طرز تهیه چاتنی انبه هندی؛ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای 3 فنجان چاتنی انبه زمان آماده‌سازی 15 دقیقه زمان پخت یک ساعت و ربع چاتنی انبه هندی یکی…
طرز تهیه چاتنی انبه هندی؛ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای

3 فنجان چاتنی انبه

زمان آماده‌سازی

15 دقیقه

زمان پخت

یک ساعت و ربع

چاتنی انبه هندی یکی از چاشنی‌های پرطرفدار آسیایی است که از آن می‌توان هم در روند پخت و هم در کنار غذاهای مختلف استفاده کرد.

در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه چاتنی هندی آشنا خواهیم شد تا بتوانید این چاشنی را در ساندویچ‌های مختلف، سینی مزه، فرآیند طبخ و در کنار غذاهای خود مورد استفاده قرار دهید؛ پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن چاتنی، پرک‌های فلفل قرمز را داخل روغن داغ تفت دهید و به آن پیاز خرد شده، سیر رنده شده و زنجبیل را اضافه کنید تا عطرشان آزاد شود. انبه‌های خرد شده، شکر، سرکه، کشمش، گرام ماسالا، نمک و دانه‌های خردل را به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید تا انبه‌ها نرم و مواد غلیظ شوند.

چاتنی را داخل یک شیشه بریزید و بعد از این که سرد شد، در آن را محکم ببندید و آن را در یخچال نگهداری کنید. در ادامه با طرز تهیه چاتنی انبه هندی به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای چاتنی انبه هندی برای 3 فنجان

مواد لازممقدار مورد نیازروغن 1 قاشق غذاخوریپرک فلفل قرمز ½ قاشق چایخوریپیاز 1 عدد متوسطزنجبیل پوست کنده و ریز خرد شده ¼ فنجانسیر 1 حبه رنده شدهانبه پوست کنده، بدون هسته و درشت خرد شده 2 کیلوگرمشکر 1 و ½ فنجانسرکه سفید تقطیر شده ¾ فنجانکشمش طلایی ½ فنجانگرام ماسالا 1 قاشق چایخورینمک کوشر 1 قاشق چایخوریدانه خردل ½ قاشق چایخوری

مرحله اول: مواد را تفت دهید

روغن را داغ کنید و پرک‌های فلفل قرمز را در یک ماهیتابه متوسط روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی اطراف پرک‌های فلفل قرمز شروع به حباب زدن کرد، یک عدد پیاز را که به صورت نگینی خرد کرده‌اید به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود.

این کار حدود 5 دقیقه زمان می‌برد. در این مدت به هم زدن پیازها ادامه دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انبه و هویج

مرحله دوم: سیر و زنجبیل را اضافه کنید

سیر و زنجبیل را به ماهیتابه اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. تفت دادن را تا زمانی ادامه دهید تا عطرشان آزاد شود.

این کار 1 دقیقه زمان می‌برد.

مرحله سوم: انبه‌ها را اضافه کنید

انبه‌های خرد شده، شکر، سرکه، کشمش، گرام ماسالا، نمک و دانه‌های خردل را به ماهیتابه اضافه کنید. مواد داخل ماهیتابه را به جوش آورید و حرارت را کم کنید. بگذارید انبه‌ها نرم شوند. اجازه دهید که مخلوط غلیظ و شربت مانند شود.

این کار 45 دقیقه تا 1 ساعت زمان لازم دارد.

مرحله چهارم: مواد را داخل یک شیشه بریزید

مواد را داخل یک شیشه بزرگ در دار بریزید. اجازه دهید تا مواد خنک شوند، در آن را محکم ببندید، سپس آن‌ها را داخل یخچال بگذارید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه چاتنی انبه هندی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر انبه خانگی بدون تلخی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه چاتنی انبه هندی

برای آماده کردن چاتنی انبه می‌توانید از جایگزین‌هایی استفاده کنید و بعضی ادویه‌جات را هم به چاتنی اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری بگیرد. در ادامه با بعضی از این موارد آشنا خواهیم شد:

برای آماده کردن چاتنی می‌توانید به جای شکر سفید از شکر قهوه‌ای استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید به چاتنی ادویه‌جاتی مانند تخم رازیانه، تخم گشنیز، پودر زیره سبز، زردچوبه، پودر هل، میخک و دارچین را هم اضافه کنید.چاتنی یک سس یا طعم‌دهنده است که از آن می‌توان مانند ترشی در کنار غذا استفاده کرد یا این که آن را در فرآیند طبخ غذاهای مختلف و انواع گوشت و مرغ استفاده کرد. جالب است بدانید که استفاده از چاتنی مانند حمص داخل انواع ساندویچ و پنینی هم رایج است.

در این مطلب از بخش آشپزی مجله اکالا با طرز تهیه چاتنی انبه هندی آشنا شدیم. چاتنی یک چاشنی خوش رنگ و بو است که مصرف آن در کنار انواع غذا می‌تواند عطر و طعم متفاوتی به ارمغان بیاورد؛ خصوصا اگر از طرفداران انواع غذاهای آسیایی باشید.

منبع: seriouseats

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر

بیا تو صدا