طرز تهیه شوری موسیر؛ چاشنی خوشمزه برای هر سفره

مناسب برای 2 شیشه متوسط زمان آماده‌سازی 45 دقیقه شوری موسیر یا همان ترشی موسیر، یک چاشنی خوشمزه برای مزه…
طرز تهیه شوری موسیر؛ چاشنی خوشمزه برای هر سفره

مناسب برای

2 شیشه متوسط

زمان آماده‌سازی

45 دقیقه

شوری موسیر یا همان ترشی موسیر، یک چاشنی خوشمزه برای مزه دار کردن ساندویچ‌، غذاهای گوشتی و انواع سالاد است. این شوری خاصیت ضد التهابی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان است و برای تقویت سیستم گوارش نیز فواید زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه شوری موسیر به 3 روش و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این شوری آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این شوری باید موسیرها را بشویید و خرد کنید. سپس آن‌ها را برای چند روز در آب بخیسانید تا تلخی‌شان گرفته شود.

موسیرها را همراه با سبزیجات معطر، تخم گشنیز و تخم کرفس و گلپر در شیشه بریزید. آب را با کمی سرکه، نمک، فلفل و زردچوبه بجوشانید و بعد از این که خنک شد، آن را در شیشه بریزید.

درب شیشه را ببندید و اجازه دهید شوری شما آماده شود. برای درست کردن این شوری می‌توانید به جای موسیر تازه از موسیر خشک نیز استفاده کنید.

رسپی این شوری خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شوری موسیر تازه

مواد لازممقدار مورد نیازموسیر خشک500 گرمسرکه سفید (اختیاری)حدود 0.5 لیترنمک2 قاشق غذاخوریزردچوبه1 قاشق چای‌خوریفلفل سیاه1/2 قاشق چای‌خوریسبزی معطر خشک (نعناع یا ترخون)1 قاشق غذاخوریتخم گشنیز یا تخم کرفس (اختیاری)1 قاشق مرباخوریگلپر (اختیاری)1/2 قاشق چای‌خوریآببه مقدار لازم

مرحله اول: موسیرها را بشویید

برای شروع باید موسیرهای تازه، سفت و هم اندازه را برای درست کردن شوری انتخاب کنید.

این کار به طعم بهتر و بهبود کیفیت شوری کمک می‌کند. موسیرها را با یک برس نرم بشویید و خوب تمیز کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گلک موسیر

مرحله دوم: تلخی موسیرها را بگیرید

برای از بین بردن تلخی موسیرهای تازه باید آن‌ها را به صورت حلقه‌ای برش دهید و در آب سرد بریزید.

سپس هر چند ساعت یک بار آب موسیرها را عوض کنید تا تلخی آن‌ها به طور کامل گرفته شود.

بهتر است این کار را 2 تا 3 بار در روز و برای 2 تا 3 روز ادامه دهید.

مرحله سوم: موسیرها را خشک کنید

بعد از چند روز بهتر است طعم موسیرها را بچشید و اگر احساس می‌کنید که تلخی آن گرفته شده، موسیرها را آبکش کنید.

سپس آن‌ها را روی یک پارچه تمیز و خشک پهن کنید تا به طور کامل خشک شوند.

خشک کردن موسیرها مانع کپک زدن آن‌ها در شوری می‌شود.

مرحله چهارم: موسیر و سبزیجات را در شیشه بریزید

مقداری از موسیرهای خشک شده را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید.

مقداری نعنا خشک، ترخون، شوید، تخم گشنیز، تخم کرفس، گلپر و فلفل قرمز روی موسیرها بریزید.

دوباره یک لایه موسیر و یک لایه از سبزیجات را تا تمام شدن مواد در شیشه بریزید.

مرحله پنجم: سرکه، آب و چاشنی‌ها را اضافه کنید

آب را در قابلمه بریزید و با مقداری سرکه ترکیب کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و آن را بجوشانید. بعد از چند دقیقه می‌توانید قابلمه را از روی حرارت بردارید.

صبر کنید تا ترکیب آب و سرکه کاملا خنک شوند و بعد این ترکیب را در شیشه شوری بریزید.

اضافه کردن سرکه به این شوری اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید برای درست کردن این شوری تنها از مقداری آب جوشیده خنک شده استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی سیر صدفی

مرحله ششم: شوری را آماده کنید

درب شوری را محکم ببندید و آن را در مکانی خنک و تاریک قرار دهید. بعد از 2 تا 4 هفته شوری شما آماده است.

بعد از باز کردن درب شوری باید آن را در یخچال قرار دهید. ماندگاری این شوری تا یک سال است و بعد از باز کردن درب بهتر است در اولین فرصت مصرف شود.

شوری موسیر با موسیر خشک

در این روش باید به جای موسیر تازه از موسیر خشک برای درست کردن شوری استفاده کنید. برای شروع موسیرها را در آب بخیسانید تا نرم شوند.

در ادامه می‌توانید موسیرها را با سرکه، زردچوبه، فلفل و نمک در قابلمه بریزید و برای حدود 10 تا 15 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. در انتها همه مواد را در شیشه بریزید و چند روز صبر کنید تا شوری شما آماده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی باقلا سبز

شوری موسیر با رب انار

در این روش می‌توانید در کنار سرکه و آب از مقداری رب انار ملس نیز استفاده کنید. رب انار را با آب و سرکه و ادویه‌ها بجوشانید و بعد به شیشه شوری اضافه کنید. درب شیشه را ببندید و حدود 3 تا 4 هفته صبر کنید تا شوری شما آماده شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شوری موسیر

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن شوری موسیر اشاره شده است، با ما همراه باشید.

قبل از آماده کردن شوری موسیرها و ظرف شوری را کاملا خشک کنید.تعداد دفعات خیساندن و عوض کردن آب موسیرها به تلخی آن‌ها شما بستگی دارد. اگر طعم موسیری که استفاده می‌کنید، ملایم است می‌توانید بعد از یک روز خیساندن که تلخی موسیرها گرفته شد، از آن برای درست کردن شوری استفاده کنید.برای درست کردن این شوری می‌توانید به جای سرکه سفید از مقداری سرکه سیب یا انگور نیز استفاده کنید.اضافه کردن ادویه‌ها و سبزیجات مختلف به این شوری اختیاری است و می‌توانید بنا به سلیقه خودتان این چاشنی‌ها را حذف کنید.در صورت تمایل می‌توانید این شوری را بدون سرکه و تنها با مقداری آب جوشیده خنک شده نیز آماده کنید.برای درست کردن این شوری بهتر است موسیرها را به یک اندازه برش دهید.شوری موسیر حداقل به 2 تا 4 هفته زمان برای آماده شدن نیاز دارد.بعد از باز کردن درب شوری موسیر باید آن را در یخچال نگهداری کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه شوری موسیر و همه فوت‌وفن های درست کردن این شوری اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شوری را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا