- 2025-05-22
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
فولاد سنگان مبتکر و مجری ایده خواف محور توسعه شرق ایران

به گزارش اقتصاد آنلاین، امیر رضازاده، مدیرعامل شرکت آتیه فولاد سنگان، با تشریح سرمایهگذاریهای این شرکت گفت: «کارخانههای تولید آهن اسفنجی یا واحدهای احیا، به دلیل نیاز به منابع آبی فراوان، باید در مناطق ساحلی یا پرآب مستقر شوند، اما متاسفانه این واحدها عمدتا در مناطق مرکزی کشور قرار دارند. این موضوع چالشهایی بهویژه در حوزه حملونقل ایجاد کرده است. به دلیل تکخطه بودن راهآهن، ناچار به استفاده از روشهای جایگزین حمل هستیم. در همین راستا، فولاد سنگان با خرید ۵۰۰ دستگاه تریلی، نهتنها نیازهای حملونقل خود، بلکه نیازهای منطقه را نیز تامین کرده است.»
وی همچنین به پروژههای زیرساختی اشاره کرد و افزود: «ما در پروژه انتقال آب از دریای عمان به منطقه خراسان مشارکت فعالی داریم. این پروژه، آب را به میزان پنج برابر نیاز منطقه تأمین خواهد کرد. فولاد مبارکه و فولاد سنگان به نمایندگی از آن، از سرمایهگذاران اصلی این طرح هستند و با جدیت آن را پیگیری میکنیم. این اقدام، نویدبخش تحولات مثبت برای مردم منطقه است و نشاندهنده تعهد صنایع به توسعه و آبادانی است. همچنین، بخش قابلتوجهی از جاده خواف به تربت توسط فولاد سنگان در حال تبدیل به جاده چهاربانده است که منافع آن بهطور مستقیم به مردم منطقه بازمیگردد.»
صادرات و افزایش توان تولید
رضازاده درباره ظرفیتهای صادراتی محصولات گفت: «کنسانتره و گندله تولیدی ما قابلیت صادرات دارند، اما رویکرد ما این است که با تکمیل زنجیره تولید و تبدیل این مواد به محصولات نهایی، ارزشافزوده بیشتری ایجاد کنیم. هرچند امکان صادرات این محصولات وجود دارد، اولویت ما تامین نیاز شرکتهای داخلی است. سرمایهگذاریهای فولاد سنگان در بخشهای مختلف، بالغ بر ۱۰۰ همت ارزش دارد و هماکنون در حال احداث کارخانهای با ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن کنسانتره هستیم تا ظرفیت تولید خود را افزایش دهیم.»
وی افزود: «یکی از اقدامات کلیدی ما، دریافت مجوز برای ایجاد مگامدول کارخانه احیا در منطقه سنگان است تا با پیشبرد زنجیره تولید، ارزشافزوده محصولاتمان را افزایش دهیم. بااینحال، به دلیل تکخطه بودن خط راهآهن از خواف به مرکز و جنوب کشور، امکان حمل تمامی محصولات تولیدی از طریق راهآهن وجود ندارد.»
درباره ارتقای نیروی انسانی، رضازاده اظهار داشت: «فولاد سنگان در منطقهای مرزی واقع شده و جذب نیروهای متخصص با تحصیلات بالا در چنین مناطقی چالشبرانگیز است. از سال ۱۳۹۸، با ارزیابی نیروی انسانی، متوجه خلأهای تخصصی شدیم. به همین دلیل، بهجای جذب مستقیم، به تربیت و آموزش نیروها روی آوردیم.»
وی در پایان تاکید کرد: «با انعقاد قراردادهای بلندمدت با دانشگاهها، نیازهای آموزشی، پژوهشی و مطالعاتی مجموعه تامین شده است.دورههای آموزشی ضمن خدمت طراحی شده و کارکنان برای کسب مدارج بالاتر تشویق شدهاند. ایجاد اولین پردیس صنعتی کشور با ارتباط مستقیم با پارک علم و فناوری، همکاری دانشگاهها با فولاد سنگان را تقویت کرده است.»
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه