طرز تهیه خوراک بامیه و تماته؛ انتخابی عالی برای وعدههای سبک

مناسب برای
3 تا 4 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
خوراک بامیه و تماته، یکی از اصیلترین غذاهای گیاهی و خوشعطر خاورمیانهای است که در کرمانشاه نیز بسیار پرطرفدار است. این غذا از محبوبترین غذاهای رژیمی و سالم با طعمی دلنشین، رنگی جذاب و خواصی بینظیر است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه خوراک بامیه و تماته به 2 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این غذا ابتدا باید بامیهها را بشویید و در مقداری روغن تفت دهید. پیاز را در قابلمهای جداگانه تفت دهید تا طلایی شود، سپس سیر و ادویهها را اضافه و خوب سرخ کنید.
رب گوجه را اضافه کنید و در ادامه پوره گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید. بعد از این که سس غلیظ شد، میتوانید بامیههای سرخ شده را در قابلمه بریزید. در ادامه صبر کنید تا غذا جا بیفتد.
میتوانید این غذا را با گوشت نیز آماده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خوراک بامیه و تماته برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبامیه تازه500 گرمگوجه فرنگی تازه و رسیده5 تا 6 عددپیاز2 عدد متوسطسیر3 تا 4 حبهرب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه مقدار لازمادویه کاری و دارچین (اختیاری)به مقدار لازمروغن مایع یا زیتونبه میزان لازمآب لیمو تازه یا لیمو عمانی (اختیاری)به مقدار لازمآب گرمبه مقدار لازمشکر (اختیاری)1 قاشق مرباخوری
مرحله اول: بامیهها را پاک کنید
برای شروع باید بامیهها را به خوبی بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
در ادامه دم بامیهها را با دقت بگیرید، طوری که بدنه آنها آسیب نبیند و از داخل له نشوند.
به خاطر داشته باشید که له شدن بامیهها موجب خارج شدن لعاب آنها میشود و در این صورت خوراک شما حالت لزج پیدا میکند.
مرحله دوم: بامیهها را سرخ کنید
در یک تابه مقداری روغن بریزید و بامیهها را روی حرارت متوسط سرخ کنید تا کمی طلایی شوند و رنگ بگیرند.
این کار علاوه بر این که طعم بهتری به غذا میدهد، از لزج شدن بامیه در پخت جلوگیری میکند.
پس از سرخ شدن، بامیهها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک خاویار بادمجان
مرحله سوم: پیازها را سرخ کنید
پیازها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید پیازها در روغن سرخ و طلایی شوند.
مرحله چهارم: سیر، رب و ادویهها را اضافه کنید
بعد از سرخ شدن پیازها، سیر خرد شده را اضافه کنید و کمی با پیاز داغ تفت دهید.
در ادامه نوبت اضافه کردن زردچوبه، فلفل سیاه و در صورت تمایل کمی ادویه کاری یا دارچین است.
پس از بلند شدن عطر ادویهها، رب گوجه را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله پنجم: گوجه فرنگیها را به غذا اضافه کنید
گوجه فرنگیها را بشویید و آنها را برای چند دقیقه در آب جوش و سپس آب یخ بیندازید.
در ادامه پوست آنها را بگیرید و سپس به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در این مرحله میتوانید گوجهها را با پوست در غذاساز بریزید و پوره کنید.
گوجهها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آب آنها کاملا کشیده شود و ترکیب غلیظی به وجود آید.
این مرحله برای خوشرنگ شدن و جا افتادن غذا اهمیت زیادی دارد.
مرحله ششم: بامیهها را اضافه کنید
پس از غلیظ شدن سس گوجه، بامیههای سرخ شده را اضافه کنید و یک لیوان آب گرم در غذا بریزید و اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند و خوراک جا بیفتد.
در این مرحله میتوانید برای متعادل شدن طعم غذا از مقدار کمی شکر نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بامیه و گوجه سبز
مرحله هفتم: غذا را سرو کنید
برای طعم بهتر میتوانید یک عدد لیمو عمانی خیس شده یا یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه به غذا اضافه کنید.
شعله را کم کنید، درب قابلمه را نیمه باز روی آن بگذارید و اجازه دهید خوراک به آرامی بپزد و جا بیفتد.
بعد از حدود 30 تا 45 دقیقه غذای شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه با نان تازه یا برنج سرو کنید.
خوراک بامیه و تماته با گوشت
در برخی مناطق برای درست کردن این خوراک از تکههای گوشت گوسفندی یا گوشت چرخ کرده نیز استفاده میشود. در این روش ابتدا گوشت را با پیاز تفت دهید، سپس گوجه خرد شده و بامیه را درست مثل روش قبل به غذا اضافه کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خوراک بامیه و تماته
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خوراک بامیه و تماته اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این غذا میتوانید به جای گوجه فرنگی تازه از یک پیمانه گوجه میکس شده یا کنسرو گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید این غذا را به صورت رژیمی و بدون سرخ کردن بامیه و پیاز نیز آماده کنید. در این روش باید همه مواد را در قابلمه بریزید و همراه با آب گوجه فرنگی بپزید.برای درست کردن خوراک بامیه و تماته لبنانی باید از ادویههای خاص مانند زیره، دارچین، پاپریکا و مقداری رب انار برای طعمدهی استفاده کنید. در این روش بهتر است به جای روغن معمولی از روغن زیتون استفاده شود.این غذا باید به آرامی و روی حرارت ملایم بپزد تا همه طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.پخت آرام باعث میشود بامیه کاملا با سس ترکیب شود و طعم بهتری پیدا کند.سس این خوراک باید به خوبی بجوشد و غلیظ شود.اضافه کردن شکر به این غذا موجب متعادل شدن طعم آن میشود.برای پخت این غذا باید از گوجه فرنگی رسیده و خوش طعم استفاده کنید.به هیچ عنوان این خوراک را بیش از حد هم نزنید، زیرا این کار موجب له شدن بامیهها و لزج شدن غذا میشود.استفاده از سیر تازه طعم بی نظیری به این غذا میبخشد، اما اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، میتوانید از مقداری گرانول یا پودر سیر نیز استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری کره یا روغن حیوانی برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.میتوانید این غذا را هم در کنار نان تازه و هم همراه با برنج ایرانی سرو کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خوراک بامیه و تماته و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه