طرز تهیه خیارشور سرکه‌ای و نمکی+ نکات کپک نزدن آن

مناسب برای 3 تا 4 شیشه متوسط زمان آماده‌سازی 10 دقیقه خیارشور یکی از چاشنی‌های محبوب ایرانی است که می‌توانید…
طرز تهیه خیارشور سرکه‌ای و نمکی+ نکات کپک نزدن آن

مناسب برای

3 تا 4 شیشه متوسط

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

خیارشور یکی از چاشنی‌های محبوب ایرانی است که می‌توانید آن را در کنار انواع ساندویچ و غذاهای مختلف میل کنید. برای درست کردن خیارشور می‌توانید آن را هم به روش سرکه‌ای و هم نمکی آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خیارشور سرکه‌ای و نمکی به ۴ روش و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این چاشنی آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن خیارشور سرکه‌ای باید خیارها را همراه با سیر، فلفل سبز، سبزی معطر، تخم گشنیز و سیاه دانه در شیشه بریزید. در ادامه چند عدد برگ مو یا برگ کرفس به آن اضافه کنید.

آب، نمک و سرکه را روی حرارت بجوشانید و بعد از این که خنک شدند، به شیشه اضافه کنید. درب شیشه را ببندید و اجازه دهید خیارشور آماده شود.

برای درست کردن این خیارشور می‌توانید آن را به صورت نمکی، به صورت فوری یا در بطری نیز آماده کنید.

رسپی خیارشور سرکه‌ای و نمکی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خیارشور سرکه‌ای و نمکی

مواد لازممقدار مورد نیازخیار قلمی تازه۱ کیلوگرمسرکه سفید۲ پیمانهآب۲ پیمانهنمک معدنی۲ قاشق غذاخوریسیر۴ تا ۶ حبهفلفل سبز تند یا شیرینبه مقدار لازمسبزی معطر خشک (ترخون، شوید، مرزه، نعناع)به مقدار لازمسیاه ‌دانه (اختیاری)۱ قاشق غذاخوریتخم گشنیز (اختیاری)۱ قاشق غذاخوریبرگ مو یا برگ کرفس یا ساقه کرفس (برای ترد شدن)چند برگ

مرحله اول: خیارها را بشویید

برای شروع باید خیارها را بشویید و به طور کامل ضدعفونی کنید. در ادامه آن‌ها را روی یک دستمال تمیز بچینید تا کاملا خشک باشند.

برای درست کردن خیارشور خانگی باید از خیارهای تازه و سفت استفاده کنید، در غیر این صورت در انتها خیارشور باکیفیتی نخواهید داشت.

مرحله دوم: آب، نمک و سرکه را مخلوط کنید

در این مرحله باید سرکه را همراه با نمک و ۲ لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کنید و بعد آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کاملا خنک شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خیارشور با سرکه قرمز

مرحله سوم: خیارشور را در شیشه بریزید

خیارها را که حالا کاملا خشک شده‌اند، در یک ظرف شیشه‌ای بچینید و بعد سیر، ترخون، شوید، مرزه، نعناع، تخم گشنیز، فلفل قرمز تند یا فلفل سبز را به آن اضافه کنید.

در ادامه چند برگ مو یا برگ کرفس یا ساقه کرفس به شیشه خیارشور اضافه کنید. این کار موجب ترد شدن خیارشور می‌شود.

در برخی رسپی‌ها برای ترد شدن خیارشور به جای برگ مو و برگ کرفس از یک تکه زاج سفید استفاده می‌شود.

مرحله چهارم: خیارشور را آماده کنید

بعد از ریختن همه مواد در شیشه باید درب آن را محکم ببندید.

برای جلوگیری از خروج آب از شیشه بهتر است قبل از بستن درب، یک تکه پلاستیک روی آن قرار دهید.

شیشه خیارشور را به مدت ۵ تا ۷ روز در مکانی خنک و دور از نور مستقیم قرار دهید. پس از آن، می‌توانید شیشه را به یخچال منتقل کنید.

بعد از حدود ۱۰ تا ۱۴ روز خیارشور شما آماده مصرف است و می‌توانید از طعم آن لذت ببرید.

نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور

خیارشور نمکی سنتی و خوش‌طعم

برای درست کردن خیارشور نمکی سنتی معمولا از سرکه استفاده نمی‌شود و طعم خیارشور ملایم‌تر و طبیعی‌تر است. در این روش باید سرکه را حذف کنید و میزان نمک را به ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری به ازای هر لیتر آب اضافه کنید. سپس همه مواد را به روش قبل آماده کنید و در شیشه بریزید تا خیارشور شما آماده شود.

بیشتر بخوانید: اگر آب خیارشور کم شود چه کنیم؟

خیارشور یک روزه و فوری

برای درست کردن این خیارشور باید خیارها را در شیشه یا ظرف مورد نظر بچینید و بعد مقداری سیر، چند برش لیمو ترش، جعفری، شوید و مقداری شوید تازه و فلفل قرمز تند به آن اضافه کنید.

در ادامه نمک، یک پیمانه آب و یک پیمانه سرکه به خیارشور اضافه کنید و درب شیشه را ببندید. یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید و بعد از این که شروع به جوشیدن کرد، شیشه خیارشور را در آب جوش بگذارید و برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.

در ادامه صبر کنید تا شیشه خنک شود و آن را به یخچال منتقل کنید. با این روش می‌توانید از روز بعد خیارشور را مصرف کنید.

خیارشور یک روزه و فوری

خیارشور داخل بطری

برای درست کردن خیارشور می‌توانید خیارهای ریز و قلمی را همراه با سایر مواد در بطری آب یا نوشابه بریزید. سپس ترکیب آب و نمک یا در صورت تمایل مقداری سرکه را اضافه کنید. درب بطری را ببندید و اجازه دهید خیارشور آماده شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور

در این بخش به نکاتی کلیدی برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور خانگی اشاره شده است.

برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور باید از آب جوشیده و خنک استفاده کنید. اضافه کردن آب آلوده یا آب دارای کلر موجب کپک زدن خیارشور می‌شود.قبل از آماده کردن خیارشور حتما خیارها را به دقت خشک کنید.برای درست کردن این خیارشور بهتر است به جای سبزی تازه از سبزی خشک استفاده کنید. در صورت استفاده از سبزی تازه باید آن را به طور کامل خشک کنید.یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور این است که یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، شیشه‌های خیارشور را به صورت برعکس در آب جوش بگذارید. حدود نیم ساعت صبر کنید و بعد شیشه‌ها را از آب خارج کنید.به هیچ عنوان از خیارهایی که دارای لک و نشانه‌های خرابی هستند، برای درست کردن خیارشور استفاده نکنید.قبل از آماده کردن خیارشور حتما شیشه مورد نظر را کاملا خشک و تمیز کنید یا در آب بجوشانید تا استریل شود.به خاطر داشته باشید که همه مواد خیارشور باید کاملا در آب نمک و سرکه قرار بگیرند. هیچ قسمتی از خیار، سیر یا سبزی نباید از محلول بیرون باشد، زیرا در این صورت خیارشور کپک می‌زند.برای درست کردن خیارشور باید از سرکه طبیعی با درصد اسیدیته استاندارد (۵٪) استفاده کنید.به منظور جلوگیری از کپک زدن خیارشور باید درب ظرف را محکم ببندید.بعد از آماده کردن خیارشور باید آن را در مکانی خنک و تاریک قرار دهید.بعد از باز کردن درب خیارشور، حتما آن را در یخچال قرار دهید و هر بار برای برداشتن خیارشور از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خیارشور سرکه‌ای و نمکی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خیارشور سرکه‌ای و نمکی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن خیارشور سرکه‌ای و نمکی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

به هیچ عنوان برای درست کردن خیارشور از نمک یددار استفاده نکنید، زیرا در این صورت ممکن است خیارشور نرم شود.اگر از سبزی تازه برای درست کردن خیارشور استفاده می‌کنید، باید آن را از قبل بشویید و روی دستمال قرار دهید تا کاملا خشک شود.برای این که آب نمک و سرکه بهتر به خیارها نفوذ کند، می‌توانید سر و ته آن‌ها را کمی با چاقو ببرید.اگر از خیارهای خیلی درشت برای درست کردن خیارشور استفاده می‌کنید، می‌توان آن‌ها را از وسط نصف کنید.نسبت سرکه و آبی که برای درست کردن خیارشور استفاده می‌کنید، کاملا ذائقه‌ای است.خیارهای گلخانه‌ای که بافت نرم و آبکی دار برای درست کردن خیارشور مناسب نیستند، چون ممکن است بعد از آماده شدن، بافت نرمی پیدا کنند.برای این که رنگ خیارشور روشن شود، می‌توانید آن را پشت پنجره قرار دهید تا نور به آن بتابد.یکی از مهم‌ترین فوت‌وفن های درست کردن خیارشور ترد خانگی، استفاده از نخود خام است. در این روش باید در انتهای کار چند عدد نخود خام در ظرف خیارشور بریزید تا فرآیند تخمیر سریع‌تر انجام شود و خیارشور شما بافت تردتری پیدا کند.در زمان آماده کردن خیارشور از فشار زیاد خودداری کنید تا خیارها نشکنند و فضای کافی برای آب نمک و سرکه باقی بماند.برای درست کردن خیارشور خانگی با ماندگاری بالا باید از شیشه تمیز، استریل و کاملا خشک استفاده کنید.برای درست کردن خیارشور خانگی باید از آب جوشیده خنک شده استفاده کنید.به منظور طعم دادن به این خیارشور می‌توانید از سبزیجات مختلفی مثل جعفری، نعنا، ترخون، مرزه یا هر سبزی دیگری که دوست دارید استفاده کنید.خیار تازه و قلمی برای درست کردن خیارشور مناسب است، اما خیارهای بزرگ یا مانده برای خیارشور مناسب نیستند.برای ترد شدن خیارشور می‌توانید از یک تکه هویج استفاده کنید.برای متعادل شدن طعم خیارشور سرکه‌ای می‌توانید یک قاشق مرباخوری شکر به آن اضافه کنید.اضافه کردن مقداری ادویه ترشی، طعم بی‌نظیری به این خیارشور می‌بخشد.برای درست کردن خیارشور حتما از نمک معدنی یا نمک دریا استفاده کنید.برای درست کردن خیارشور نمکی می‌توانید به مقدار خیلی کم نیز از سرکه استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خیارشور سرکه‌ای و نمکی و همه فوت‌وفن های درست کردن این چاشنی خوشمزه اشاره شد. اگر تجربه درست کردن خیارشور خانگی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا