طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ و گوشت؛ مجلسی با نکات کلیدی

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 1 ساعت آلبالو پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است…
طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ و گوشت؛ مجلسی با نکات کلیدی

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

آلبالو پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به خاطر ترکیب طعم شیرین و ملس آلبالو در کنار برنج ایرانی عطردار بسیار محبوب است. برای درست کردن این غذا هم می‌توانید از مرغ و هم گوشت چرخ کرده استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ و گوشت و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این غذا ابتدا باید هسته آلبالوها را جدا کنید و آن‌ها را همراه با مقداری شکر و آب بپزید. در ادامه پیاز رنده شده را با گوشت و ادویه‌های مختلف ترکیب کنید.

گوشت را به صورت قلقلی درست و در روغن سرخ کنید. برنج را آبکش کنید. در ادامه برنج آلبالو و زعفران را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. اجازه دهید برنج دم بکشد.

در انتها آلبالو پلو را با کوفته قلقلی سرو کنید. می‌توانید این غذا را با مرغ نیز آماده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آلبالو پلو با گوشت برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج ایرانی3 پیمانهآلبالو300 گرمشکر1 پیمانهگوشت چرخ کرده300 گرمپیاز1 عدد متوسطزعفران دم کرده3 قاشق غذاخوریروغن یا کرهبه مقدار لازمنمک، فلفل، زردچوبه و دارچینبه مقدار لازمخلال پسته و بادام (اختیاری)به مقدار لازم

مرحله اول: برنج را بخیسانید

برای شروع باید برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید تا آب آن زلال شود.

سپس آن را برای یک تا 2 ساعت در مقداری آب و نمک بخیسانید. این کار به پخت بهتر برنج کمک می‌کند.

مرحله دوم: هسته آلبالوها را جدا کنید

حال باید آلبالوها را بشویید و آبکش کنید تا آب اضافه‌شان گرفته شود.

در ادامه هسته آلبالوها را به آرامی و بدون این که آلبالوها له شوند، جدا کنید.

اگر از آلبالو یخ زده استفاده می‌کنید، صبر کنید تا آلبالوها کاملا یخ زدایی شوند و بعد هسته آن‌ها را جدا کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش

مرحله سوم: آلبالوها را بجوشانید

در این مرحله باید آلبالوها را همراه با نصف پیمانه شکر در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

حدود 20 دقیقه صبر کنید تا آلبالوها بجوشند و کمی نرم شوند.

در ادامه آلبالوها را از صافی رد کنید تا شربت آلبالو جدا شود. سپس آن را برای رنگ دادن به غذا کنار بگذارید.

مرحله چهارم: مایه گوشت را آماده کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، رنده کنید و آب آن را بگیرید.

گوشت چرخ ‌کرده را با پیاز، کمی نمک، فلفل، زردچوبه و یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌ کرده مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا کاملا یکدست شود.

سپس مقداری از مخلوط گوشت را بردارید و با دست آن را به شکل کوفته قلقلی درست کنید.

مرحله پنجم: قلقلی ها را سرخ کنید

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

در ادامه کوفته قلقلی ها را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی و مغز پخت شوند.

سپس قلقلی ها را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله ششم: برنج را آبکش کنید

یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. زمانی که آب جوشید، برنج را همراه با مقداری نمک به آن اضافه کنید.

حدود 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا دانه‌های برنج کمی نرم شوند.

زمانی که قسمت بیرونی برنج نرم شد و مغز آن هنوز کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکش کردن آماده است.

مرحله هفتم: مواد آلبالو پلو را در قابلمه بریزید

در این مرحله باید مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و بعد برای ته دیگ از برنج زعفرانی یا تکه‌های سیب زمینی و نان استفاده کنید.

در ادامه یک لایه برنج و یک لایه از آلبالوی پخته شده را در قابلمه بریزید. این کار را تا تمام شدن تمام مواد ادامه دهید.

مقداری از شربت آلبالو و زعفران دم کرده را به برنج اضافه کنید. کمی روغن نیز روی برنج بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قارچ پلو با نخود فرنگی

مرحله هشتم: آلبالو پلو را دم کنید

درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی آن قرار دهید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

بعد از 45 دقیقه تا یک ساعت آلبالو پلوی خوشمزه شما آماده است.

مرحله نهم: آلبالو پلو را سرو کنید

بعد از این که آلبالو پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و بعد کوفته قلقلی‌هایی که از قبل سرخ کرده‌اید را روی برنج قرار دهید.

برای تزیین این غذا می‌توانید از مقداری خلال پسته و بادام و کمی زرشک تفت داده شده استفاده کنید.

پیشنهاد می‌شود این غذای خوشمزه را در کنار سالاد شیرازی، ماست چکیده و ترشی سیر سرو کنید.

رسپی آلبالو پلو مجلسی

آلبالو پلو با مرغ

برای پخت آلبالو پلو با مرغ باید به جای گوشت چرخ کرده از ران یا سینه مرغ بدون پوست و استخوان استفاده کنید. مرغ را به صورت تکه‌ای یا رشته‌ای خرد کنید، با کمی پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل و کره یا روغن تفت دهید تا کاملا پخته و طلایی شود.

می‌توانید آن را جداگانه کنار آلبالو پلو سرو کنید یا لابه‌لای برنج و آلبالو قرار دهید. در این روش نیز می‌توانید در پایان، کمی زعفران روی مرغ‌ها بریزید تا رنگ و طعم بهتری پیدا کنند.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ و گوشت

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ و گوشت

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آلبالو پلو با مرغ و گوشت اشاره شده است، با ما همراه باشید.

در طرز تهیه آلبالو پلو برای 2 نفر باید مواد اولیه این غذا را نصف کنید.در زمان پخت آلبالو مراقب باشید شربت آلبالو بیش از حد غلیظ یا شیرین نشود. اگر شیرینی آن زیاد بود، کمی آب ‌لیمو به آلبالوها اضافه کنید تا طعم ملسی پیدا کنند.در صورت تمایل می‌توانید کوفته قلقلی‌ها را به صورت لایه لایه همراه با برنج و آلبالو در قابلمه بریزید.مقدار شکری که به این غذا اضافه می‌کنید، به ترشی آلبالوها بستگی دارد. همیشه قبل از استفاده از شکر مزه شربت را بچشید و از مقدار مناسبی شکر استفاده کنید.زعفران یکی از اصلی‌ترین چاشنی‌های این غذا است که رنگ و عطر دلپذیری به آلبالو پلو می‌بخشد.برای درست کردن آلبالو پلو با گوشت قلقلی بهتر است از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید.چرب بودن بیش از حد گوشت چرخ کرده موجب وا رفتن قلقلی ها در زمان سرخ کردن می‌شود.برای پخت این غذا بهتر است از آلبالوی تازه استفاده کنید.اگر از آلبالوی فریزری برای پخت این غذا استفاده می‌کنید، حتما آب اضافه آن را بگیرید.قبل از تزیین این غذا با خلال پسته و بادام بهتر است خلال‌ها را برای چند ساعت در گلاب بخیسانید تا نرم شوند.در زمان دم کردن برنج حتما از دم کنی و شعله پخش کن استفاده کنید.اضافه کردن مقداری کره یا روغن حیوانی به این غذا طعم بهتری می‌بخشد.برای جدا کردن هسته آلبالوها می‌توانید از دستگاه هسته گیر استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ و گوشت و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا