طرز تهیه سوپ گوجه سبز؛ پیشغذای مناسب برای مهمانیهای بهاری

مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
50-60 دقیقه
زمان پخت
40-50 دقیقه
سوپها جز محبوبترین و خوشمزهترین غذاهایی هستند که اغلب در زمان کوتاهی آماده میشوند. تنوع بسیار زیادی در طعم و ظاهر سوپها وجود دارد. سوپ گوجه سبز یکی از انواع سوپهای جذابی است که طعم بسیار منحصربهفردی دارد. این سوپ نیز به روشهای مختلفی آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سوپ گوجه سبز را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی سوپ گوجه سبز، ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید، هویج رنده شده، بلغور خیسانده شده و سیبزمینی نگینی خرد شده را به آن اضافه و تفت دهید.
پس از افزودن ادویهها، آب را به محتوای درون قابلمه بیفزایید و زمان دهید تا سوپ به آرامی بپزد. مرغ را با ادویه و پیاز بپزید، پس از پخت ریشریش کنید و همراه جعفری تازه و گوجه سبز به سوپ اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و چند دقیقه دیگر زمان دهید تا سوپ لعاب بیندازد پس از تنظیم چاشنی آن را در ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.
رسپی این سوپ خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه مطلب بخوانید.
مواد لازم برای سوپ گوجه سبز برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازمرغ۲ تکهپیاز۲ عددهویج۲ عددسیب زمینی۱ عددگوجه سبز۱۰-۱۵ عددآب۴-۵ پیمانهبلغور گندم۱/۲ پیمانهنمک، زردچوبه و فلفلبه مقدار دلخواهجعفری تازهبه مقدار لازمروغن به مقدار لازم
مرحله اول: پیاز را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در قابلمهای که قصد طبخ سوپ را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید.
پیازهای خرد شده را در قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
مرحله دوم: هویج و سیبزمینی را اضافه کنید
هویج و سیبزمینی را بشویید و پوست بگیرید. به دلخواه هویج را رنده و سیبزمینی را نگینی خرد کنید.
هویج و سیبزمینی خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. بلغور خیسانده شده را نیز در همین مرحله به محتوای درون قابلمه بیفزایید.
چند دقیقهای تفت دهید تا بوی خامی سبزیجات گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ شنگ
مرحله سوم: ادویهها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد و رنگ رب گوجهفرنگی باز شود.
مرحله چهارم: آب را اضافه کنید
آب را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسد.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. ۳۰-۴۰ دقیقهای زمان دهید تا با حرارت کم محتوای درون قابلمه به آرامی بپزد.
مرحله پنجم: مرغ را آماده کنید
مرغ را به همراه پیاز، ادویهها و کمی آب در قابلمه دیگری بریزید. قابلمه را روی حرارت کم بگذارید و زمان دهید تا مرغ بپزد.
پس از پخت مرغ را از قابلمه خارج کنید و زمان دهید تا کمی خنک شود.
سپس با کمک چنگال استخوانهای مرغ را جدا سازید و گوشت آن را ریشریش کنید.
مرغ ریشریش شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
مرحله ششم: گوجه سبز و جعفری را اضافه کنید
گوجه سبز و جعفری را بشویید. جعفری تازه را با کمک چاقو خرد کنید و به همراه گوجه سبز به سوپ اضافه کنید.
بهتر است از گوجه سبز کوچک استفاده کنید تا ظاهر زیبایی پس از پخت به سوپ شما بدهد.
حرارت را کم کنید و چند دقیقه دیگر زمان دهید تا سوپ بپزد و به غلظت مناسب برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ ماست
مرحله هفتم: چاشنی سوپ را تنظیم کنید
پس از غلیظ شدن سوپ، با مقداری نمک و فلفل چاشنی سوپ را مطابق ذائقهتان تنظیم کنید.
مرحله هشتم: سوپ را سرو کنید
سوپ را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه با مقداری جعفری تازه آن را تزیین و سرو کنید.
سوپ گوجه سبز گیاهی
برای آماده سازی این سوپ به صورت گیاهی باید طبق مراحل بالا پیش روید. تنها مرحله افزودن گوشت مرغ را حذف کنید.
سوپ گوجه سبز با گوشت
برای آماده سازی سوپ گوجه سبز با گوشت، ابتدا پیاز را تفت دهید تا سبک شود. گوشت تکه شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود.
پس از افزودن ادویهها مقداری آب اضافه و زمان دهید تا گوشت به خوبی بپزد. پس از پخت، گوشتها را از قابلمه خارج کنید و با چنگال ریش ریش کنید. گوشت را به همراه، سیب زمینی نگینی شده، هویج رنده شده و بلغور خیس خورده به آب گوشت درون قابلمه برگردانید.
به مقدار کافی آب اضافه کنید و زمان دهید تا محتوای سوپ بپزد. سپس گوجه سبز و جعفری تازه را اضافه کنید. زمان دهید سوپ لعاب بیندازد و به غلظت دلخواه برسد. پس از تنظیم چاشنی نهایی، آن را در ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
نکات و فوت و فنهای طرز سوپ گوجه سبز
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن سوپ گوجه سبز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
میتوانید گوجه سبز را قبل از افزودن به سوپ چند دقیقه در کمی کره تفت دهید؛ این کار ترشی ملایمتری به سوپ میدهد.از گوجه سبز نیمرس یا رسیده استفاده کنید؛ گوجه سبز کاملاً نارس ممکن است سوپ را زیادی ترش و تلخ کند.کمی کره یا روغن حیوانی در پایان پخت اضافه کنید تا طعم نهایی سوپ لطیفتر شود.اگر میخواهید ظاهر سوپ روشنتر باشد، رب گوجه را حذف یا کمتر کنید و به جای آن زردچوبه را بیشتر به کار ببرید.استفاده از هویج زرد به جای نارنجی، رنگ سوپ را لطیفتر و سنتیتر میکند.اضافه کردن کمی زعفران دمکرده یا پودر لیمو عمانی در اواخر پخت، عطر و طعم خاصی به سوپ میدهد.چند پر نعناع تازه یا خشک در انتهای پخت اضافه کنید تا سوپ عطر ملایم و نشاطآوری پیدا کند.میتوانید به جای آب، از آب مرغ یا عصاره طبیعی مرغ استفاده کنید تا طعم سوپ غنیتر شود.برای غلظت بیشتر، در صورت نیاز در اواسط پخت کمی آرد برنج یا آرد جو اضافه کنید.اضافه کردن یک حبه سیر رنده شده به پیاز در مرحله تفت، طعمی عمیقتر ایجاد میکند.اگر طبعتان سرد است، کمی پودر زنجبیل یا دارچین در سوپ بریزید.مرغ را با چوب دارچین یا برگ بو بپزید تا عطر بهتری بگیرد و بوی زهم آن گرفته شود.بلغور را چند ساعت قبل خیس کنید تا بهتر بپزد و لعاب بیشتری به سوپ بدهد.در صورت دلخواه، کمی لپه یا عدس قرمز پخته هم اضافه کنید تا سوپ مغذیتر و پر پروتئینتر شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این سوپ خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه سوپ گوجه سبز از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه