• 2024-12-14
  • 10 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

«رژیم غذایی غربی؛ عامل افزایش سرطان روده در جوانان آمریکایی»

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،متخصصان در مرکز سرطان دانشگاه فلوریدای جنوبی به یافته‌هایی مهم در رابطه با…
«رژیم غذایی غربی؛ عامل افزایش سرطان روده در جوانان آمریکایی»

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،متخصصان در مرکز سرطان دانشگاه فلوریدای جنوبی به یافته‌هایی مهم در رابطه با افزایش ابتلا به سرطان روده در جوانان آمریکایی دست یافته‌اند. بر اساس این تحقیق، رژیم غذایی غربی، که به طور عمده شامل مواد غذایی فوق‌فرآوری‌شده و روغن‌های ناسالم است، باعث التهاب مزمن در بدن می‌شود و این التهاب می‌تواند رشد تومورهای سرطانی را تسریع کند.

دکتر تیموتی یتمن، نویسنده این مطالعه و استاد جراحی دانشکده پزشکی مورسانی دانشگاه فلوریدای جنوبی، توضیح می‌دهد: «بیمارانی که رژیم‌های غذایی ناسالم دارند، در بدنشان التهاب بیشتری مشاهده می‌شود. اکنون شاهدیم که این التهاب بر رشد تومورهای روده نیز تأثیر دارد. سرطان شبیه به یک زخم مزمن است که بهبود نمی‌یابد؛ اگر بدن هر روز با غذاهای فرآوری‌شده تغذیه شود، به دلیل التهاب مداوم، قدرت سیستم ایمنی کاهش می‌یابد و این باعث تسریع در رشد سرطان می‌شود.»

این مطالعه اهمیت بازنگری فوری در ترکیبات رژیم غذایی غربی را نشان می‌دهد؛ رژیمی که معمولاً حاوی قند افزودنی، چربی‌های اشباع شده، غذاهای فوق‌فرآوری‌شده، مواد شیمیایی و روغن‌های دانه‌ای التهاب‌زا است.

دکتر یتمن همچنین به اهمیت سیستم ایمنی بدن اشاره کرده و گفت: «در صورتی که سیستم ایمنی بدن در شرایط مناسب باشد، توانایی فوق‌العاده‌ای برای تأثیرگذاری بر ریزمحیط تومور و بهبود سلامتی دارد. اما وقتی که غذاهای فرآوری‌شده باعث سرکوب این سیستم می‌شوند، این ظرفیت از بین می‌رود.»

افزایش قابل توجه ابتلا به سرطان روده در افراد زیر ۵۰ سال در انگلیس و ایالات متحده در دهه‌های اخیر، توجه پژوهشگران را جلب کرده است. برخی از کارشناسان سلامت معتقدند که مصرف زیاد روغن‌های دانه‌ای مانند آفتابگردان، کانولا و ذرت که با التهاب در بدن مرتبط هستند، می‌تواند عامل تشدید این بیماری در میان جوانان باشد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود مردم این روغن‌ها را با روغن‌های غنی از اسیدهای چرب امگا۳ مانند روغن زیتون و آووکادو جایگزین کنند.

دکتر گانش هالده، استادیار دانشکده پزشکی مورسانی، افزود: «بدن انسان به گونه‌ای طراحی شده که التهاب را از طریق چربی‌های سالم مانند آووکادو که حاوی اسیدهای چرب زیست‌فعال هستند، کاهش دهد. این مولکول‌های کوچک که از غذاها استخراج می‌شوند، اگر از محصولات فرآوری‌شده بیایند، می‌توانند سیستم ایمنی را مختل کرده و التهاب مزمن را تشدید کنند.»

در یک مطالعه تحلیلی بر روی ۱۶۲ نمونه تومور از بیماران بیمارستان عمومی تمپا، تیم تحقیقاتی مقادیر بالایی از مولکول‌های التهاب‌زا را شناسایی کردند. این یافته‌ها نشان‌دهنده کمبود مولکول‌هایی است که به رفع التهاب و بهبودی کمک می‌کنند.

پزشکی مبتنی بر حل التهاب (resolution medicine) در حال حاضر بر معکوس کردن روند التهاب و تقویت سیستم بهبودی بدن از طریق تغذیه سالم و فعالیت‌های جسمی تأکید دارد. دکتر یتمن این رویکرد را به عنوان گامی تحول‌آفرین در درمان سرطان می‌داند که می‌تواند با بهره‌برداری از فرایندهای طبیعی بدن، التهاب مزمن را کنترل کرده و از بروز بیماری‌ها پیشگیری کند.

منبع خبر