- 2025-06-10
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه و مجلسی

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از چی شی، لوبیا پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که با مواد غذایی متنوعی تهیه میشود. لوبیا پلو را به سلیقه خود میتوانید به همراه گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
لوبیا سبز
۳ پیمانه
برنج
۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده
۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی
۲ قاشق غذاخوری
سیر
۲ حبه
پیاز
۱ عدد
گوجه فرنگی
۲ عدد
نمک و فلفل سیاه
به اندازه کافی
زردچوبه و روغن
به اندازه کافی
مرحله اول
برای تهیه لوبیا پلوی خوشمزه و مجلسی ابتدا لوبیا سبزها را پاک میکنیم و میشوییم و در آبکش میگذاریم تا آب اضافه آنها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه لوبیاها را خرد میکنیم و کنارقرار میدهیم.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز و سیرها را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد میکنیم. سپس تابهای بزرگ را روی حرارت کم میگذاریم و کمی روغن داخل آن میریزیم و اجازه میدهیم تا روغن داغ شود.
مرحله سوم
بعد پیاز را داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم تا سبک شود و سیر را نیز میافزاییم و تفت میدهیم و صبر میکنیم تا کمی عسلی شوند. در ادامه گوجه فرنگیها را میشوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله چهارم
پس از عسلی شدن پیاز و سیر گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه میکنیم و مداوم تفت میدهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و بعد گوجه فرنگیهای خرد شده را اضافه میکنیم. حالا مایه را خوب مخلوط میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله همین طور تفت میدهیم تا آب گوشت و گوجه فرنگیها کاملا تبخیر شود و بعد لوبیاهای خرد شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کمی نرم شود. در شیرجوش کمی روغن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله ششم
سپس رب گوجه فرنگی را داخل شیرجوش میریزیم و مداوم تفت میدهیم تا رنگ روغن قرمز شود و بوی خامی رب گوجه فرنگی نیز از بین برود و بعد از روی حرارت شیرجوش را بر میداریم و رب گوجه فرنگی را به مواد داخل تابه اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
سپس خوب مواد را تفت میدهیم و تابه را از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم تا لوبیا پلو سرد و خنک شود. سپس در یک قابلمه مناسب تا نصف آن آب میریزیم و مقدار کمی نمک به آن اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
در صورت تمایل میتوانید کمی زردچوبه نیز داخل آب بریزید تا رنگ پلو زرد شود و در پایان پخت لوبیا پلو خوش رنگ تری داشته باشید. درب قابلمه را میگذاریم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا زودتر آب به جوش بیاید.
مرحله نهم
در این مرحله برنج را به خوبی میشوییم و آب آن را خالی میکنیم و زمانیکه آب در حال جوشیدن بود برنج را داخل قابله میریزیم و صبر میکنیم تا حدودا ۶ الی ۷ دقیقه بعد یک دانه از برنج را لای دندان تست میکنیم.مخصوص زعفرانی
مرحله دهم
اگر اطراف برنج کاملا نرم و وسط آن سفت بود بهترین زمان برای آبکش کردن برنج است. برنج را آبکش میکنیم و در کف قابلمه مورد نظر برای پخت لوبیا پلو روغن میریزیم و اگر تمایل داشتید نان یا سیب زمینی را پوست میگیریم و میشوییم.
مرحله یازدهم
سپس حلقه حلقه میکنیم و کف قابلمه میچینیم تا ته دیگ نیز داشته باشیم.۱ الی ۲ کفگیر از برنج را کف قابلمه میریزیم و کمی از مایه لوبیا پلو روی آن میریزیم و مجددا کمی برنج میریزیم و روی آن مقداری مایه لوبیا میریزیم.
مرحله دوازدهم
همین طور لایه لایه برنج و مایه لوبیا را میریزیم تا مایه لوبیا و برنج تمام شود. درب قابلمه را میگذاریم و روی شعله قرار میدهیم. اول حرارت را به مدت ۳ الی ۵ دقیقه زیاد میکنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را بسیار ملایم میکنیم تا لوبیا پلو به مرور زمان پخته شود.
مرحله سیزدهم
پس از پخت کامل لوبیا پلو، با کفگیر آرام برنج و مایه لوبیا را داخل خود قابلمه زیر و رو میکنیم تا کاملا مایه با پلو مخلوط شود و بعد کمی روغن روی غذا میریزیم و لوبیا پلو را در دیس میکشیم و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.
تهیه لوبیا پلو بدون گوشت
اگر مایلید این غذای خوشمزه را بدون گوشت درست کنید کافیست گوشت و مراحل پخت آنرا از دستور حذف کنید. توصیه میشود اگر غذا را برای گیاهخواران تهیه میکنید قارچ را جایگزین گوشت کنید تا لوبیا پلو خوشمزه تری داشته باشید.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه