- 2025-07-14
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
چرایی ضرورت استفاده مجدد ماسکها پس از کرونا

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ملی،هر سال با گرم شدن هوا، ویروسهای فصل گرما، که اغلب با علائم گوارشی همراه هستند، شدت میگیرند. این میان اما مهمترین مساله طبق گفته پزشکان، رعایت بهداشت فردی است، تا با قطع چرخه انتشار بیماری، از تعداد مبتلایان کاسته شود. این درحالی است که در سالهای شیوع کرونا، افراد خود را ملزم به رعایت بهداشت فردی بیشتری کرده بودند، اما امروز مشاهده میکنیم که حتی در روزهای آلوده سال نیز، تعداد افرادی که از ماسک استفاده میکنند، بسیار کم شده است.
امسال نیز این ویروس که همراه با اسهال و تهوع است و در برخی موارد تا تنگی نفس و سرفه هم ادامه داشته است، طبق گفته متخصصان، اغلب بعد از سه الی چهار روز درمان میشود. اما افرادی که دچار بیماریهای زمینهای هستند، بهتر است که به پزشک مراجعه کنند. قبل از آغاز جنگ دوازده روزه و با گرم شدن هوا، تعداد افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی، به دلیل ابتلا به این ویروس گوارشی شدت گرفته است و همچنان ادامه دارد. عدم رعایت بهداشت فردی و نشستن دستها، میتواند در شیوع این بیماری و ابتلای افراد بیشتری که بهخصوص در مکانهای شلوغ رفت و آمد دارند، موثر باشد. حالا این افزایش گرما و همچنین هوای غبارآلوده این روزهای تهران، میتواند به جولان این ویروس بین تهرانیها کمک کند. شستن مداوم دستها با آب و صابون و چندبار در روز، هزینهای ندارد و با رعایت این نکته کوچک میتوانید از ابتلا به این بیماری در امان بمانید. هرچند که پزشکان معتقدند این بیماری خطرناک نیست و همه ساله در این فصل بوده است و هرچقدر تمیزتر باشید، کمتر امکان ابتلا به آن را دارید و غیر از شستن مداوم دستها، بهتر است تا میتوانید مایعات مصرف کنید.
حالا تهرانیها که هنوز از ترومای جنگ دوازده روزه خلاص نشدهاند، برخیشان آنچنان در روز غرق در تفکر و اضطراب هستند که اصلا فراموش میکنند، غذا بخورند، حالا چه رسد به اینکه روزی حداقل چند لیوان آب یا دیگر مایعات را بنوشند. اما اگر علائم این بیماری را داشتید، حتما بیش از همیشه مایعات بنوشید تا آب از دست رفته بدنتان جبران شود. اما نیازی نیست که نگران ویروس تازهای باشید، این همان ویروس گوارشی است که هر سال، در فصل گرما، بیشتر از همیشه به چشم میآید. پس اگر علائم شدید داشتید، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.
لزوم رعایت بهداشت فردی
در همین راستا، ایرج خسرونیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران، با اعلام اینکه این ویروس جدید نیست و از گذشته هم در این فصل شاهد شیوع آن بودیم، گفت: این بیماری سالهاست که در این فصل شایع است، منتهی امسال کمی تعداد بیماران ما بیش از گذشته است. بیماران بیشتر با حالت تهوع و اسهال و گاهی اوقات همراه با سرفه و تنگی نفس و درد قفسه سینه مراجعه میکنند.
خسرونیا با اشاره به اینکه علت این بیماری بیشتر عدم رعایت بهداشت است، افزود: علت افزایش مبتلایان به این بیماری رعایت نکردن بهداشت فردی است. یعنی همان طور که مشاهده میکنید، مثلا اغلب فروشندهها با همان دست آلوده پول را دریافت میکنند، با همان دست هم اجناس را دست افراد میدهند و به همین ترتیب بیماری منتشر میشود. یا افرادی که میوههایی را که روی خاک پرورش پیدا میکند، مثل توت فرنگی، خیار، خربزه و هندوانه، این میوهها را نشسته در یخچال میگذارند، باعث آلودگی دیگر موادغذایی و نیز سبب انتشار بیماری میشوند.
رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران، درباره راههای جلوگیری از ابتلا به این بیماری افزود: با رعایت اصول بهداشت فردی میتوان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد. اگر از سرویسهای بهداشتی بین راه و مسافرتی استفاده میکنید، حتما باید دستان خود را با آب و صابون بشویید. زیرا همه دستگیرههای سرویسهای بهداشتی، همه آلوده هستند و ممکن است که با یک دست زدن به دستگیره در، دچار این بیماری و اسهال شوید.
وی با اشاره به دوره این بیماری گفت: این بیماری سه تا چهارروز طول میکشد. اغلب خودبه خود خوب میشود و جدی نیست. اما در افرادی که بیماری مزمن دارند، مثل بیماریهای قلبی یا ریوی، مثل دیابت یا سرطان، این افراد باید حتما به پزشک مراجعه کنند، تا آب و مایعاتی که از دست دادند را جبران کنند.
خسرونیا درباره اینکه علت شیوع بیشتر این بیماری در این تابستان، نسبت به سالهای گذشته، گفت: دلیلش عدم رعایت بهداشت فردی. در سالهای گذشته به علت وجودکرونا، هرچند خفیف، مردم بیشتر بهداشت فردی را رعایت میکردند. امسال متاسفانه به اندازه کافی بهداشت را رعایت نمیکنند.
وی درباره اینکه آیا علت این بیماری میتواند مرتبط با آلودگی هوا و وجود گردوغبار باشد، گفت: خیر. اصلا ربطی به آلودگی هوا ندارد و منشا این بیماری ویروسی است و از طریق فرد به فرد منتقل میشود.
این متخصص داخلی با اعلام اینکه ابتلا به این بیماری و تعداد مراجعه کنندگان بسیار زیاد شده است گفت که آمار دقیقی از میزان افراد مبتلا وجود ندارد.
علائم گوارشی
ما دوران کرونا را درحالی پشتسر گذاشتیم که برخی از ما، حتی بعد از تمام شدن دوره همه گیری، همچنان از ماسک و دستکش استفاده میکردند و آنقدر دستهای خود را میشستند که دچار اگزما شده بودند. اما کم کم از خطر ابتلا به بیماری مرگبار که کاسته شد و در حد یک سرماخوردگی ساده کنارمان ماند، دیگر خبری از آن دست شستنها و ماسک زدنها نیست. این درحالی است که با رعایت بهداشت فردی، بهخصوص در مکانهای شلوغی مانند مترو و اتوبوس، از ابتلا به بیماریهای ویروسی به مقدار قابل توجهی میشود جلوگیری کرد. حالا در برخی مراکز درمانی تعداد افراد مبتلا به این بیماری ویروسی، با علائم گوارشی شدت گرفته است. هرچند پزشکان معتقدند که نگرانی از جهت ویروس جدید وجود ندارد و این همان ویروس قدیمی است که همیشه بوده است.
خانمی که تزریقات در منزل را هم انجام میدهد، با اشاره به اینکه این ویروس با علائم گوارشی شدت گرفته است، به «آرمان ملی» گفت: علائم این بیماری گوارشی است که پیش از جنگ شروع شده بود و حالا هم همچنان هست. برخی حتی گلودرد هم دارند. از صبح سه تزریقات داشتم که همه این علائم را داشتند. اما بیماری جدی نیست و جای نگرانی وجود ندارد. به نوعی میشود گفت همان کروناست، که علائمش بیشتر گوارشی است و حاد نیست.
یک پرستار نیز درباره این ویروس به «آرمانملی» گفت: متخصصان عفونی از قبل به مرکز درمانی ما اطلاع داده بودند. این ویروس گوارشی است و علائم آن شامل دل درد شدید، حال تهوع، بیحالی و بیاشتهایی و از دست دادن آب بدن است. برای از بین بردن آن باید مایعات بیشتری مصرف کنید. موارد ابتلا در کودکان هم داشتیم.
حالا بهتر است ذهنتان را درگیر بیماری تازه نکنید. کمی تامل کنید و جرعهای آب بنوشید و پس از هر ورود و خروجی از منزل یا محل کار، دستها را با آب و صابون بشویید، باشد که این ماههای باقی مانده از فصل گرما هم بگذرد و به سلامت از تابستان عبور کنید و به هیچ ویروسی هم مبتلا نشوید.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه