طرز تهیه کیک آلبالو خانگی؛ طعمی ملس و تابستانی

مناسب برای 5-6 نفر زمان آماده‌سازی 50-60 دقیقه زمان پخت 40-45 دقیقه کیک آلبالو یکی از محبوب‌ترین کیک‌های میوه‌ای تابستانی…
طرز تهیه کیک آلبالو خانگی؛ طعمی ملس و تابستانی

مناسب برای

5-6 نفر

زمان آماده‌سازی

50-60 دقیقه

زمان پخت

40-45 دقیقه

کیک آلبالو یکی از محبوب‌ترین کیک‌های میوه‌ای تابستانی است که طرفداران زیادی دارد. این کیک با بافت بسیار نرم و لطیفی که دارد جزو خوشمزه‌ترین و جذاب‌ترین کیک‌هایی است که می‌توانید به راحتی آن را در خانه آماده کنید. اگر به دنبال کیک میوه‌ای زیبا و خوش طعم برای مراسم یا مهمانی‌هایتان هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این کیک غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه کیک آلبالو خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی این کیک جذاب، ابتدا کره و شکر را با همزن برقی هم بزنید تا کرمی و پفکی شود. سپس تخم‌مرغ‌ها و وانیل را یکی یکی اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

در ادامه شیر را به مخلوط بیفزایید. سپس ترکیب آرد و بیکینگ پودر الک شده را به تدریج به مایه کیک اضافه و با لیسک به آرامی مخلوط کنید.

مایه را در قالب چرب شده بریزید، روی آن را با آلبالو بپوشانید و در فر از پیش گرم شده بپزید. رسپی این کیک خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کیک آلبالو برای 6 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازشکر200 گرمکره180 گرمتخم مرغ4 عدد بزرگعصاره وانیل1 قاشق چای‌خوریشیر2/3 پیمانهآرد سفید قنادی300 گرمبیکینگ پودر2/5 قاشق چای‌خوریآلبالوی تازه (هسته گرفته)1 تا 1.5 پیمانهآرد اضافه (برای آغشته کردن آلبالو)1 قاشق غذاخوری

مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید

فر برقی یا گازی‌تان را روشن کنید تا پیش از شروع فرایند پخت کیک، فر به خوبی گرم شود. این کار موجب می‌شود کیک شما به صورت یکنواخت پف کند و مغز پخت شود.

یک قالب کیک مناسب (ترجیحاً قالب میان‌تهی یا گرد به قطر ۲۳ سانتی‌متر) را انتخاب کنید.

کف و دیواره‌های آن را به خوبی با کره چرب کنید و مقداری آرد داخل قالب بپاشید.

قالب را بچرخانید تا تمام سطح داخلی آن با لایه‌ای نازک از آرد پوشانده شود.

آرد اضافه را با برگرداندن قالب خارج کنید. این کار موجب می‌شود کیک پس از پخت به راحتی از قالب جدا شود.

مرحله دوم: آلبالوها را آماده کنید

آلبالوها را در ظرف آبی بریزید و بشویید تا کاملاً تمیز شوند. شاخه و هسته آن‌ها را جدا کنید و آلبالوها را در کاسه مناسبی بریزید.

برای جلوگیری از ته‌نشین شدن آلبالوها در حین پخت، یک قاشق غذاخوری آرد به آلبالوها اضافه و مخلوط کنید تا لایه‌ای نازک از آرد روی آن‌ها بنشیند.

مرحله سوم: کره و شکر را با هم ترکیب کنید

کره هم دمای محیط را در کاسه بزرگی بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. با همزن برقی ترکیب فوق را برای حدود ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید.

زمانی که مخلوط شما رنگی روشن (کرم مایل به سفید) پیدا کرد و حالتی پفکی و سبک به خود گرفت، به سراغ مرحله بعد روید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک آپساید داون زردآلو

مرحله چهارم: تخم‌مرغ و وانیل را اضافه کنید

تخم‌مرغ‌های هم دمای محیط را یکی یکی به مخلوط کره و شکر اضافه کنید.

پس از اضافه کردن هر تخم‌مرغ، مایه را با همزن حدود یک دقیقه بزنید تا کاملاً جذب مواد شود و سپس تخم‌مرغ بعدی را اضافه کنید.

همراه با آخرین تخم‌مرغ، وانیل را نیز به مواد بیفزایید.

مرحله پنجم: شیر را اضافه کنید

شیر هم دمای محیط را به مایه کیک اضافه کنید. با دور کند همزن، تنها در حدی که شیر با مواد مخلوط شود آن را هم بزنید.

مرحله ششم: مواد خشک را اضافه کنید

در یک کاسه جداگانه، آرد سفید و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. این ترکیب را دو تا سه بار الک کنید.

مخلوط آرد را در سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید. پس از هر بار اضافه کردن، با لیسک به آرامی و به صورت دَورانی مواد را مخلوط کنید.

از هم زدن بیش از حد جداً خودداری کنید، زیرا باعث فعال شدن گلوتن آرد شده و کیک شما را سفت و لاستیکی می‌کند.

مرحله هفتم: مایه کیک را در قالب بریزید

مایه کیک را به آرامی در قالبی که از قبل آماده کرده‌اید بریزید و سطح آن را با لیسک صاف کنید.

سپس آلبالوهای آردی را روی سطح مایه کیک بچینید. می‌توانید مقداری از آن‌ها را نیز به آرامی در مایه فرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیزکیک آلبالو خانگی

مرحله هشتم: کیک را بپزد

قالب را در طبقه وسط فر بگذارید و کیک را با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید.

زمان پخت بسته به نوع فر و اندازه قالب ممکن است کمی متفاوت باشد.

پس از گذشت ۴۰ دقیقه، برای اطمینان از پخت کامل، یک خلال دندان یا سیخ چوبی تمیز را در مرکز کیک فرو ببرید.

اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک شما آماده است. اگر ذرات خمیر به آن چسبیده بود، اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر نیز بپزد.

مرحله نهم: کیک را تزیین و سرو کنید

پس از پخت کامل، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کیک به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دمای محیط خنک شود.

سپس با یک چاقوی نازک، لبه‌های کیک را از قالب جدا کنید و آن را با احتیاط روی یک توری خنک‌کننده برگردانید.

پس از اینکه کیک به طور کامل خنک شد، می‌توانید آن را با پودر قند تزیین کنید، برش بزنید و سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کیک آلبالو خانگی

طرز تهیه کیک با مربا آلبالو

برای درست کردن این کیک خوشمزه، ابتدا تخم‌مرغ و وانیل را به مدت ۵ دقیقه هم بزنید. سپس کره و در نهایت شیر را اضافه و مخلوط کنید تا مایعی یکدست حاصل شود.

مخلوط آرد، بیکینگ پودر و نمک را که از قبل الک کرده‌اید، به مواد اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید. نیمی از مایه کیک را در قالب چرب‌شده بریزید، مربای آلبالو را روی آن پخش کنید و باقیمانده مایه را اضافه کنید.

کیک را به مدت ۳۵ دقیقه در فر از قبل گرم‌شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید. پس از خنک شدن، می‌توانید آن را با مقداری مربای بیشتر تزیین و سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کیک آلبالو خانگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم کیک آلبالو خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

هم‌دما بودن تمام مواد اولیه (کره، تخم‌مرغ و شیر) با محیط، کلید اصلی موفقیت در پخت این کیک است. این کار باعث می‌شود مواد به راحتی با هم ترکیب شده و بافتی یکدست و لطیف ایجاد شود.الک کردن باعث هوادهی به آرد، باز شدن گلوله‌های آن و توزیع یکنواخت بیکینگ پودر در کل آرد می‌شود که نتیجه آن یک کیک با پف یکدست و بافتی اسفنجی است.آغشته کردن آلبالوها به یک قاشق آرد، بهترین و ساده‌ترین ترفند برای جلوگیری از فرو رفتن آن‌ها به ته کیک است.پس از اضافه کردن آرد، هم زدن را به حداقل برسانید. مخلوط کردن بیش از حد باعث سفت شدن بافت کیک می‌شود. استفاده از لیسک به جای همزن برقی در این مرحله توصیه می‌شود.برای ایجاد تنوع در طعم، می‌توانید همراه با وانیل، کمی رنده پوست لیمو یا پرتقال نیز به مایه کیک اضافه کنید. ترکیب طعم مرکبات با آلبالو فوق‌العاده است.وانیل علاوه بر ایجاد عطری دل‌انگیز، بوی زهم تخم‌مرغ را نیز خنثی می‌کند.اگر از آلبالوی منجمد استفاده می‌کنید، نیازی به یخ‌زدایی کامل آن نیست. فقط آن را با آرد مخلوط کنید و روی کیک بچینید.اگر از کمپوت آلبالو استفاده می‌کنید، حتماً آب آن را کاملاً بگیرید، سپس استفاده کنید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این کیک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه کیک آلبالو خانگی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

بیا تو صدا