- 2025-07-20
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه ماقوت بستنی زعفرانی؛ دسر تابستانی خوشمزه

مناسب برای
4 تا 6 نفر
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
40 دقیقه
ماقوت بستنی زعفرانی دسری سنتی و لطیف از خانواده دسرهای ژلاتینی ایرانی است که بافتی نرم، درخشان و طعمی ملایم دارد. این دسر تابستانی مزه بینظیری دارد و برای پذیرایی از مهمانها در روزهای گرم، گزینهای خاص و شیک محسوب میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه ماقوت بستنی زعفرانی به 2 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این دسر آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این دسر ابتدا باید نشاسته را با آب سرد حل کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ و شفاف شود. سپس شکر را اضافه کنید و به صورت مداوم هم بزنید.
در ادامه زعفران دم کرده و گلاب را در دسر بریزید و آن را از روی حرارت بردارید. پس از این که دسر کمی خنک شد، بستنی را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا با مواد ترکیب شود.
ماقوت را در ظرف دلخواه بریزید و در یخچال قرار دهید تا آماده شود. میتوانید این دسر را با نشاسته ذرت نیز آماده کنید. رسپی این دسر جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ماقوت بستنی زعفرانی برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازنشاسته گل یا نشاسته گندم6 قاشق غذاخوری سرصافشیر3 لیوانشکر5 تا 6 قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظ3 تا 4 قاشق غذاخوریگلاب4 قاشق غذاخوریبستنی زعفرانی یا وانیلی3 تا 4 قاشق غذاخوریخلال پسته و بادام (برای تزیین)به مقدار لازمهل یا دارچین (اختیاری)به مقدار لازم
مرحله اول: نشاسته و شیر سرد را ترکیب کنید
برای شروع باید نشاسته گندم را در ظرفی بریزید و با مقدار مناسبی شیر سرد مخلوط کنید.
شیر را به آرامی هم بزنید تا نشاسته کاملا و بدون گلوله شدن در آن حل شود.
برای جلوگیری از ته نشین شدن نشاسته، از شیر سرد استفاده کنید و آن را مرتب هم بزنید.
در این مرحله دقت کنید که مخلوط نشاسته و شیر کاملا رقیق و شفاف شود.
مرحله دوم: مخلوط نشاسته و شیر را روی حرارت قرار دهید
مخلوط نشاسته و شیر را روی شعله ملایم قرار دهید. باید دائما آن را هم بزنید تا نشاسته ته نگیرد و گلوله نشود.
بعد از چند دقیقه، مخلوط شروع به غلیظ شدن میکند و بافتی ژلهای به خود میگیرد. این مرحله نیاز به صبر و هم زدن مداوم دارد.
برای هم زدن نشاسته و شیر بهتر است از قاشق چوبی یا سیلیکونی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر مگنولیا لیمویی با لیمو تازه
مرحله سوم: شکر را اضافه کنید
پس از آنکه ترکیب نشاسته و شیر شروع به غلیظ شدن کرد، شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا در دسر حل شود.
مقدار شکری که به این دسر اضافه میکنید، اختیاری است و میتوانید با توجه به ذائقه خودتان آن را کم یا زیاد کنید.
مرحله چهارم: زعفران و گلاب را اضافه کنید
در این مرحله باید زعفران دم کرده غلیظ را همراه با گلاب به مواد دسر اضافه کنید و دوباره دسر را هم بزنید.
توجه داشته باشید که در این مرحله باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا عطر و رنگ زعفران کاملا در دسر آزاد شود.
مرحله پنجم: بستنی را اضافه کنید
بعد از اضافه کردن گلاب و زعفران، باید قابلمه را از روی حرارت بردارید.
صبر کنید تا دسر کمی از حرارت بیفتد و بعد از 5 دقیقه، بستنی زعفرانی را به آن اضافه کنید و به آرامی مواد را هم بزنید تا بستنی کاملا در دسر آب شود.
در زمان اضافه کردن بستنی، دسر نباید خیلی داغ باشد، در این صورت بستنی بافت لطیف خود را از دست میدهد.
مرحله ششم: دسر را در قالب بریزید
ماقوت بستنی زعفرانی را در قالب یا ظرفهای دلخواه بریزید. میتوانید از قالبهای تک نفره، قالب سیلیکونی یا حتی ظرفهای بزرگ استفاده کنید.
ظرفها را در یخچال قرار دهید و حداقل 3 تا 4 ساعت صبر کنید تا دسر ببندد و بافت ژلهای پیدا کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر مرنگ گیلاس
مرحله هفتم: دسر را سرو کنید
پس از آماده شدن کامل دسر در یخچال، باید ظرفها را از یخچال خارج کنید.
روی ماقوت بستنی را با خلال پسته، خلال بادام، گل محمدی خشک شده یا کمی دارچین تزیین کنید.
این دسر با ظاهر زعفرانی و تزیینات سنتی، جلوهای بسیار خاص دارد و برای مجالس و مهمانیها انتخابی بینظیری است.
ماقوت بستنی زعفرانی با نشاسته ذرت
در این روش باید به جای نشاسته ذرت از نشاسته گندم استفاده کنید. بهتر است برای افزایش لطافت دسر از چند قاشق ژلاتین نیز استفاده شود. سایر مراحل درست کردن این دسر مثل روش قبل است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه ماقوت بستنی زعفرانی
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن ماقوت بستنی زعفرانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این دسر، نشاسته گل (نشاسته گندم) بهترین گزینه است، زیرا بافتی شفاف، لطیف و براق در دسر ایجاد میکند. اگر از نشاسته ذرت استفاده میکنید، دسر کمی ماتتر میشود، اما همچنان خوشطعم خواهد بود.برای رنگ و عطر بیشتر زعفران بهتر است آن را با یخ یا آب جوش دم کنید و حداقل 15 دقیقه به آن زمان بدهید تا به خوبی رنگ بگیرد. افزودن زعفران دمکرده به مواد داغ، بلافاصله رایحه آن را آزاد میکند و طعم فوق العاده ای به دسر می بخشد.اگر بستنی را زمانی که مایه دسر داغ است به آن اضافه کنید، عطر آن از بین میرود. بهتر است صبر کنید تا دسر کمی خنک شود، سپس بستنی را اضافه کنید و سریع هم بزنید تا با سایر مواد ترکیب شود.هم زدن مداوم و یکنواخت دسر با قاشق چوبی مانع از گلوله شدن، ته نشین شدن و تیره شدن رنگ دسر میشود.برای این دسر بهتر است از ظرفهایی با سطح صاف و ترجیحا شیشهای یا سیلیکونی استفاده کنید.بعد از ریختن ماقوت در ظرف، اجازه دهید دسر در دمای اتاق کمی خنک شود، سپس به یخچال منتقل شود تا روی دسر ترک ایجاد نشود.اگر مایه ماقوت بستنی بیش از حد شل باشد، در یخچال نمیبندد و بافتش شل میماند. اگر خیلی سفت شود، بافتش لاستیکی و خشک خواهد شد. زمانی که دسر شروع به قل زدن کرد دقت کنید که خطوط قاشق روی سطح آن باقی بماند. در این مرحله دسر به غلظت مناسب رسیده است و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.برای نگهداری این دسر در یخچال باید روی ظرف را با درپوش یا سلفون بپوشانید تا بوی آن تغییر پیدا نکند.میتوانید ماقوت بستنی را تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.این دسر نباید در فریزر قرار بگیرد، زیرا بافت خود را از دست میدهد و آب میاندازد.برای خوشمزهتر شدن این دسر میتوانید از مقداری خامه صبحانه استفاده کنید.اضافه کردن مقداری پودر ژلاتین به این دسر بافت ژلاتینی و سفتتری به آن میبخشد.اگر دسر را در قالب سیلیکونی آماده میکنید، حتما کف و دیوارههای قالب را با کمی روغن چرب کنید تا راحتتر از آن خارج شود.برای تزیین این دسر میتوانید از مقداری پودر قند یا پودر نارگیل استفاده کنید.به منظور درست کردن دسر ماقوت بستنی زعفرانی مخملی میتوانید مقداری بیسکویت پودر شده را روی دسر بریزید.در طرز تهیه این دسر میتوانید از بستنی زعفرانی یا وانیلی استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ماقوت بستنی زعفرانی و همه فوتوفن های درست کردن این دسر اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این دسر را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه