- 2024-12-15
- 8 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه کشک بادمجان با 2 روش+ فوتوفن هایی که نمیدانستید
کشک بادمجان یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که مزه شگفت انگیزی دارد. درست کردن این غذای لذیذ بسیار ساده است و اگر آن را با نان تازه سرو کنید، لذت بیشتری را تجربه خواهید کرد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کشک بادمجان خانگی به ۲ روش با بادمجان سرخ شده و کبابی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت کشک بادمجان ابتدا باید بادمجانها را پوست بگیرید و در آب نمک قرار دهید. سپس آنها را در روغن فراوان سرخ کنید. پیاز، سیر و ادویهها را در روغن سرخ کنید. نعنا داغ را در ماهیتابه جداگانه آماده کنید. در ادامه بادمجانها را میکس و با سایر مواد ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید.
زمانی که کشک بادمجان شروع به جوشیدن کرد، کشک را به آن اضافه کنید و دوباره برای چند دقیقه غذا را بجوشانید تا آماده شود. برای درست کردن کشک بادمجان کبابی میتوانید به جای سرخ کردن بادمجانها، آنها را کبابی کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه این غذا میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای کشک بادمجان
بادمجان۱ کیلوگرمنعنا خشک۳ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمزردچوبه۱ قاشق غذاخوریپیاز۱ عدد بزرگسیر۶ حبهگردوی آسیاب شده۲ قاشق غذاخوریکشک۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه کشک بادمجان با بادمجان سرخ شده
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۴۵ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر
مرحله اول: تلخی بادمجان را بگیرید
برای شروع باید بادمجانها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید، سپس آنها را از وسط به ۲ نیم تقسیم کنید. برای گرفتن تلخی بادمجانها باید در یک ظرف ترکیبی از آب و نمک آماده کنید و بادمجانها را برای نیم ساعت تا یک ساعت در این آب قرار دهید.
مرحله دوم: بادمجانها را سرخ کنید
در زمان سرخ کردن بادمجانها باید آنها را آبکش کنید و کمی فشار دهید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت دهید. در ادامه بادمجانها را در روغن داغ سرخ کنید. زمانی که یک طرف بادمجانها سرخ شدند، آنها را برگردانید.
به خاطر داشته باشید که در این مرحله نباید بادمجانها را بیش از حد سرخ کنید. بادمجانهای سرخ شده را از ماهیتابه خارج کنید و روی آبکش فلزی قرار دهید تا روغن اضافهشان خارج شود.
مرحله سوم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. در ادامه آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
مرحله چهارم: سیر و ادویهها را اضافه کنید
در این مرحله از پخت کشک بادمجان سرخ شده باید زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و برای چند دقیقه ادویهها را با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود. در ادامه سیر را رنده یا به صورت ریز خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و خوب با پیاز تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان بخارپز
مرحله پنجم: نعنا داغ را آماده کنید
بعد از این که نعنا داغ و سیرداغ را آماده کردید، آنها را از ماهیتابه خارج کنید و در ظرف مناسبی بریزید. حالا نعنا خشک را به ماهیتابه اضافه کنید و برای ۳۰ ثانیه روی حرارت تفت دهید. زمانی که رنگ نعناع کمی تیره شد، شعله گاز را خاموش کنید. فراموش نکنید که تفت دادن بیش از حد نعنا موجب تلخ شدن مزه آن میشود.
مرحله ششم: بادمجانها را میکس کنید
بادمجانهای سرخ شده را در یک کاسه فلزی بریزید و بعد آنها را با یک گوشتکوب دستی خوب له کنید. برای له کردن بادمجانها میتوانید از چنگال نیز کمک بگیرید.
مرحله هفتم: مواد کشک بادمجان را ترکیب کنید
بعد از این که بادمجانها به خوبی له شدند، سیر داغ، نعنا داغ و گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و مواد را چند بار هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله هشتم: مواد کشک بادمجان را روی حرارت قرار دهید
مواد کشک بادمجان را در یک ماهیتابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. درب ماهیتابه را روی آن بگذارید تا بادمجانها به روغن بیفتند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک کدو سبز به روش کرمانی
مرحله نهم: کشک را اضافه کنید
زمانی که کشک و بادمجان به طور کامل داغ شد و به روغن افتاد، میتوانید کشک را اضافه کنید. در این مرحله میتوانید مقداری نمک و فلفل به غذا اضافه کنید و کشک و بادمجان را برای ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بجوشانید.
مرحله دهم: کشک بادمجان را سرو کنید
بعد از این که کشک بادمجان شما آماده شد، میتوانید آن را در ظرف مناسب بریزید و بعد با نعنا داغ، پیاز داغ، کشک و گردو تزیین کنید.
کشک بادمجان کبابی
برای درست کردن کشک بادمجان کبابی باید بادمجانها را بشویید و روی شعله گاز قرار دهید تا کبابی شوند. سپس پوست بادمجانها را جدا و آنها را با گوشتکوب له کنید. در ادامه بادمجان کبابی را با پیاز داغ، سیر داغ، گردوی خرد شده، کشک، نمک، فلفل و مقداری آب در ماهیتابه بریزید و خوب تفت دهید تا کشک بادمجان رژیمی و خوشمزه شما آماده شود.
بیشتر بخوانید: ترفندهای رفع شوری کشک بادمجان
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کشک بادمجان
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کشک بادمجان اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای پخت این غذا میتوانید به جای سرخ کردن سیر، از سیر خام رنده شده نیز استفاده کنید.برخی افراد برای تزیین کشک بادمجان، گوشت چرخ کرده را با پیاز و رب سرخ می کنند و روی آن می ریزند.برای درست کردن این غذا حتما از بادمجان باکیفیت و شیرین استفاده کنید. بهتر است بادمجانهایی را انتخاب کنید که براق، سنگین و گوشتی به نظر می رسند و تخم کمتری دارند.برای گرفتن تلخی بادمجان حتما آن را به مدت نیم ساعت تا یک ساعت در آب نمک قرار دهید یا مقداری نمک روی بادمجانها بپاشید و بعد از ۲۰ دقیقه آنها را آبکشی کنید و با دست کمی فشار دهید تا آب اضافه بادمجان خارج شود. این کار به جذب کمتر روغن در زمان سرخ کردن نیز کمک میکند.به هیچ عنوان سیر و نعنا خشک را به مدت طولانی تفت ندهید تا تلخ نشوند.از آن جایی که کشک نمک زیادی دارد، از اضافه کردن نمک زیاد به این غذا اجتناب کنید.برای درست کردن کشک بادمجان رژیمی میتوانید به جای بادمجان سرخ شده از بادمجان کبابی استفاده کنید.از آن جایی که کشک طبع سردی دارد، از گردو برای گرفتن سردی کشک در این غذا استفاده میشود.سیر اصلیترین طعم دهنده این غذا است و به همین دلیل میتوانید از مقدار سیر بیشتری در این غذا استفاده کنید.اگر کشکی که برای درست کردن این غذا استفاده میکنید، غلیظ و سفت است، میتوانید آن را با کمی آب رقیق کنید و بعد در غذا بریزید.به منظور له کردن بادمجانها میتوانید از گوشتکوب برقی یا غذاساز نیز استفاده کنید یا اگر دوست دارید بافت بادمجان درشتتر باشد، آن را با ساطور خرد کنید.برای درست کردن این غذا بهتر است از کشک ترش و خوش طعم استفاده کنید. هر چقدر طعم کشک شما لذیذتر باشد، مزه کشک بادمجان نیز خوشمزهتر میشود.اگر مزه کشک بادمجان شما شور شد، میتوانید از مقداری آب لیمو برای کاهش شوری استفاده کنید یا یک عدد سیب زمینی را نصف کنید و در کشک بادمجان در حال پخت قرار دهید تا نمک اضافه را به خود جذب کنید. اضافه کردن چند حبه قند و مقداری خامه نیز به کاهش شور این غذا کمک زیادی میکند.در طرز تهیه کشک و کدو میتوانید به جای بادمجان سرخ شده از مقداری کدوی سرخ شده همراه با پیاز، سیر سرخ شده و گوجه فرنگی، کدو و کشک استفاده کنید.برای پخت این غذا میتوانید از کشک خانگی نیز استفاده کنید. برای درست کردن کشک خانگی باید ماست ترش و آب را ترکیب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. زمانی که ماست برید آن را در کیسه نخی بریزید و فشار دهید و حدود ۸ تا ۱۰ ساعت صبر کنید تا آب اضافه کشک خارج شود. حالا کشکهای نرم را با نمک ترکیب کنید و به شکل دلخواه درآورید و در سبد توری بچینید و خشک کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی و همچنین فوتوفن های درست کردن این غذای لذیذ اشاره شد. اگر عاشق طعم بادمجان هستید، مطمئن باشید کشک بادمجان یکی از اصلیترین غذاهای مورد علاقهتان خواهد بود، پس حتما آن را امتحان کنید. در صورتی که تجربه درست کردن این غذا را دارید، حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه