طرز تهیه مربای گوجه سبز+ نکات شکرک نزدن

مناسب برای
2 تا 3 شیشه متوسط
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
45 دقیقه
مربای گوجه سبز یا مربای آلوچه، یکی از خاصترین و دلچسبترین انواع مربا، با طعم ترش و شیرین است که مزه آن با هیچ مربای دیگری قابل مقایسه نیست. این مربای خوشمزه برای افرادی که به دنبال یک صبحانه متفاوت هستند، گزینه مناسبی محسوب میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربای گوجه سبز به ۲ روش متفاوت و همه فوتوفن های درست کردن این مربا آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این مربا ابتدا باید گوجه سبزها را خرد کنید و همراه با آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از این که گوجه سبزها کمی نرم شدند، میتوانید شکر را اضافه کنید.
صبر کنید تا مربا به قوام مناسب برسد و بعد در ۵ دقیقه پایانی، گلاب، پودر هل و آب لیمو ترش را اضافه کنید. میتوانید این مربا را با گوجه سبز درسته نیز آماده کنید.
رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مربای گوجه سبز بدون هسته
مواد لازممقدار مورد نیازگوجه سبز۱ کیلوگرمشکر۱ کیلوگرمآب۲ پیمانهآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخوریگلاب (اختیاری)۱ قاشق غذاخوریپودر هل یا عرق هل (اختیاری)۱ قاشق چایخوری
مرحله اول: گوجه سبزها را بشویید
برای شروع باید گوجه سبزهایی را انتخاب کنید که سفت، سالم، تازه و بدون زدگی هستند.
میوههایی که بیش از حد رسیدهاند یا ترک دارند، برای پخت مربا مناسب نیستند چون هنگام پخت له میشوند.
میوهها را در آب سرد بریزید و بشویید و چند دور آبکشی کنید.
مرحله دوم: گوجه سبزها را خرد کنید
در این مرحله میتوانید گوجه سبزها را با یک دستمال نخی تمیز خشک کنید.
در ادامه به کمک یک چاقوی تیز گوجه سبزها را از وسط نصف و هسته آنها را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای بهار نارنج عسلی
مرحله سوم: گوجه سبزها را بجوشانید
گوجه سبزها را در قابلمه لعابی، استیل یا مسی بریزید. دو پیمانه آب به میوهها اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، با دقت کفهایی که روی سطح آن میآید را با قاشق بردارید تا مربا شفاف و خوشرنگ شود.
اجازه دهید گوجه سبزها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشند تا کمی نرم شوند، اما مراقب باشید که له نشوند.
در این مرحله گوجه سبز باید شکل خودش را حفظ کند.
مرحله چهارم: شکر را اضافه کنید
شعله گاز را کم کنید و شکر را به آرامی و در چند مرحله روی میوهها بریزید. در این مرحله از هم زدن اجتناب کنید تا گوجه سبزها له نشوند.
اگر میخواهید شهد مربا شفافتر و خوشرنگتر شود، میتوانید شکر را در یک قابلمه دیگر با دو پیمانه آب بجوشانید و وقتی کمی غلیظ شد، به گوجه سبزها اضافه کنید.
مرحله پنجم: مربا را بجوشانید
شعله گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنید و اجازه دهید مربا به آرامی بجوشد. در حین پخت، هر چند دقیقه یک بار به آرامی مربا را کمی هم بزنید.
در صورتی که روی مربا کف ایجاد شد، آن را بردارید. حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول میکشد تا مربا قوام پیدا کند.
برای تست قوام، چند قطره از شربت را روی نعلبکی سرد بریزید؛ اگر شربت خیلی روان نبود و حالت چسبناک داشت، یعنی آماده است.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله ششم: چاشنیها را اضافه کنید
در ۵ دقیقه پایانی پخت مربا باید یک قاشق غذاخوری آبلیمو برای جلوگیری از شکرک زدن، به مربا اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید کمی گلاب یا پودر هل (یا عرق هل) نیز در این مربا بریزید.
این مرحله کاملا اختیاری است ولی مربا را بسیار خوش عطر میکند.
مرحله هفتم: مربا را در شیشه بریزید
پس از آماده شدن مربا، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مربا به طور کامل خنک شود.
سپس آن را با ملاقه در شیشههای تمیز و کاملا خشک بریزید. درب شیشه را محکم ببندید و آن را در جای خنک و تاریک یا داخل یخچال قرار دهید.
مربای گوجه سبز درسته با هسته
برای پخت مربای گوجه سبز با هسته باید پس از شستن و تمیز کردن گوجه سبزها، آنها را به صورت درسته در قابلمه آب بریزید و مراحل پخت را مانند روش قبلی دنبال کنید. برای این که شکر راحتتر به داخل گوجه سبزها نفوذ کند، بهتر است قسمت بالای گوجه سبزها را با نوک چاقو سوراخ کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای چغاله بادام
نکات مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مربای گوجه سبز
در این بخش به نکات مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مربای گوجه سبز اشاره شده است.
افزودن مقداری آب لیمو ترش به این مربا از شکرک زدن آن جلوگیری میکند.قبل از برداشتن مربا از روی حرارت، مطمئن شوید که به قوام مناسب رسیده است. برای تست قوام میتوانید مقداری از مربا را روی بشقاب سرد بریزید؛ اگر به آرامی حرکت کرد و حالت ژلهای داشت، یعنی آماده است.برای پخت این مربا باید از حرارت ملایم استفاده کنید.برای درست کردن این مربا از قابلمههای مسی یا استیل استفاده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای گوجه سبز
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت مربای گوجه سبز اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای پخت این مربا به هیچ عنوان از قابلمه آلومینیومی استفاده نکنید چون طعم مربا را تغییر میدهد.به منظور جلوگیری از کپک زدن مربا بهتر است شیشهها را از قبل در یک قابلمه آب بجوشانید تا استریل شوند.برای پخت این مربا با گوجه سبز درسته بهتر است قسمت بالایی میوه را با چاقو سوراخ کنید تا شکر راحتتر به درون آن نفوذ کند.استفاده از گلاب، هل یا وانیل در دقایق پایانی پخت، عطر و طعم مربا را افزایش میدهد.برای درست کردن یک مربای خوشطعم و باکیفیت باید از گوجه سبزهای تازه و سالم استفاده کنید.بعد از آماده شدن مربای گوجه سبز خانگی، آن را در شیشههای استریل شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.در صورت تمایل میتوانید از مقدار شکر کمتری نیز برای درست کردن این مربا استفاده کنید.برای خوشمزهتر شدن مربا آلوچه خانگی میتوانید از هر چاشنی دیگری که دوست دارید استفاده کنید.بهتر است برای مزه دار کردن این مربا از پودر هل استفاده نکنید. پودر هل رنگ مربا را تیره میکند.در زمان پخت مربا به هیچ عنوان درب قابلمه را روی آن نگذارید. این کار موجب تیره و کدر شدن رنگ مربا میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربای گوجه سبز و همه فوتوفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه