- 2025-05-05
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
شناسایی ۱۷ مبتلا به تب دنگی در کشور؛ زنگ خطر در چابهار

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، بر اساس اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، از ابتدای سال جاری تا روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۷ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است. طبق گزارشهای رسمی، تمامی این موارد در شهرستان چابهار ثبت شده و انتقال محلی محسوب میشوند، به این معنا که بیماران در داخل کشور و بهویژه در منطقه چابهار به بیماری مبتلا شدهاند.
در مقایسه، طی سال ۱۴۰۳ در مجموع ۱۱۲۷ مورد تب دنگی گزارش شده که از این میان، ۹۲۲ مورد مربوط به انتقال محلی بوده و سایر مبتلایان سابقه سفر خارجی داشتهاند.
گزارشها همچنین نشان میدهند که در سال گذشته پنج مورد ابتلا به ویروس چیکونگونیا نیز در کشور شناسایی شده است. این افراد همگی سابقه سفر به خارج از کشور داشتهاند و موارد ابتلا در شهرستانهای چابهار و تهران ثبت شده است. با این حال، موردی از ابتلا به ویروس زیکا در کشور گزارش نشده است.
وضعیت پشه ناقل بیماری در کشور
تب دنگی از طریق نیش پشههای آئدس به انسان منتقل میشود. در این راستا، وزارت بهداشت مراقبتهای حشرهشناسی را در تمامی مبادی مرزی زمینی، دریایی، ریلی و هوایی کشور اجرا میکند.
نخستین گزارش صید پشه آئدس اجیپتی (Aedes aegypti)، که ناقل اصلی تب دنگی است، در اسفند ۱۳۹۸ در بندرلنگه استان هرمزگان ثبت شد. اکنون حضور این پشه در مناطق مختلفی از کشور بهویژه در نوار جنوبی و شمالی تایید شده است.
پشه آئدس اجیپتی در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک) و بوشهر (عسلویه و کنگان) مشاهده شده است.
پشه آئدس آلبوپیکتوس نیز در استان گیلان، و شهرستانهای رامسر، تنکابن، عباسآباد، محمودآباد و نور استان مازندران، همچنین در بیلهسوار استان اردبیل و برخی شهرستانهای استان آذربایجان شرقی شامل خداآفرین، هوراند و کلیبر مشاهده شده است.
توصیه وزارت بهداشت:
با توجه به گسترش پشه ناقل در مناطق مختلف کشور و افزایش موارد ابتلا، مسئولان بهداشتی بر اهمیت کنترل و پیشگیری از تکثیر این پشهها، بهویژه در مناطق گرمسیر و مرطوب تأکید دارند. شهروندان نیز باید با رعایت نکات بهداشتی، از جمله حذف آبهای راکد و استفاده از پشهبند، در کاهش خطر ابتلا مشارکت کنند.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه