طرز تهیه پای توت‌ فرنگی و ریواس؛ شیک و آسان برای مهمانی‌ها

مناسب برای 3-4 نفر زمان آماده‌سازی 70-80 دقیقه زمان پخت 30-40 دقیقه پای، یکی از کلاسیک‌ترین دسرهای دنیای شیرینی‌پزی است…
طرز تهیه پای توت‌ فرنگی و ریواس؛ شیک و آسان برای مهمانی‌ها

مناسب برای

3-4 نفر

زمان آماده‌سازی

70-80 دقیقه

زمان پخت

30-40 دقیقه

پای، یکی از کلاسیک‌ترین دسرهای دنیای شیرینی‌پزی است که هر فصلی می‌توانید با میوه‌های تازه و رنگارنگ آن را درست کنید. در میان همه طعم‌ها پای ریواس و توت‌ فرنگی یکی از خوشمزه‌ترین و متفاوت‌ترین طعم‌های این شیرینی محبوب است. ترکیب طعم شیرین تو ت‌فرنگی و ترشی ریواس در کنار هم طعمی منحصر به فرد و جذاب دارد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه پای توت‌ فرنگی و ریواس را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده‌ سازی این دسر، ابتدا آرد، شکر، نمک و کره سرد را با هم ترکیب و با زرده تخم‌مرغ و کمی آب یخ، خمیر لطیف و کره‌ای پای را آماده کنید. خمیر را در یخچال استراحت دهید.

در این زمان، ترکیب برش خورده توت‌فرنگی و ریواس را با شکر، نشاسته و آب‌لیمو آماده و کمی حرارت دهید تا مواد نیم‌پز شوند.

سپس خمیر را در قالب پهن کنید، مواد میانی را روی آن بریزید و با نوارهای خمیری روی آن را بپوشانید. روی خمیر رومال زده و پای را در فر بپزید تا طلایی و خوش‌رنگ شود.

رسپی این دسر جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خمیر پای برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید250 گرمکره سرد125 گرمشکر50 گرمزرده تخم مرغ1 عددآب یخ2 تا 3 قاشق غذاخورینمکنوک قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای مواد میانی

مواد لازممقدار مورد نیازتوت فرنگی تازه350 گرمریواس تازه250 گرمشکر70 گرم (بسته به میزان ترشی ریواس قابل تنظیم است)نشاسته ذرت1.5 قاشق غذاخوریآب لیمو تازه1 قاشق چای‌خوریوانیل یا پوست رنده شده پرتقالبه دلخواه

مواد لازم برای رومال و تزیین

مواد لازممقدار مورد نیاززرده تخم مرغ1 عددشیر1 قاشق غذاخوریشکر دانه درشت یا پودر قندبرای تزیینبادام پرک یا پودر پستهبرای زیبایی (اختیاری)

مرحله اول: خمیر را آماده کنید

در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر و نمک را مخلوط کنید.

کره سرد خرد شده را اضافه کنید و با نوک انگشت یا غذاساز مخلوط کنید تا بافتی شبیه شن مرطوب یا خرده‌نان حاصل شود.

سپس زرده تخم‌مرغ و آب یخ را کم کم اضافه و به‌ آرامی خمیر را جمع کنید. توجه داشته باشید که این خمیر را زیاد ورز ندهید.

خمیر آماده را به شکل توپ درآورده، در پلاستیک یا سلفون بپیچید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.

مرحله دوم: مواد میانی را آماده کنید

توت‌فرنگی‌ها را بشویید و اگر بزرگ هستند نصف کنید.

ریواس را نیز شسته، پوست نازکش را بگیرید و به قطعات ۱-۲ سانتی خرد کنید.

در قابلمه‌ای مناسب، توت‌فرنگی، ریواس، شکر، نشاسته، آب‌لیمو و در صورت تمایل کمی وانیل یا پوست پرتقال رنده‌شده را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

۵-۶ دقیقه هم بزنید تا مواد کمی بپزند؛ اما کاملاً له نشوند. سپس کنار بگذارید تا خنک شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای توت فرنگی فرانسوی

مرحله سوم: فر و قالب را آماده کنید

فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم و گرم کنید. گرم کردن فر پیش از پخت پایی تاثیر بسیار مثبتی در بافت آن دارد.

قالب تارت یا کمربندی را چرب کنید یا کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.

مرحله چهارم: خمیر پای را فرم دهید

خمیر را از یخچال خارج و به دو قسمت تقسیم کنید (دو سوم برای کف، یک سوم برای رویه).

سطح کار را کمی آردپاشی کنید و خمیر را با وردنه پهن کنید. کف و دیواره‌های قالب را با خمیر بپوشانید.

ترکیب خنک‌ شده توت‌ فرنگی و ریواس را داخل خمیر بریزید و سطح آن را صاف کنید.

قسمت باقی‌مانده خمیر را نیز به همین ترتیب با کمک وردنه باز کنید و با چاقوی تیز یا پیتزابر، نوارهایی باریک برش بزنید.

این نوارها را به صورت حصیری یا ضربدری روی مواد میانی قرار دهید.

همچنین می‌توانید از قالب‌های شیرینی‌پزی برای تزیین سطح استفاده کنید.

مرحله پنجم: روی پای را تزیین کنید

زرده تخم‌مرغ و شیر را در کاسه کوچکی بریزید و با هم مخلوط کنید.

ترکیب فوق را با قلم‌مو روی نوارهای خمیر بزنید. در صورت تمایل، کمی شکر درشت یا بادام پرک روی سطح پای بپاشید تا ظاهر آن جذاب‌تر شود.

مرحله ششم: پای را بپزید

قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید و پای را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا روی آن طلایی و خوش‌رنگ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای سیب با نان تست

مرحله هفتم: پای را تزیین و سرو کنید

پس از پخت، اجازه دهید پای کاملاً خنک شود.

سپس آن را در ظرف سرو بگذارید و در کنار فنجانی چای یا قهوه آن را نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه پای توت‌ فرنگی و ریواس

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه پای توت‌ فرنگی و ریواس

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت پای توت‌ فرنگی و ریواس اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

قبل از پخت، قالب را ۱۰ دقیقه در فریزر بگذارید تا خمیر فرم خود را بهتر حفظ کند.استفاده از نشاسته ذرت باعث غلیظ شدن مایع میانی و جلوگیری از خیس شدن خمیر می‌شود.از فر کاملاً گرم‌شده استفاده کنید تا شوک حرارتی لازم ایجاد شود.می‌توانید از کاغذ روغنی برای پهن کردن خمیر استفاده کنید تا نیاز به آرد اضافی نباشد.مقدار شکر مواد میانی را بر اساس ترشی ریواس تنظیم کنید.از ریواس نازک و تازه استفاده کنید که تلخی یا رشته‌های سفت نداشته باشد.می‌توانید برای عطری خاص به مواد میانی کمی زنجبیل تازه یا هل آسیاب‌شده اضافه کنید.پای را با بستنی وانیلی، خامه یا سس شکلاتی سرو کنید تا لذت آن دوچندان شود.برای بافت سبک‌تر، می‌توانید خمیر را با کمی ماست یا خامه ترش ترکیب کنید.اگر خمیر ترک برداشت، می‌توانید با تکه‌های کوچک خمیر ترک را ترمیم کنید.مخلوط توت‌فرنگی و ریواس را کاملاً خنک داخل خمیر بریزید تا خمیر خیس نشود.کف خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا بخار خارج شده و خمیر وا نرود.آب باید کاملاً یخ باشد؛ این موضوع برای لطافت خمیر بسیار مهم است.خمیر را زیاد ورز ندهید؛ بافت پای خشک و سفت خواهد شد.پختن اولیه میوه‌ها کمک می‌کند که مزه‌ها بهتر با هم ترکیب شوند و آب اضافی تبخیر شود.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه پای توت‌ فرنگی و ریواس از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

بیا تو صدا