فقط با یک نوع خمیر خانگی 3 مدل شیرینی بپزید

اگر دوست دارید با کمترین مواد، بیشترین تنوع را در شیرینی‌پزی داشته باشید، این مطلب مخصوص شما است. در این…

اگر دوست دارید با کمترین مواد، بیشترین تنوع را در شیرینی‌پزی داشته باشید، این مطلب مخصوص شما است. در این مطلب از مجله اکالا یاد می‌گیریم که چگونه با یک نوع خمیر ساده‌ خانگی سه مدل شیرینی خوشمزه و پرطرفدار، یعنی نان خرمایی، کوکی و شیرینی مشهدی را در خانه آماده کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این خمیر، ابتدا کره و پودر قند را خوب با همزن ترکیب کنید تا بافتی یکدست ایجاد شود. سپس زرده تخم‌مرغ و وانیل را اضافه کرده و هم‌زدن را ادامه دهید.

آرد را اضافه کرده و با دست ورز دهید تا خمیر منسجم شود. خمیر را ۲۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید، سپس آن را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. رسپی این خمیر را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خمیر

مواد لازممقدار مورد نیازکره650 گرمپودر قند2 فنجانزرده تخم مرغ3 عددپودر وانیل1 قاشق چایخوریآرد6 فنجان

مرحله اول: کره را با پودر قند مخلوط کنید

در ابتدا لازم است کره را با پودر قند ترکیب کنید. ابتدا با لیسک کمی کره را خرد کنید تا با پودرقند مخلوط شود.

سپس از همزن استفاده کنید تا کاملا یکدست با هم ترکیب شوند.

مرحله دوم: زرده تخم مرغ را اضافه کنید

زرده تخم مرغ و پودر وانیل را اضافه کنید و به هم زدن با همزن برقی ادامه دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک زردآلو تابه‌ای

مرحله سوم: آرد را اضافه کنید

آرد را به مواد اضافه کنید و شروع به ورز دادن با دست کنید. ذرات خمیر چسبیده به دیواره‌های ظرف را جدا کرده و با خمیر ترکیب کنید.

به ورز دادن ادامه دهید تا خمیر بافت یکدست و منسجمی پیدا کند و از حالت خرده نان دربیاید.

مرحله چهارم: به خمیر استراحت دهید

روی خمیر را با یک پلاستیک بپوشانید. سپس آن را به مدت 20 دقیقه در یخچال بگذارید تا به قدر کافی استراحت کند.

سپس خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و آن را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید.

در ادامه با استفاده از این خمیر می‌توانید سه شیرینی که در ادامه به آن اشاره می‌شود را آماده کنید.

کوکی با چیپس شکلات

برای آماده کردن کوکی با استفاده از خمیر ذکر شده به ¼ فنجان چیپس شکلات و کمی عصاره وانیل مایع نیاز دارید. چیپس شکلات و وانیل را به ⅓ از خمیر که آن را جدا کرده‌اید، اضافه کنید و خمیر را ورز دهید.

سپس به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و آن را در دستتان شکل داده و پهن کنید. سپس کوکی را در سینی فر که از قبل چرب کرده‌اید بچینید. روی کوکی‌ها چند دانه دیگر چیپس شکلات بگذارید.

اجازه دهید کوکی‌ها برای مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی‌گراد در فر بپزند. در طول این مدت کوکی‌ها را بدون باز کردن در فر چک کنید و اگر زیر آن‌ها طلایی متمایل به قهوه‌ای شد، زودتر شیرینی‌ها را از فر بیرون بیاورید.

بعد از پخت صبر کنید تا کوکی‌ها خنک شوند، سپس آن‌ها را در ظرف مورد نظر بچینید.

کوکی با چیپس شکلات

نان خرمایی

⅓ دیگر از خمیر را با نصف قاشق چای‌خوری مهلب به همراه یک قاشق غذاخوری شیرخشک مخلوط کنید. خمیر را با دست ورز دهید تا کاملا یکدست شود.

250 گرم خمیر خرما را با یک قاشق چایخوری پودر دارچین و یک قاشق غذاخوری روغن مخلوط کنید. خمیر را ورز دهید تا با مواد به صورت یکدست ترکیب شود.

سپس خمیر را به شکل توپ‌هایی کوچیک شکل دهید و این توپ‌ها را کنار بگذارید. کمی از خمیر بردارید و آن را در دست باز کنید.

سپس یکی از توپ‌های خرمایی را داخل این خمیر باز شده بگذارید و خمیر را از اطراف ببنیدید تا کاملا توپ خرمایی را در بربگیرد و از هیچ یک از اطراف آن توپ خرمایی مشخص نباشد.

سپس آن را به شکل دلخواه قالب بزنید. نان خرمایی‌ها را در سینی فر که از قبل چرب شده بچینید. این شیرینی‌ها را به مدت 7 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتی‌گراد بپزید.

سپس گریل فر را روشن کنید تا روی نان خرمایی‌ها رنگی طلایی به خود بگیرد. سپس فر را خاموش کرده و سینی را از فر بیرون بیاورید.

بهتر است تا قبل از خنک شدند شیرینی‌ها، آن‌ها را از سینی فر جمع نکنید زیرا در غیر این صورت در هنگام جابجایی خرد می‌شوند.

نان خرمایی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک سیب و دارچین

شیرینی مشهدی

⅓ باقی مانده از خمیر را روی پلاستیک بگذارید و روی آن را هم با یک پلاستیک دیگر بپوشانید. سپس این خمیر را با وردنه باز کنید تا ضخامت کمی پیدا کند. خمیر را به کمک یک فنجان یا یک قالب کروی دیگر به شکل دایره‌ای قالب بزنید.

شیرینی‌هایی را که قالب زدید با کمک چاقو از روی میز کار جدا کرده و روی سینی فری که از قبل چرب شده قرار دهید. روی نیمی از شیرینی‌هایی که قالب زده شده‌اند به کمک یک انگشت دانه یا قالب گرد کوچک، قالب بزنید تا وسط خمیر به صورت یک دایره بسیار کوچک، مانند دونات خالی شود.

شیرینی مشهدی را برای مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی‌گراد در فر بپزید. سپس وقتی خنک شدند آن‌ها را از سینی فر به ظرف مورد نظر انتقال دهید.

سپس روی نیمه‌ای از شیرینی‌ها که روی آن سوراخی وجود ندارد، مقدار کمی از مربای مورد نظر خود بریزید. بعد از این کار نیمه دیگر شیرینی را که روی آن یک سوراخ وجود دارد، روی نیمه مربادار بگذارید و آن را فیکس کنید.

شیرینی مشهدی را در یخچال بگذارید تا خوب خودش را بگیرد. می‌توانید روی شیرینی کمی پودر پسته یا پودر قند بپاشید یا آن را با شکلات آب شده تزئین کنید.

شیرینی مشهدی

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه 3 مدل شیرینی خوشمزه خانگی تنها با استفاده از یک نوع خمیر آشنا شدیم. این شیرینی‌ها انتخاب‌های خوب و متنوعی برای مجالس و مهمانی‌های شما به شمار می‌روند.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر