طرز تهیه ترشی گلک موسیر+ نکات کپک نزدن

مناسب برای 2 شیشه متوسط زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 20 دقیقه ترشی گلک موسیر یک نوع ترشی خاص…
طرز تهیه ترشی گلک موسیر+ نکات کپک نزدن

مناسب برای

2 شیشه متوسط

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

20 دقیقه

ترشی گلک موسیر یک نوع ترشی خاص با عطر متمایز و طعمی بی‌نظیر است که می‌توانید از آن به عنوان یک چاشنی خوشمزه در کنار انواع غذا استفاده کنید. این ترشی متعلق به شیراز و شهر کازرون است و به نام‌های ترشی هندوانه ابوجهل و ترشی شپله یا کپر نیز شناخته می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه ترشی گلک موسیر و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این ترشی آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این ترشی ابتدا باید گیاه گلک را بشویید و برای چند روز در آب بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود. سپس گلک‌ها را در آب بجوشانید و آبکش کنید.

بعد از این که گلک‌ها خنک شدند، آن‌ها را همراه با سرکه، موسیر، فلفل سبز و نمک در یک ظرف بریزید و خوب مخلوط کنید.
مواد را در شیشه بریزید و حدود یک ماه صبر کنید تا ترشی شما آماده شود.

رسپی این ترشی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ترشی گلک موسیر

مواد لازممقدار مورد نیازگلک (هندوانه ابوجهل)1 کیلوگرمنمک دریابه مقدار لازمسرکهبه مقدار لازمفلفل سبز3 عددموسیر2 قاشق غذاخوریزردچوبه1 قاشق مرباخوری

مرحله اول: گلک‌ها را پاک کنید

برای شروع باید گلک‌ها را به دقت بشویید و چند دور آبکشی کنید تا هر گونه گرد و غبار و آلودگی از سطح گیاه پاک شود.

در ادامه قسمت دم گلک‌ها را با یک چاقو جدا و دوباره آن‌ها را آبکشی کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گوجه سبز

مرحله دوم: تلخی گلک‌ها را بگیرید

این گیاه به طور طبیعی طعم تلخی دارد و از همین رو برای گرفتن تلخی باید گلک‌ها را در آب سرد و مقداری نمک بریزید و روزانه آب ظرف را عوض کنید.

این کار را برای 5 روز تکرار کنید تا تلخی گلک‌ها به طور کامل گرفته شود. به خاطر داشته باشید که در این مدت باید ظرف را در یخچال نگهداری کنید.

مرحله سوم: گلک‌ها را بجوشانید

یک قابلمه آب را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.

در ادامه باید گلک‌ها را در قابلمه بریزید و چند دقیقه صبر کنید.

زمانی که گلک‌ها سبک شدند و روی آب آمدند، باید به سرعت آن‌ها را از آب جوش خارج و آبکش کنید.

جوشاندن طولانی مدت این گیاه موجب شل شدن و از بین رفتن بافت آن می‌شود.

مرحله چهارم: مواد ترشی را ترکیب کنید.

بعد از این که گلک‌ها کاملا خنک شدند، می‌توانید آن‌ها را در یک ظرف بریزید.

در ادامه نمک، موسیر، زردچوبه، فلفل سبز خرد شده و سرکه را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.

در صورت تمایل می‌توانید فلفل تندها را با نوک چاقو سوراخ کنید و در ترشی بریزید.

مرحله پنجم: به مواد ترشی استراحت دهید

بعد از ترکیب کردن مواد ترشی باید روی ظرف را با یک بشقاب بپوشانید و حدود 4 تا 5 ساعت صبر کنید تا مواد به خوبی مزه دار شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی نخود فرنگی

مرحله ششم: ترشی را آماده کنید

در این مرحله ابتدا باید ترشی را بچشید و مطمئن شوید که همه مواد ترشی به اندازه هستند.

سپس ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم کنید.

ترشی را در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا آماده شود.

بعد از یک ماه این ترشی آماده مصرف است و می‌توانید از طعم آن لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ترشی گلک موسیر

نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی گلک موسیر

در این بخش به چند نکته طلایی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی گلک اشاره شده است.

برای جلوگیری از کپک زدن این ترشی باید به اندازه‌ای سرکه به شیشه ترشی اضافه کنید که همه مواد کاملا در سرکه غوطه ور شوند.به هیچ عنوان از قاشق خیس برای برداشتن این ترشی استفاده نکنید.قبل از ریختن ترشی در شیشه، مطمئن شوید که شیشه کاملا خشک و تمیز است.برای نگهداری از این ترشی حتما از ظرف شیشه‌ای که درب آن محکم بسته می‌شود استفاده کنید.اضافه کردن یک‌ قاشق چای‌خوری نمک دریایی روی لایه‌ آخر این ترشی مثل سد ضد قارچ عمل می‌کند و مانع کپک زدن ترشی می‌شود.زردچوبه و دانه خردل هر دو خاصیت ضد باکتری دارند و از همین رو بهتر است برای جلوگیری از کپک زدن این ترشی از این دو ماده استفاده کنید.پس از باز کردن شیشه حتما آن را در یخچال نگهداری کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ترشی گلک موسیر

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن ترشی گلک موسیر اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای مزه دار کردن این ترشی می‌توانید از مقداری دانه گشنیز نیم کوب شده و تخم خردل نیز استفاده کنید.اضافه کردن مقداری زردچوبه رنگ و ظاهر بهتری به این ترشی می‌بخشد.این ترشی فواید زیادی برای افراد مبتلا به دیابت دارد و به تنظیم قند خون کمک می‌کند.افرادی که از دارو استفاده می‌کنند، نباید به صورت خودسرانه از این ترشی استفاده کنند.برای درست کردن این ترشی بهتر است از سرکه انگور یا سرکه سیب طبیعی استفاده کنید.اضافه کردن چند برگ ترخون یا برگ بو عطر فوق‌العاده‌ای به این ترشی می‌بخشد.برای متعادل شدن طعم این ترشی می‌توانید مقداری شیره انگور به آن اضافه کنید.اضافه کردن مقداری پودر سماق طعم بی‌نظیری به این ترشی می‌بخشد.این ترشی به خاطر وجود موسیر شاخص گلیسمی غذا را پایین می‌آورد و در کنار غذاهای کربوهیدراتی درست مثل معجزه عمل می‌کند.مقدار تندی، شوری و همچنین موسیر این ترشی کاملا سلیقه‌ای است و می‌توانید بنا به ذائقه خودتان مقدار مواد را کم یا زیاد کنید.برای درست کردن این ترشی می‌توانید از سرکه سفید یا قرمز استفاده کنید.مدت زمان ماندگاری این ترشی در یخچال حداقل یک سال است، اما بعد از باز کردن شیشه باید آن را تا 3 ماه بعد مصرف کنید.در صورتی که طعم ترشی شما شور شد، می‌توانید مقداری هویج به ترشی اضافه کنید تا نمک اضافه را به خود جذب کند.در صورت تمایل می‌توانید برای متعادل شدن طعم این ترشی از ترکیب آب جوشیده و مقداری سرکه و آب استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم ترشی شما تند و تیزتر شود، می‌توانید از مقداری فلفل قرمز تند در این ترشی استفاده کنید.مصرف این ترشی برای خانم‌های باردار مناسب نیست.نام علمی گیاه گلک، کاپاریس است و خواص دارویی فراوانی دارد.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ترشی گلک موسیر و همه فوت‌وفن های درست کردن این ترشی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این ترشی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا