طرز تهیه مربا انجیر سبز کال+ نکات شکرک نزدن

مناسب برای
2 شیشه متوسط
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
مربا انجیر سبز کال یکی از خوشمزهترین و مقویترین انواع مرباهای خانگی است که عطر و طعم بینظیری دارد. برای درست کردن این مربا از انجیر سبز و نرسیده استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربا انجیر سبز کال و همه فوتوفنهای درست کردن این مربا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این مربا ابتدا باید انجیرهای سبز و سفت را پوست بگیرید و در آب بجوشانید تا تلخی آنها گرفته شود. در قابلمهای مناسب، شکر و آب را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بجوشانید تا شربت غلیظی تشکیل شود.
در ادامه آب لیموی تازه را اضافه کنید و انجیرها را در شربت بریزید. گلاب، هل و زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید مربا به غلظت مناسب برسد.
رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مربا انجیر سبز کال
مواد لازممقدار مورد نیازانجیر سبز کال (سفت و نرسیده)1 کیلوگرمشکر1/5 کیلوگرمآب لیمو ترش تازه4 قاشق غذاخوریگلاب (اختیاری)1/2 پیمانهزعفران دم کرده (اختیاری)1 قاشق غذاخوریهل سبز پودر شده1 قاشق چایخوریخلال پسته و بادام (برای تزیین)به مقدار لازم
مرحله اول: پوست انجیرها را جدا کنید
برای شروع باید انجیرهای سبز و سفت را بشویید و خوب تمیز کنید.
از آن جایی که انجیر نرسیده شیره چسبناکی دارد، بهتر است چند لایه دستکش بپوشید و به کمک یک چاقوی تیز، پوست انجیرها را به طور کامل جدا کنید.
به خاطر داشته باشید که انجیرهای خراب و لک دار برای درست کردن مربا مناسب نیستند.
برای درست کردن این مربا بهتر است از انجیرها به صورت درسته استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای قیسی به روش تبریزی
مرحله دوم: تلخی انجیرها را بگیرید
مقداری آب در یک قابلمه بزرگ بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد انجیرها را در قابلمه بریزید و برای 2 تا 3 دقیقه بجوشانید.
سپس انجیرها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید و دوباره آبکش کنید.
مرحله سوم: شهد مربا را آماده کند
شکر را همراه با 3 پیمانه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود.
وقتی شربت به جوش آمد، آب لیمو ترش را اضافه کنید.
مرحله چهارم: انجیرها را به شهد اضافه کنید
بعد از حدود 10 دقیقه که شربت کمی غلیظ شد، میتوانید انجیرها را در قابلمه بریزید و اجازه دهید مربا به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت با حرارت ملایم بپزد.
در این مرحله باید کف روی مربا را بردارید تا رنگ مربای شما شفاف و خوشرنگ شود.
مرحله پنجم: مربا را آماده کنید
بعد از این که مربا آماده شد و به غلظت مناسب رسید، میتوانید هل و گلاب را به مربا اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید کمی زعفران به مربا اضافه کنید.
برای تست قوام مربا یک قطره از شربت را در لیوان آب سرد بریزید. اگر قطره به صورت گلوله درآمد و ته نشین شد یعنی مربا آماده است.
در صورتی که شهد مربا رقیق به نظر میرسد، 20 دقیقه دیگر آن را بجوشانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای آلبالو
مرحله ششم: مربا را در شیشه بریزید
بعد از این که مربا آماده شد، صبر کنید تا کاملا خنک شود. سپس آن را در ظرف شیشهای استریل و خشک بریزید.
برای تزئین این مربا میتوانید از مقداری خلال پسته یا بادام استفاده کنید.
نکات طلایی برای جلوگیری از شکرک زدن مربا انجیر سبز کال
در این بخش به چند نکته طلایی برای جلوگیری از شکرک زدن مربا انجیر سبز کال اشاره شده است.
برای جلوگیری از شکرک زدن مربا باید مقداری آبلیمو در مربا بریزید.شهد مربا را به اندازه بجوشانید تا غلیظ شود، در صورتی که شهد به اندازه کافی نجوشد، مربا بعد از مدت زمانی کوتاه شکرک میزند.در زمان جوشاندن مربا حتما شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید.بعد از پخت مربا اجازه دهید کاملا خنک شود و بعد آن را در شیشه بریزید.برای نگهداری مربا و همچنین برداشتن مربا از شیشه و قاشق کاملا خشک و تمیز استفاده کنید.مقدار شکر این مربا باید برابر با مقدار انجیر باشد، در صورتی که مقدار شکر زیاد باشد، ممکن است مربا شکرک بزند.برای جلوگیری از ورود هوا به شیشه مربا، بهتر است آن را در شیشههای کوچک بریزید و بعد از مصرف یک شیشه به سراغ شیشههای بعد بروید.قوام مناسب شربت مربا نقش تعیین کنندهای در جلوگیری از شکرک و کپک زدن آن دارد. برای تست قوام میتوانید مقداری از شربت را در قاشق ریخته و اجازه دهید خنک شود. اگر شربت پس از سرد شدن غلظتی مشابه عسل پیدا کرد و به آرامی از قاشق جدا شد، قوام آن مطلوب است. در صورتی که شربت رقیق و آبکی بود، باید زمان پخت را افزایش داده و اجازه دهید با حرارت ملایم به غلظت مناسب برسد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربا انجیر سبز کال
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت مربا انجیر سبز کال اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن مربا انجیر سبز کال بهتر است از انجیرهای ریز و سالم استفاده کنید.اضافه کردن هل و گلاب به این مربا اختیاری است و میتوانید آنها را حذف کنید.هنگام پخت مربا هرگز درب قابلمه را نبندید، این کار موجب کدر شدن رنگ مربا و همچنین سر رفتن آن میشود.برای نگهداری این مربا باید از ظرف شیشهای با درب محکم استفاده کنید.مدت زمان ماندگاری این مربا در یخچال حدود 6 ماه است.مهمترین دلیل شکرک زدن این مربا، استفاده از آبلیمو به مقدار کم است.در صورت تمایل میتوانید از انجیر با پوست نیز برای درست کردن این مربا استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربا انجیر سبز کال و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه