- 2025-05-16
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه فالوده توت فرنگی؛ دسری خوشمزه و متفاوت برای مهمانیها

مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
7-8 ساعت
زمان پخت
15-20 دقیقه
فالوده یکی از دسرهای قدیمی و سنتی است که اصالت آن به شیراز برمیگردد. شما این دسر جذاب را به روشهای مختلف و در طعمهای متنوعی میتوانید آماده کنید. در میان همه طعمها فالوده توت فرنگی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین نوع فالوده است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه فالوده توت فرنگی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی فالوده توت فرنگی، ابتدا توت فرنگیها را بشویید، خرد کنید و لایهلایه با شکر در قابلمه بریزید. یک شب در یخچال بگذارید تا آب بیندازند.
سپس آن را روی حرارت متوسط بپزید و برای شفاف شدن شربت کف روی قابلمه را بگیرید. در مرحله بعد، نشاسته را در آب حل کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ شود.
سپس گلاب را اضافه کنید. نشاسته پخته را از صافی رد کنید و در آب یخ بریزید. در نهایت شربت توت فرنگی را روی فالوده بریزید و مخلوط کنید.
رسپی این فالوده میوهای را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای فالوده توت فرنگی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازتوت فرنگی۱ کیلوگرمشکر۱ کیلوگرمآببه مقدار لازمنشاسته۳۰۰ گرمگلاب۱/۴ پیمانهلیموترش۱ عدد
مرحله اول: توت فرنگیها را آماده کنید
توتفرنگیها را در کاسه آبی بریزید و به آرامی بشویید تا کاملاً تمیز شوند.
پس از این که آب اضافه آنها کمی گرفته شد با کمک چاقو کلاهک سبز توت فرنگیها را جدا کنید.
توت فرنگی را به ۲-۴ قسمت برش بزنید و در کاسه بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فالوده طالبی خانگی
مرحله دوم: شکر را اضافه کنید
قابلمه مناسبی انتخاب کنید. مقداری از توت فرنگیهای خرد شده کف قابلمه بریزید و کمی شکر روی آنها بپاشید.
مجدد لایه دیگری توت فرنگی در قابلمه بریزید و این مراحل را تا پایان یافتن مواد اولیهتان پیش روید.
درب قابلمه را ببندید و آن را یک شب تا صبح در یخچال بگذارید.
شکر باعث خارج شدن آب میان بافت توت فرنگی میشود و پس از گذشت چند ساعت آبمیوه خارج میشود.
مرحله سوم: توت فرنگیها را بپزید
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید. منتظر بمانید تا محتوای درون آن به نقطه جوش برسد.
سپس حرارت را کم کنید و زمان دهید تا توت فرنگیها بپزند.
در این بازه زمانی برای شفاف شدن شربت فالوده کفهای روی قابلمه را جدا کنید.
پس از پخت توت فرنگیها و غلیظ شدن شربت حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: نشاسته را آماده کنید
نشاسته را در قابلمه مناسبی بریزید. کمکم آب را به آن اضافه و مدام هم بزنید تا نشاسته کاملاً در آب حل شود.
قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا نشاسته کمکم غلیظ شود.
توجه داشته باشید که در این مرحله حرارت باید حتماً ملایم باشد و مدام مواد را هم بزنید تا نشاسته در قابلمه ته نگیرد.
پس از اینکه نشاسته به غلظت مناسب رسید گلاب را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله پنجم: فالوده را از صافی رد کنید
کاسه بزرگی انتخاب کنید و در آن آب سرد و چند تکه یخ بریزید. صافی مناسبی روی کاسه بگذارید و ترکیب نشاسته را در صافی بریزید.
با پشت قاشق یا لیسک نشاسته را فشرده کنید تا از صافی رد شوند.
کمی زمان دهید تا نشاسته در آب سرد بماند. سپس آب اضافی آن را بگیرید و فالوده را در کاسه بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فالوده هندوانه
مرحله ششم: شربت توت فرنگی را اضافه کنید
به مقدار دلخواه از شربت توت فرنگی به همراه تکههای توتفرنگی پخته شده روی فالوده بریزید و به آرامی مواد را با هم ترکیب کنید.
نکات و فوتوفن های طرز فالوده توت فرنگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت فالوده توت فرنگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
افزودن چند قطره آبلیمو هنگام پخت شربت، موجب حفظ رنگ طبیعی و افزایش شفافیت آن میشود.هنگام جوشیدن شربت، کفهای سطح را مرتباً جمعآوری کنید تا ظاهر شربت شفافتر شود.از پخت بیش از حد شربت خودداری کنید؛ غلظت متوسط کافی است تا از چسبندگی بیش از اندازه جلوگیری شود.نشاسته را ابتدا با آب سرد به خوبی حل کنید تا از ایجاد گلولههای نشاسته جلوگیری شود.در طول حرارتدهی، مخلوط را مداوم هم بزنید تا از ته گرفتن جلوگیری گردد.حرارت باید ملایم و یکنواخت باشد تا نشاسته به درستی بپزد و نسوزد.در صورت غلظت بیش از حد، مقدار کمی آب به مخلوط اضافه و مجدداً هم بزنید.از صافی فلزی با روزنههای متوسط برای فرمدهی بهتر رشتههای فالوده استفاده کنید.مخلوط نشاسته را در حالت داغ وارد صافی کنید تا رشتهها بهتر شکل بگیرند.از توت فرنگیهای تازه، سفت و کاملاً رسیده استفاده کنید. از مصرف توت فرنگیهای له شده یا بیش از حد نرم بپرهیزید؛ زیرا این امر باعث کدر شدن شربت خواهد شد.شستوشوی توت فرنگیها با آب سرد و ملایم انجام گیرد تا بافت آنها آسیب نبیند.لایهلایه ریختن شکر روی توت فرنگیها به خارج شدن بهتر آب میانبافتی کمک میکند.در صورت محدودیت زمانی، توت فرنگی و شکر را حداقل به مدت ۴ تا ۵ ساعت در یخچال قرار دهید.مقدار شکر را متناسب با میزان ترشی یا شیرینی توت فرنگیها تنظیم کنید.گلاب را پس از رسیدن مخلوط به غلظت مناسب اضافه کنید تا عطر آن حفظ شود.میتوان جهت ایجاد عطر بیشتر، از مقدار کمی اسانس هل یا وانیل استفاده نمود.استفاده از آب بسیار سرد و یخدار در زیر صافی موجب سفت شدن فوری و فرمگیری مناسب فالوده میشود.جهت ایجاد دمای مناسب، از آب سرد به همراه چند قالب یخ استفاده شود.پس از عبور دادن فالوده از صافی، بیش از ۵ دقیقه آن را در آب یخ قرار ندهید تا از تغییر بافت آن جلوگیری شود.آب اضافی فالوده را به خوبی از آن جدا کنید تا دسر حالت آبکی پیدا نکند.در صورت تمایل به کشدارتر شدن بافت فالوده، مدت پخت نشاسته را کمی افزایش دهید.میتوانید به آب سرد کمی گلاب اضافه کنید تا رشتهها طعم بهتری بگیرند.در هنگام ترکیب فالوده و شربت، با ملایمت عمل کنید تا فرم رشتهها حفظ شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه فالوده توت فرنگی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه