خبرمهم برای مشمولان کالابرگ / مرحله چهارم کالابرگ به کدام دهک‌ها تعلق می‌گیرد؟

به گزارش اقتصادآنلاین، طرح کالابرگ الکترونیکی که از دولت سیزدهم آغاز شد و حالا در دولت چهاردهم ادامه دارد، با…

به گزارش اقتصادآنلاین، طرح کالابرگ الکترونیکی که از دولت سیزدهم آغاز شد و حالا در دولت چهاردهم ادامه دارد، با هدف کمک به معیشت خانوارهای کم‌درآمد و کاهش اثرات تورم بر زندگی آن‌ها اجرا می‌شود. تاکنون سه مرحله از این طرح اجرا شده و در حال حاضر دهک‌های ششم و هفتم نیز در نوبت دریافت کالابرگ قرار دارند. در حالی‌که هنوز مرحله سوم به‌طور کامل به پایان نرسیده، زمزمه‌هایی درباره آغاز مرحله چهارم به گوش می‌رسد.
اما اجرای مراحل بعدی این طرح، در گرو تأمین منابع مالی کافی است؛ منابعی که فعلاً فقط از محل حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی تأمین می‌شود. با توجه به محدودیت بودجه، این سؤال جدی مطرح است که آیا دولت توانایی ادامه این مسیر برای همه دهک‌های هدف را دارد و مرحله چهارم کالابرگ به کدام دهک ها تعلق می گیرد؟

یارانه کدام دهک‌ها حذف می‌شود؟

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعلام کرده است که بر اساس مصوبه قانون بودجه سال ۱۴۰۴، سه دهک بالای درآمدی کشور (دهک‌های هشتم، نهم و دهم) از فهرست دریافت‌کنندگان یارانه نقدی  ( حدود ۱۸ میلیون نفر) کنار گذاشته خواهند شد. وی تأکید کرده که اطلاعات خانوارها به‌روزرسانی شده و فرآیند شناسایی و حذف یارانه‌بگیران پردرآمد نهایی شده است.

مرحله چهارم کالابرگ به کدام دهک‌ها پرداخت می‌شود؟

دولت در نظر دارد مرحله چهارم طرح کالابرگ الکترونیکی را در هفته‌های آینده اجرا کند، اما تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای کامل این مرحله همچنان با ابهاماتی همراه است. طبق اعلام رسمی، حذف یارانه نقدی حدود ۱۸ میلیون نفر از سه دهک بالای درآمدی در دستور کار قرار دارد. در صورت اجرای این تصمیم، ماهانه حدود ۵ هزار میلیارد تومان منابع برای دولت آزاد خواهد شد.
با توجه به تعیین مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای هر کالابرگ، این اعتبار تنها برای تأمین کالابرگ حدود ۱۰ میلیون نفر کفایت می‌کند. این در حالی است که بر اساس برآوردهای رسمی، جمعیت سه دهک اول درآمدی کشور به حدود ۲۸ میلیون نفر می‌رسد. بنابراین مشخص نیست دولت در مرحله چهارم، چه گروه‌هایی را در اولویت دریافت کالابرگ قرار خواهد داد و چه منابعی را برای پوشش کامل مشمولان در نظر دارد. این درحالی است که دولت در مراحل قبلی برای تامین اعتبار ۷ دهک از صندوق توسعه ملی برداشت کرده بود که این اقدام با انتقاد بسیاری از اقتصاددانان قرار گرفت.

 

منبع خبر