اطلاعیه مهم دولت؛ پنجشنبه ها تعطیل شد

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) : خبرنگار شکیبا بقال زاده: عباس گودرزی اظهار کرد: لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون…
اطلاعیه مهم دولت؛ پنجشنبه ها تعطیل شد

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

خبرنگار شکیبا بقال زاده: عباس گودرزی اظهار کرد: لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری درباره کاهش روزهای کاری و افزایش تعطیلات آخر هفته در نوبت دستور کار صحن مجلس است.

وی یادآور شد: این لایحه با تعطیلی شنبه در مجلس یازدهم نهایی شد اما به علت ایرادات شورای نگهبان مجددا در مجلس‌ دوازدهم در دستور کار قرار گرفت و به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد. پس از بررسی در کمیسیون اجتماعی با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعات کاری از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت در هفته موافقت شد و اکنون در نوبت دستور صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس در پایان گفت: در صورت تصویب این لایحه در صحن علنی مجلس و تایید شورای نگهبان، پنجشنبه‌ها تعطیل خواهد بود و ساعات کاری کارکنان دولت از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت کاهش پیدا می‌کند.

جزئیات طرح تعطیلی پنجشنبه ها

علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره آخرین تغییرات و جزئیات طرح تعطیلی آخر هفته‌ها و کاهش ساعات اداری گفت: این طرح هنوز هم در کمیسیون اجتماعی در جریان و در حال چکش کاری است. تلاش می‌کنیم تا انتقادات و نظرات را در بررسی ‌ها اعمال کنیم.

او افزود: احتمالا تا دو هفته آینده این طرح به صحن علنی بیاید. از سوی دیگر هنوز هم پنجشنبه و جمعه به عنوان روزهای تعطیل هفته در نظر گرفته شده است و چند دستگاه‌ و سازمان را استثنا خواهیم کرد. همچنین دولت  به تشخیص خود می‌تواند دستگاهی را استثنا کند.

علی بابایی کارنامی همچنین افزوده برای ساماندهی تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعات اداری حساسیت مراجع در نظر خواهیم گرفت و طوری تصمیم خواهیم گرفت که هم گشایش‌های اقتصادی داشته باشد و هم مشکل شرعی و دینی به وجود نیاید.

ولی داداشی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم گفت: با بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه کاهش ساعت کاری کارمندان دولت، در نهایت مصوبه کاهش ساعت کاری به ۴۰ ساعت در هفته را تصویب کرد و این مصوبه برای تصویب نهایی به صحن علنی مجلس ارجاع می شود.

او  همچنین گفته جزئیات لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری (اعاده از شورای نگهبان) یا به عبارت دیگر بررسی ایرادات شورای نگهبان بر لایحه ساعت کاری کارکنان دولت – پس از بحث و برسی در کارگروه تخصصی اداری و استخدامی کمیسیون اجتماعی – با حضور نمایندگان سازمان اداری و استخدامی کشور، مرکز تحقیقات اسلامی قم و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بررسی شد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی افزوده: با توجه به رای‌گیری در صحن کمیسیون در جلسه دو هفته گذشته، اعضای کمیسیون علاوه بر تأیید مصوبه ۴۰ ساعت کار اداری از روز شنبه تا پایان روز چهارشنبه، ایراد گرفته شده از سوی شورای نگهبان در ارتباط با قید تعطیلی روز شنبه (یعنی ساعت کاری از یکشنبه تا پنجشنبه) را مرتفع کردند.

 او همچنین افزوده با تأیید پیشنهاد قبلی دولت، ۴۰ ساعت کار اداری از شنبه تا چهارشنبه به استثنای واحدهای نظامی و انتظامی، بخش عملیاتی واحدهای خدمات‌رسانی از قبیل بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی- درمانی مورد تأکید و تصویب اعضای کمیسیون قرار گرفت تا به صحن مجلس ارائه شود و مقرر شد سازمان امور اداری و استخدامی کشور با تأیید هیات وزیران مصادیق آن را مشخص کنند.

فضل الله رنجبر، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم درباره تعطیلی آخر هفته گفته درباره موضوع تعطیلات آخر هفته بحث مفصلی شد و در نهایت مصوب شد که جمعه‌ها تعطیل باشد و روز پنجشنبه نیز خدمات اداری ارائه نشود که به معنای همان تعطیلی است‌.

طبق این گزارش در روند تصویب این لایحه، شورای نگهبان برخی ایرادات به آن وارد کرده بود. یکی از مهم‌ترین ایرادات مربوط به تعطیلی روز شنبه بود. براساس پیشنهاد اولیه، تعطیلی روز پنج‌شنبه با تعطیلی روز شنبه جایگزین می‌شد تا کارکنان به جای پنج‌شنبه، روز شنبه تعطیل باشند. اما شورای نگهبان این بند را مورد نقد قرار داد و کمیسیون اجتماعی در جلسه اخیر تصمیم گرفت این ایراد را برطرف کند و به همان تعطیلی پنج‌شنبه پایبند باشد. در نتیجه، هفته کاری به شکلی تنظیم شد که ساعت کاری بین روزهای شنبه تا چهارشنبه توزیع شود و پنج‌شنبه‌ها تعطیل باشد.

لایحه تعطیلی پنجشنبه ها چه می‌گوید؟

این لایحه به عنوان بخشی از اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری ارائه شده و هدف اصلی آن بهبود کیفیت زندگی کارکنان و افزایش بهره‌وری در محیط کار است.

تعطیلی پنجشنبه ها

1. کاهش ساعت کاری به ۴۰ ساعت در هفته:

   یکی از مهم‌ترین مفاد این مصوبه، کاهش ساعت کاری کارکنان دولت به ۴۰ ساعت در هفته است. براساس این تصمیم، کارکنان دولتی از روز شنبه تا چهارشنبه به مدت ۸ ساعت در روز به کار خواهند پرداخت. این کاهش به نحوی برنامه‌ریزی شده که روز پنج‌شنبه به عنوان روز تعطیل در نظر گرفته شود. به این ترتیب، کارکنان دولتی در طول هفته چهار روز کاری خواهند داشت.

2. استثناهای لایحه:

   برخی از نهادها و بخش‌های خاص از این کاهش ساعت کاری مستثنی هستند. این استثناها شامل:

   – واحدهای نظامی و انتظامی: به دلیل ماهیت کار و وظایف این نهادها که نیاز به آمادگی و حضور دائم دارد.

   – بخش‌های عملیاتی واحدهای خدمات‌رسانی مانند بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی- درمانی: به دلیل نیاز مستمر به ارائه خدمات در این مراکز، آن‌ها نمی‌توانند از کاهش ساعت کاری برخوردار شوند. به عبارتی این نهادها همچنان با ساعات کاری طولانی‌تر و مطابق با نیازهای عملیاتی به کار خود ادامه خواهند داد.

اهداف لایحه:

این لایحه با چند هدف اصلی مطرح شده است:

– بهبود کیفیت زندگی کارکنان: کاهش ساعت کاری و افزودن یک روز تعطیلی بیشتر به هفته کاری، به کارکنان اجازه می‌دهد زمان بیشتری را با خانواده بگذرانند و به تفریحات یا استراحت خود بپردازند.

– افزایش بهره‌وری: در بسیاری از کشورها ثابت شده که کاهش ساعت کاری می‌تواند به افزایش بهره‌وری و انگیزه در کارکنان منجر شود. وقتی افراد با تمرکز بیشتری کار می‌کنند و زمان بیشتری برای استراحت دارند، کیفیت کار آن‌ها بهبود می‌یابد.

– هماهنگی با استانداردهای بین‌المللی: بسیاری از کشورها مانند فرانسه، آلمان و برخی کشورهای اروپایی ساعت کاری خود را به کمتر از ۴۰ ساعت در هفته کاهش داده‌اند و این تغییر می‌تواند گامی در جهت همگام‌سازی با استانداردهای جهانی باشد.

چالش‌ها:

با وجود فواید کاهش ساعت کاری، برخی چالش‌ها نیز وجود دارد:

– نیاز به مدیریت منابع انسانی: با کاهش ساعت کاری، نهادها و ادارات دولتی باید برنامه‌ریزی دقیقی برای توزیع وظایف و مسئولیت‌ها داشته باشند تا از کاهش کارآیی جلوگیری شود.

– استثنائات خاص: بخش‌های مستثنی مانند بیمارستان‌ها و نهادهای امنیتی، به دلیل اهمیت حضور دائمی، نیاز به برنامه‌های جایگزین برای مدیریت نیروی کار خواهند داشت.

در نهایت، این تغییرات در صورتی که با موفقیت اجرا شوند، می‌توانند تأثیر مثبتی بر رضایت کارکنان و بهبود شرایط کاری در کشور داشته باشند.

تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعات کاری تا پایان دی ماه در استان مرکزی

بر اساس اطلاعیه روابط عمومی استانداری مرکزی، با توجه به برودت و آلودگی هوا و ضرورت مدیریت مصرف بهینه انرژی و صرفه‌جویی (به‌ویژه گاز و برق) و همچنین جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی استان، بر اساس تصمیم نشست ۲۲ آذرماه کارگروه‌های مدیریت مصرف انرژی، مدیریت بحران و کارگروه شرایط اضطرار استان مرکزی، تصمیماتی اتخاذ شد.

در این اطلاعیه آمده است: با استفاده از ظرفیت بخشنامه دورکاری، همه دستگاه‌های اجرایی استان و بانک‌ها و شرکت‌های بیمه تجاری و بازرگانی (به استثنای دستگاه‌های خدمات‌رسان و مراکزی که دارای نوبت کاری و کشیک هستند با تشخیص مدیر واحد ذی ربط) از ۲۴ آذرماه (فردا) تا پایان دی ماه جاری با یک ساعت تأخیر آغاز به کار فعالیت کنند.

این اطلاعیه می‌افزاید: پنج شنبه تا پایان دی ماه سال جاری، کارکنان دستگاه‌های اجرایی در سطح استان (به استثنای دستگاه‌های خدمات‌رسان عمومی و مراکزی که دارای نوبت کاری و کشیک هستند با تشخیص مدیر واحد ذی ربط)، با استفاده از ظرفیت بخشنامه دور کاری تعطیل می‌باشند.

در ادامه اطلاعیه آمده است: با توجه به فصل امتحانات، آغاز فعالیت مدارس دوره متوسطه اول و دوم مطابق برنامه زمان‌بندی تعیین شده از سوی اداره کل آموزش و پرورش استان هستند همچنین مهدهای کودک، مراکز پیش دبستانی و مدارس دوره آموزش ابتدایی (دبستان) در نوبت صبح با یک ساعت تأخیر آغاز به کار می‌کنند.

ساعت آغاز فعالیت و همچنین تعطیلی پنج شنبه مراکز دانشگاهی و مؤسسات آموزش عالی استان اعم از دولتی و غیر دولتی با نظر ریاست دانشگاه ذی‌ربط است. (با تأکید به تعطیلی بخش‌های اداری)

در این اطلاعیه بیان شده است: ساعت فعالیت بانک‌ها و شرکت‌های بیمه تجاری و بازرگانی با توافق شورای هماهنگی بانک‌ها و بیمه‌ها از ساعت ۸ صبح برای کارکنان و از ساعت ۸:۳۰ دقیقه صبح برای مشتریان می‌باشد، ضمناً فعالیت روزهای پنج شنبه ستاد و سرپرستی بانک‌ها و شرکت‌های بیمه تجاری و بازرگانی با نظر شورای هماهنگی ذی‌ربط می‌باشد.

فعالیت پایگاه و مراکز اهدای خون در سطح استان با نظر مدیر ذی‌ربط و فعالیت کارکنان شاغل در مراکز درمانی و بهداشتی استان با تشخیص مدیر واحد ذی‌ربط است.

در ادامه اطلاعیه آمده است: اداره کل صنعت معدن و تجارت و سایر دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی ذی‌ربط از جمله اتاق اصناف، صدا و سیما و…) در جهت همکاری هر چه بیشتر واحدهای صنفی و خدماتی در خصوص صرفه‌جویی مصرف انرژی اقدامات لازم را به عمل آورند.

فعالیت مبادی مرتبط با حوزه تولید و کسب و کار (ادارات کل گمرک امور مالیاتی، تأمین اجتماعی، اصناف شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه استان مرکزی و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان به تشخیص مدیر واحد ذی‌ربط است.

در این اطلاعیه تأکید شده است: دستگاه‌های اجرایی موظفند یک ساعت قبل از آغاز نسبت به روشن کردن سیستم‌های گرمایشی و یک ساعت قبل از پایان ساعت کار اداری نسبت به خاموش نمودن تمام سیستم‌های گرمایشی اقدام و از پایان وقت اداری روز چهارشنبه تا صبح روز شنبه نیز سیستم‌های مذکور بایستی خاموش شود.

در راستای مدیریت مصرف بهینه انرژی، تمامی دستگاه‌های اجرایی استان موظف‌اند یکی از کارشناسان فعال خود را به‌عنوان مدیر مصرف انرژی یا ممیز مصرف انرژی منصوب و به شرکت گاز استان (دبیرخانه کارگروه مدیریت تأمین پایدار انرژی استان) معرفی کنند.

جزئیات ساعت کار فعالیت مراکز ورزشی با رعایت موارد مذکور و در چارچوب مصوبات کارگروه، توسط اداره کل ورزش و جوانان استان به مبادی ذی‌ربط ابلاغ خواهد شد.

در پایان اطلاعیه آمده است: بدیهی است بعد از ارزیابی نتایج و میزان صرفه‌جویی در مصرف انرژی (گاز و برق) توسط کارگروه، برای پنج شنبه‌های ماه‌های آتی تا پایان دوره هشدار و اضطرار تصمیم‌گیری و اطلاع‌رسانی خواهد شد./ مهر

منبع: ایسنا

منبع خبر