- 2025-06-24
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، نکات آشپزی
طرز تهیه هلو خشک شده (برگه هلو) با 3 روش آسان و سریع در خانه

هلو خشک شده یا همان برگه هلو یکی از خوراکیهای سنتی و سالم ایرانی است که هم به عنوان تنقلات مصرف میشود و هم در تهیه برخی غذاها و دسرها کاربرد دارد. در این مطلب از مجله اکالا با سه روش ساده و کاربردی برای درست کردن هلو خشک شده در خانه آشنا خواهیم شد.
این سه روش شامل خشک کردن در فر، خشک کردن در آفتاب و خشک کردن در دستگاه خشک کن میوه میشوند. در ادامه طرز تهیه برگه هلو را با هر یک از این روشها به طور کامل برایتان شرح خواهیم داد.
1- طرز تهیه برگ هلو در فر
خشک کردن برگ هلو در فر، سریعتر از خشک کردن آن در آفتاب است. برای انجام این کار لازم است فر را روی دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و برشهای هلو را به صورت یک لایه روی آن بچینید. در فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت خارج شود. اجازه دهید هلوها به مدت ۵ تا ۸ ساعت خشک شوند. هر چند ساعت یکبار برشها را برگردانید.
وقتی لبهها خشک و وسط کمی نرم بود، برگ هلو آماده است. بگذارید برگ هلو در دمای اتاق خنک شود و سپس آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید.
2- طرز تهیه برگ هلو در آفتاب
در این روش برگ هلو طعم سنتیتری خواهد داشت. این روش نیاز به برق و تجهیزات خاصی ندارد. برشهای هلو را روی پارچهی تمیز یا سینی فلزی بچینید. بهتر است بین برشها فاصله باشد.
روی برگهای هلو را با توری نازک یا پارچهی نازک بپوشانید تا از ورود حشرات جلوگیری شود. سینیها را در جای آفتابی، خشک و با جریان هوا قرار دهید. روزی ۲ بار آنها را زیر و رو کنید.
بسته به شدت آفتاب و رطوبت هوا، ۳ تا ۷ روز طول میکشد تا خشک شوند. بعد از خشک شدن کامل، در ظرف دربسته و در مکان خشک و خنک نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیپس هندوانه
3- در دستگاه خشک کن میوه
با آماده کردن برگ هلو در دستگاه خشک کن میوه امکان کنترل دما و رطوبت بدون نیاز به مراقبت زیاد را خواهید داشت. در این روش میتوانید ارزش غذایی آن را بیشتر حفظ کنید.
برای انجام این کار برشهای هلو را روی سینی دستگاه بچینید، بدون این که روی هم بیافتند. دمای دستگاه را روی ۵۷ تا ۶۳ درجه سانتیگراد (۱۳۵ تا ۱۴۵ درجه فارنهایت) تنظیم کنید.
با توجه به ضخامت برشها، خشک شدن بین ۶ تا ۱۲ ساعت زمان میبرد. هر چند ساعت وضعیت برشها را بررسی کنید. بعد از خشکشدن، اجازه دهید خنک شوند و در ظرف دربسته نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه میوه خشک پاستیلی در خانه
نکاتی درباره آماه کرده هلو خشک شده
برای آماده کردن هلو خشک شده لازم است نکاتی را مد نظر قرار دهید. این نکات عبارتند از:
هلوها را خوب بشویید و به دلخواه پوست بگیرید یا با پوست استفاده کنید. سپس آنها را به ورقههایی با ضخامت ۴ تا ۶ میلیمتر برش بزنید.میتوانید هلوها را برای جلوگیری از تیره شدن، چند دقیقه در محلول آب و آبلیمو قرار دهید و سپس خشک کنید.از هلوهای سفت، سالم و بدون لکه استفاده کنید. هلوی نیمهسفت که زیاد آبدار نباشد، بهترین گزینه است.برگه هلو باید در ظرف شیشهای یا پلاستیکی دربدار و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری شود.اگر میخواهید ماندگاری بیشتری داشته باشد، میتوانید آنها را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.در صورت مشاهده رطوبت یا کپک، استفاده از آن توصیه نمیشود.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا خشککردن هلو در خانه یک روش طبیعی و بدون مواد نگهدارنده برای تهیه یک میانوعده سالم است. بسته به امکانات و زمان خود، میتوانید از هر یک از این سه روش استفاده کنید و طعمی سنتی و خوشمزه را تجربه کنید.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه