• 2025-07-20
  • 4 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

فراموشی همیشه آلزایمر نیست – سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،در نشست خبری روز جهانی مغز که در وزارت بهداشت برگزار شد، جمعی…
فراموشی همیشه آلزایمر نیست – سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،در نشست خبری روز جهانی مغز که در وزارت بهداشت برگزار شد، جمعی از اساتید مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران به بیان تازه‌ترین یافته‌ها و هشدارها درباره بیماری‌های شایع مغز پرداختند.

دکتر غفاپور، استاد مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیأت‌مدیره انجمن مغز ایران، گفت: یکی از باورهای نادرست این است که هر فراموشی را معادل آلزایمر می‌دانیم. این در حالی است که فراموشی تنها یک علامت است که می‌تواند در اثر افسردگی، اضطراب، کم‌خوابی یا عدم تمرکز بروز کند.

وی با اشاره به تأثیر استرس بر تشدید دردها افزود: «استرس می‌تواند شدت هر نوع دردی، از جمله سردرد و کمردرد را افزایش دهد.»

صرع؛ بیماری ناشناخته اما شایع

غفاپور با بیان اینکه بیش از ۶۰ میلیون نفر در جهان و حدود ۱.۴ میلیون ایرانی به صرع مبتلا هستند، گفت: صرع فقط به تشنج‌های شدید محدود نمی‌شود. گاهی تنها با مات شدن لحظه‌ای و بی‌هوشی گذرا بروز می‌کند و به همین دلیل ممکن است به راحتی نادیده گرفته شود.

او هشدار داد: در صورت عدم تشخیص و درمان به‌موقع، صرع می‌تواند به کاهش ضریب هوشی و بروز اختلالات رفتاری منجر شود. از این رو، مراجعه به متخصص مغز و اعصاب و در صورت نیاز، ارجاع به روانپزشک، بسیار حیاتی است.

سکته مغزی؛ هر دقیقه، ۲ میلیون سلول از بین می‌رود

دکتر فهمیه وهبی‌زاده، عضو هیئت علمی مغز، در خصوص سکته مغزی توضیح داد: سکته مغزی یا ناشی از خونریزی در مغز است یا به دلیل انسداد جریان خون. قطع خون‌رسانی حتی به‌مدت یک دقیقه، دو میلیون سلول مغزی را از بین می‌برد.

او افزود: علائمی مانند کج شدن صورت، اختلال تکلم یا ضعف در اندام‌ها باید بسیار جدی گرفته شود و بیمار فوراً به بیمارستان منتقل گردد. در صورت مراجعه در ۴.۵ ساعت اول می‌توان با داروهایی از تشکیل لخته جلوگیری کرد. همچنین تا ۲۴ ساعت اول امکان خارج کردن لخته از مغز وجود دارد، اگر شرایط بیمار اجازه دهد.

وی تأکید کرد: برخلاف باور رایج، سکته مغزی همیشه “تقدیر” نیست، بلکه قابل پیشگیری است. با اصلاح سبک زندگی، تغذیه سالم، ورزش منظم، کنترل فشارخون و پرهیز از دخانیات، می‌توان خطر را به‌طور جدی کاهش داد.

آلزایمر؛ بیماری پنهان و پرهزینه

دکتر سرور عدوانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به افزایش شیوع آلزایمر گفت: در دنیا هر ۳ ثانیه یک نفر و در ایران هر ۷ دقیقه یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود. هزینه درمان بیماران آلزایمری ۳ برابر افراد عادی است.

وی تأکید کرد: آلزایمر تنها یکی از دلایل فراموشی است و افسردگی، که علائم مشابهی دارد، اگر درمان نشود، می‌تواند به دمانس در سالمندی منجر شود.

میگرن و دردهای عصبی؛ چهره‌های پنهان اضطراب

غفاپور درباره سردردهای شایع گفت: میگرن بیشترین شیوع را دارد و در افراد مسن، ممکن است به‌صورت اختلال دید گذرا ظاهر شود. همچنین نوعی سردرد موسوم به سردرد تنشی وجود دارد که با اضطراب و استرس تشدید می‌شود.

او یادآور شد: زنان باردار مبتلا به میگرن باید از مصرف داروهای غیرضروری خودداری کنند و فقط از استامینوفن ساده استفاده نمایند.

منبع خبر

بیا تو صدا