کاهش سهمیه آرد نانوایی‌ها در پی قطعی مکرر برق/ نان کمیاب می‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران در گفت‌وگویی از تاثیر منفی قطعی…
کاهش سهمیه آرد نانوایی‌ها در پی قطعی مکرر برق/ نان کمیاب می‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران در گفت‌وگویی از تاثیر منفی قطعی ناگهانی و مستمر برق بر پخت نان گفت و توضیح داد: اگر در زمانی که دستگاه خمیر می‌زند برق قطع شود، خمیر دیگر قابل استفاده نیست زیرا تبدیل شدن ترکیب آرد و آب به خمیر دو ساعت زمان می‌برد و اگر قطعی برق در این دو ساعت صورت بگیرد، خمیری که خراب شده یا باید دور ریخته شود و یا تبدیل به نان خشک شود. 

وی افزود: این اتفاق در ادامه سبب کاهش سهمیه آرد نانوا می‌شود زیرا سهمیه براساس نانی که نانوا می‌پزد و می‌فروشد و فروش آن در سامانه نانینو ثبت می‌شود تعیین شده است. بنابراین، وقتی آرد هدر رفته و تبدیل به نان نشده با احتساب اینکه نانوا از آرد برای پخت نان استفاده نکرده سهمیه او کاهش پیدا می‌کند. 

سلیمانی خاطرنشان کرد: همچنین در پی دورریز خمیر ممکن است نانوا به فروش آرد متهم شود و بر این اساس جریمه می‌شود. توجه داشته باشید که ساعت کار نانوایی تعریف شده و محدود است و نمی‌تواند تعطیلی پخت را در ساعت قطعی برق به ساعت دیگری موکول و جبران کند. 

رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران از پیش‌بینی‌پذیر نبودن زمان قطعی برق نانوایی‌ها گفت و اظهار کرد: وقتی برق محله‌ای قطع می‌شود همزمان برق واحد نانوایی که در محل قرار دارد نیز مانند برق منازل و مغازه ها قطع می‌شود و زمان از پیش تعیین‌شده‌ای برای قطعی نانوایی‌ها تعریف و اعلام نشده است. ضمن اینکه تخریب خمیر به از بین رفتن ذخیره آرد به عنوان کالاهایی که دولت برای آن یارانه پرداخت می‌کند، می‌انجامد. 

سلیمانی در ادامه به لزوم افزایش قیمت نان تاکید و تصریح کرد: به نانوایی باید به چشم یک واحد تولیدی نگاه شود و وقتی قیمت مصوب برای نان با توجه به هزینه‌های تولید توجیه اقتصادی نداشته باشد برای نانوا چاره‌ای جز تخلف می ماند؟ 

وی ادامه داد: دولت آرد یارانه‌ای به نانوا می‌دهد اما آرد تنها ۷ درصد از کل هزینه نان سنگک را دربرمی‌گیرد ۹۳ درصد دیگر هزینه‌هایی است واحدهای نانوایی مانند دیگر واحدهای تولیدی دیگر مجبور به پرداخت آنها هستند از جمله اجاره ملک، حقوق و دستمزد، آب و برق و گاز و… .

رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران اظهار کرد: علاوه بر اینها بیمه کارگران از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد افزیش یافته که این خود هزینه سنگینی را به نانوا تحمیل می‌کند. در این شرایط اتحادیه آنالیز قیمت نان خود را  به اتاق اصناف تهران، استانداری تهران و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان ارائه کرده است، هر چند این آنالیز پیش از اطلاع از افزایش قیمت بیمه انجام شده بود.

وی تصریح کرد: اگر سازمان‌های یادشده در تعیین نرخ نان آنالیز اتحادیه را در نظر نگیرد مشکلات عرضه نان در کشور همچنان برقرار خواهد بود.

منبع خبر

بیا تو صدا