• 2025-07-16
  • 5 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

فعالیت شدید بدنی در هوای گرم؛ ممنوع

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا ریحانی با اشاره به اینکه درجه حرارت بدن در حالت…
فعالیت شدید بدنی در هوای گرم؛ ممنوع

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا ریحانی با اشاره به اینکه درجه حرارت بدن در حالت طبیعی حدود 37 درجه است که برای کنترل این دما در فصل زمستان لباس گرم و در تابستان با خوردن نوشیدنی خنک و لباس مناسب می توان دمای بدن را در حالت طبیعی نگه داشت، خاطرنشان کرد: گرمازدگی زمانی اتفاق می‌افتد که گرمای محیط بیش از توان بدن برای ثبات نگه داشتن دمای بدن باشد.

وی با بیان اینکه افراد سالمند و کودکان ممکن است توانایی مقابله با گرما را نداشته باشند، تصریح کرد: در هوای گرم تعریق بدن افزایش می یابد و همین امر سبب کاهش املاح بدن و عوارض ناشی از آن از جمله افت فشار خون، سرگیجه و بی حالی می شود.

ریحانی با اشاره به اینکه ورم بدن در اندام تحتانی، عرق سوز شدن، گرفتگی عضلات برای افراد گرمازده به خصوص در زائران پیاده اربعین مشاهده می شود، عنوان کرد: کلافگی، بی‌قراری، سردرد، ضعف و عدم توانایی انجام کار از نشانه‌های گرمازدگی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه عدم تعادل، کاهش هشیاری و تشنج از نشانه های ثانویه گرمازدگی است، گفت: یکی از اصلی‌ترین علل گرمازدگی، فعالیت بدنی شدید در شرایط آب‌وهوایی گرم است؛ فعالیت‌هایی مانند ورزش، کار بدنی سنگین یا دویدن در هوای گرم می‌تواند دمای بدن را به‌سرعت افزایش دهد و اگر خنک‌سازی از طریق تعریق و افزایش جریان خون به سطح پوست به‌اندازه کافی انجام نشود، خطر گرمازدگی بالا می‌رود.

وی ادامه داد: کشاورزان، کارگران صنعتی و ورزشکاران بیش از سایرین در معرض گرمازدگی هستند.

ریحانی با اشاره به اینکه کشاورزان، کارگران صنعتی، ورزشکاران و افرادی که در مناطق گرمسیر و مرطوب زندگی می‌کنند و دسترسی به تهویه مناسب ندارند، بیشتر در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند، اظهار کرد: نوشیدن مایعات کافی برای تنظیم دمای بدن و جلوگیری از گرمازدگی به خصوص در سالمندان و کودکان اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه استفاده از لباس‌های نامناسب، پوشیدن لباس‌های سنگین، تنگ یا ساخته شده از مواد که اجازه تبخیر عرق را نمی‌دهند، می‌تواند منجر به افزایش دمای بدن و گرمازدگی شود، خاطر نشان کرد: لباس‌های مناسب می‌توانند به بدن کمک کنند تا دمای خود را به طور مؤثرتری تنظیم کند.

ریحانی با بیان اینکه لباس‌های تنگ یا ساخته شده از مواد مصنوعی که تنفس‌پذیری کمتری دارند، می‌توانند از تبخیر عرق جلوگیری کنند و باعث افزایش دمای بدن شوند، ادامه داد: افراد با مشکلات قلبی و عروقی ممکن است نتوانند به طور مؤثر جریان خون خود را تنظیم کنند و در نتیجه، در معرض خطر بالای گرمازدگی قرار دارند همچنین افراد مبتلا به دیابت ممکن است در تنظیم دمای بدن مشکل داشته باشند.

وی با بیان اینکه مشکلات تنفسی می‌تواند توانایی بدن برای تبخیر عرق و خنک‌شدن را کاهش دهد، ابراز کرد: برخی از داروها و مواد مخدر می‌توانند توانایی بدن برای خنک‌شدن را کاهش دهند و خطر گرمازدگی را افزایش دهند، از جمله این داروها می‌توان به داروهای مدر و ضد افسردگی‌ها اشاره کرد.

منبع خبر

بیا تو صدا