیم.

این غذای فوق العاده از ترکیباتی همچون سبزیجات، ادویه و ماهی درست می شود که در نهایت طعم بی نظیری را ارائه می دهد.

مطالعه بیشتر…

برای آشنایی با “طرز تهیه میرزا قاسمی” به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

با ما همراه باشید تا دستور پخت قلیه ماهی را در اختیار شما قرار دهیم.

مواد لازم:

  • فیله ماهی: 4 تکه
  • سیر: 6 حبه
  • گشنیز: 300 گرم
  • شنبلیله: 50 گرم
  • روغن: به میزان لازم
  • پیاز: 2 عدد متوسط
  • ادویه جات: فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • رب انار: 3 قاشق غذا خوری
خورشت قلیه ماهی

طرز تهیه خورشت قلیه ماهی

در اولین مرحله باید ماهی را انتخاب کنیم.

توجه

توجه کنید که از ماهی هایی که گوشت نرمی دارند استفاده نکنید، زیرا ممکن است در فرایند پخت له شده و شکل ظاهری خورشت را خراب کنند!

مناسب ترین ماهی ها برای پخت قلیه ماهی، سنگسر، شوریده و شیر هستند، البته ماهی های سالمون و قزل آلا نیز برای استفاده در این خورشت مناسب می باشند.

  1. ابتدا پس از آبکشی گشنیز و شنبلیله را به خوبی ساطوری کرده و در کناری بگذارید.
  2. در مرحله بعد پیاز و سیر را به صورت نگینی خرد کرده تا برای سرخ کردن آماده شوند، سپس در تابه ای مقداری روغن ریخته و پیاز های از قبل آماده شده را به آن اضافه کنید.
  3. اکنون پیاز ها کمی که سرخ شد در ظرف جدا قرار داده و بعد از آن اجازه دهید تا سیر ها کمی در روغن تفت خورده و سرخ شوند.
  4. حال پیاز ها را مجدداً به همراه ادویه (فلفل و زردچوبه) و گشنیز و شنبلیله را به سیر ها اضافه کرده و اجازه دهید تا کمی با هم طعم بگیرند.
  5. اکنون اجازه دهید تا آب سبزی ها کمی گرفته شده و در نهایت مقداری آب به آن اضافه کنید تا سبزی ها روی حرارت کم به خوبی پخته شوند.
  6. حال رب انار را در 3 لیوان آب حل کنید و به خورشت اضافه کنید. (در صورتی که رب انار در دسترس شما نیست می توانید تمر هندی را جایگزین آن کنید.)
  7. اجازه دهید تا خورشت شما به خوبی جا بیفتد، هنگامی که متوجه تغییر رنگ آن شدید، می توانید ماهی را به آن اضافه نمایید. (همچنین به جای ماهی می توانید از فیله مرغ و یا تن ماهی نیز در این خورشت استفاده کنید)‎
  8. در نهایت نیم ساعت زمان می برد تا ماهی شما به خوبی پخته شده و خورشت شما آماده سرو شود.‎
خورشت قلیه ماهی

*نکات مهم*

نکته1: پس از چشیدن خورشت در صورتی که نیاز به نمک داشت مقداری به آن اضافه کنید.

نکته2: برای خوش عطر تر شدن خورشت می توانید مقداری زعفران دم کشیده نیز به آن اضافه نمایید.

نکته 3: در صورتی که به جای ماهی تازه از کنسرو ماهی استفاده می کنید، ابتدا به مدت زمان 20 دقیقه اجازه دهید بجوشد، سپس آن را به خورشت اضافه نمایید.

نکته 4: در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید 1 قاشق مربا خوری رب را در روغن سرخ کرده و به آن اضافه نمایید.

نکته 5: در صورتی که از فیله مرغ به جای ماهی در این خورشت استفاده می کنید، ابتدا فیله های مرغ را از قبل با پیاز، ابلیمو، نمک، فلفل و زعفران طعم دار کرده و اجازه دهید تا استراحت کند، سپس کمی در روغن تفت دهید تا آب آن گرفته شود و در نهایت به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت 20 دقیقه پخته شود.

نکته 6: هنگامی که خورشت جا افتاد، درب آن را نبندید تا عرق نکند.‎

امیدوارم که از این خورشت لذت ببرید، نوش جان.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا