• 2025-07-26
  • 4 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

معجون‌های ضد گرمازدگی؛ بدنتان را در تابستان بیمه کنید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،دکتر آرزو حکمت‌دوست، پزشک عمومی و متخصص تغذیه، می‌گوید با بالا رفتن دمای…

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،دکتر آرزو حکمت‌دوست، پزشک عمومی و متخصص تغذیه، می‌گوید با بالا رفتن دمای هوا، بدن برای تنظیم دما، شروع به تعریق می‌کند. این فرایند اگرچه به خنک شدن بدن کمک می‌کند، اما با دفع حجم بالایی از آب و املاح همراه است؛ موضوعی که اگر جبران نشود، به کم‌آبی و گرمازدگی منجر خواهد شد.

بهترین نوشیدنی‌های ضد کم‌آبی و گرمازدگی

آب ساده همیشه در اولویت است، اما برای حفظ بیشتر آب در بدن، می‌توان از نوشیدنی‌های تقویت‌شده استفاده کرد:

آب با تخم شربتی، دانه چیا یا خاکشیر: این ترکیبات به دلیل دارا بودن فیبر، مانع دفع سریع آب می‌شوند.

افزودن کمی نمک (حدود ۱/۵ قاشق چای‌خوری در هر لیوان): برای جبران سدیم از دست‌رفته از طریق تعریق.

آب‌میوه‌های طبیعی رقیق‌شده (مانند آب هندوانه یا آب خربزه مخلوط با آب): تأمین‌کننده مایعات و املاح بدن.

آب‌لیمو تازه: منبع خوب پتاسیم برای جلوگیری از اختلال در تعادل الکترولیتی.

خوراکی‌های آبدار و سالم تابستانی

میوه‌های مناسب: هندوانه، خربزه، طالبی

سبزیجات مفید: کاهو، خیار، گوجه‌فرنگی

خوراکی ترکیبی پیشنهادی: آب‌دوغ‌خیار – یک وعده غذایی کامل، سبک و سرشار از آب و املاح

مراقبت ویژه از کودکان و سالمندان

این دو گروه به‌دلیل کاهش حس تشنگی، بیشتر در معرض کم‌آبی‌اند.

نوشیدنی‌هایی با ترکیبات ملایم (مثلاً آب، لیمو، تخم شربتی و کمی شکر) می‌تواند آن‌ها را به نوشیدن بیشتر ترغیب کند.

استفاده از قمقمه‌های خنک با یخ یا طعم‌دهنده طبیعی برای کودکان مفید است.

چگونه دیرتر تشنه شویم؟

چه خوراکی‌هایی را کمتر بخوریم؟

غذاهای سرخ‌کردنی و چرب به‌دلیل سوخت‌وساز بالا، نیاز بیشتری به آب دارند.

این نوع غذاها می‌توانند خطر کم‌آبی و گرمازدگی را افزایش دهند، به‌ویژه در تابستان.

نوشیدن آب تنها کافی نیست؛ ترکیب درست نوشیدنی‌ها و تغذیه هوشمندانه، کلید سلامت بدن در فصل گرم است. با رعایت چند نکته ساده، تابستان را بدون کم‌آبی و گرمازدگی سپری کنید.

منبع خبر