- 2025-07-28
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
ابتلای کمتر از ۱.۲ میلیون نفر در کشور به هپاتیت B؛ کاهش شیوع به زیر ۱ درصد
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازتسنیم، فوقتخصص بیماریهای گوارش و کبد بزرگسالان با اشاره به اجرای موفق برنامه واکسیناسیون هپاتیت B، از کاهش چشمگیر شیوع این بیماری در کشور به کمتر از یک درصد خبر داد. دکتر سید امیرپاشا طبائیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار کرد که شیوع هپاتیت B در ایران قبل از شروع واکسیناسیون، بین ۲ تا ۷ درصد جمعیت بود. اما با اجرای این برنامه از سال ۱۳۷۳، میزان ابتلا به این بیماری به کمتر از ۱.۲ میلیون نفر کاهش یافته است.
راههای انتقال هپاتیت و اهمیت پیشگیری
دکتر طبائیان در خصوص راههای انتقال هپاتیت B و C گفت: این بیماریها عمدتاً از طریق تماس با خون آلوده، مانند استفاده از سرنگ مشترک یا ابزارهای تیز آلوده، منتقل میشوند. همچنین، روابط جنسی محافظتنشده و انتقال از مادر به نوزاد از دیگر راههای مهم انتقال هستند.
وی به مردم توصیه کرد که از تماس با خون آلوده، تزریقهای مشترک و روابط جنسی غیرمحافظتشده پرهیز کنند تا خطر ابتلا به هپاتیت را کاهش دهند.
توسعه واکسیناسیون و درمان هپاتیت
دکتر طبائیان با اشاره به دستاوردهای قابل توجه در پیشگیری از هپاتیت B از طریق واکسیناسیون، گفت: واکسن هپاتیت B از سال ۱۳۷۳ برای نوزادان ارائه شده و افرادی که این واکسن را دریافت کردهاند، در برابر بیماری ایمن هستند. به همین دلیل، ابتلا به هپاتیت B در این گروهها تقریباً صفر است.
با این حال، برای هپاتیت C، که هنوز واکسنی برای پیشگیری از آن وجود ندارد، درمانهای دارویی موثری توسعه یافتهاند. دکتر طبائیان افزود که داروهای جدید خوراکی برای درمان هپاتیت C در ایران در دسترس هستند و بیماران میتوانند با مصرف دورهای این داروها، بهبود کامل پیدا کنند.
هدف حذف هپاتیت تا سال 2030
در روز جهانی هپاتیت که ۶ مرداد همزمان با تولد باروخ بلومبرگ، کاشف ویروس هپاتیت B، نامگذاری شده است، شعار امسال از سوی سازمان جهانی بهداشت «پیش بهسوی حذف هپاتیت» اعلام شده است. این شعار بر لزوم رفع موانع اقتصادی، اجتماعی و ساختاری برای دسترسی عادلانه به خدمات پیشگیری، تشخیص و درمان هپاتیت تأکید دارد.
ارسال دیدگاه