- 2025-06-18
- 12 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، ترشیجات و سس ها
طرز تهیه روغن سیر خانگی برای پخت و پز و انواع سالادها

مناسب برای
1 شیشه
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
روغن سیر خانگی، ترکیبی جادویی از عطر سیر و روغن زیتون برای طعم بخشیدن به غذاهای مختلف است که میتوانید از آن برای مزه دار کردن سس و همچنین درست کردن نان سیر استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه روغن سیر خانگی و همه فوتوفنهای درست کردن این روغن آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این روغن میتوانید روغن زیتون را روی حرارت قرار دهید و زمانی که گرم شد، سیر خرد شده را اضافه کنید.
چند دقیقه سیر را در روغن بجوشانید و نمک، فلفل و ادویه دلخواه را به آن اضافه کنید. اجازه دهید روغن خنک شود و بعد آن را صاف کنید و در شیشه بریزید.
رسپی این چاشنی خانگی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای روغن سیر خانگی
مواد لازممقدار مورد نیازسیر تازه6 تا 8 حبهروغن حامل (روغن زیتون فرابکر)حدود 1 پیمانهنمک، فلفل سیاه و ادویه دلخواهبه مقدار لازم
مرحله اول: سیرها را خرد کنید
برای شروع باید سیرها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید.
اجازه دهید سیرها کاملا خشک شوند و بعد با پشت چاقو آنها را کمی فشار دهید یا خرد کنید. این کار به افزایش عطر سیر در روغن کمک میکند.
مرحله دوم: سیر را با روغن بجوشانید
روغن را در یک قابلمه یا شیرجوش بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
در ادامه سیر را اضافه کنید و حدود 15 تا 20 دقیقه طول میکشد. در این مرحله سیر باید کمی طلایی روشن شود.
مراقب باشید که سیر نسوزد و سیاه نشود، در این صورت طعم روغن شما تیره و تلخ میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه روغن پرتقال خانگی
مرحله سوم: روغن را آماده کنید
در این مرحله باید نمک، فلفل و ادویه دلخواه را اضافه کنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید.
حدود نیم ساعت تا یک ساعت صبر کنید تا روغن خنک شود و طعم سیر به طور کامل خارج شود.
مرحله چهارم: روغن را صاف کنید
روغن را از صافی یا پارچه نخی رد کنید و بعد در شیشههای تمیز و خشک بریزید.
در صورت تمایل میتوانید بدون صاف کردن روغن سیر، آن را در شیشه بریزید، اما ماندگاری آن کمتر میشود.
برای جلوگیری از ایجاد مسمومیت و افزایش ماندگاری این روغن باید آن را صاف کنید و در یخچال قرار دهید.
با این روش میتوانید روغن را تا حدود یک ماه در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش نحوه روغن گیری زیتون در خانه
نکات و فوتوفن های طرز تهیه روغن سیر خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت روغن سیر خانگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن روغن سیر میتوانید از روغن زیتون فرابکر یا روغن کانولا و هسته انگور به عنوان روغن حامل استفاده کنید.به منظور مزه دار کردن روغن سیر میتوانید از مقداری فلفل قرمز، رزماری یا آویشن استفاده کنید.در صورتی که روغن سیر را صاف نکنید، نمیتوانید آن را بیشتر از یک هفته نگهداری کنید. در این شرایط مدت زمان ماندگاری روغن حدود 5 تا 7 روز است.مدت زمان نگهداری این روغن به صورت صاف شده، حدود یک ماه است.برای نگهداری این روغن بهتر است از ظرف شیشهای استفاده کنید.قبل از ریختن روغن در شیشه، مطمئن شوید که کاملا خشک و تمیز است. ورود رطوبت به شیشه این روغن موجب کپک زدن و خراب شدن آن میشود.تاریخ تولید این روغن را روی شیشه آن بنویسید و سعی کنید روغن سیر را در اولین فرصت مصرف کنید.میتوانید از روغن سیر برای مزه دار کردن انواع سس یا سالاد نیز استفاده کنید.از پختن بیش از حد سیر جلوگیری کنید، زیرا این کار موجب بد طعم شدن روغن میشود.به هیچ عنوان روغن سیر صاف نشده را بیشتر از 5 روز مصرف نکنید، زیرا خطر انباشته شدن باکتریها و مسمومیت با این روغن وجود دارد.روش استفاده از روغن سیر برای مو به این صورت است که باید این روغن را روی پوست سر بمالید و چند دقیقه صبر کنید. سپس موها را بشویید.روغن سیر برای نان سیر مناسب است و میتوانید از آن برای مزه دار کردن نان سیر استفاده کنید.برای افزایش ماندگاری روغن سیر خانگی در منزل میتوانید آن را در فریزر قرار دهید.هر چقدر سیر را بیشتر خرد کنید، عطر آن بیشتر در روغن پخش میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه روغن سیر خانگی و همه فوتوفن های درست کردن این روغن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این روغن را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه