مروری بر فعالیت‌های مرضیه برومند، ایرج طهماسب و داریوش فرضیایی در شبکه نمایش خانگی به بهانه شروع فعالیت حمید جبلی در این عرصه | در انتظار آقای قصه‌گو

 مرجان فاطمی | مرضیه برومند، حمید جبلی و ایرج طهماسب را می‌توانیم سه تا غول قدرتمند در عرصه ساخت برنامه‌های…
مروری بر فعالیت‌های مرضیه برومند، ایرج طهماسب و داریوش فرضیایی در شبکه نمایش خانگی به بهانه شروع فعالیت حمید جبلی در این عرصه | در انتظار آقای قصه‌گو

 مرجان فاطمی | مرضیه برومند، حمید جبلی و ایرج طهماسب را می‌توانیم سه تا غول قدرتمند در عرصه ساخت برنامه‌های جذاب کودک و نوجوان به حساب بیاوریم؛ چهره‌های مطرحی که وقتی نامشان روی یک اثر قرار می‌گیرد، می‌توانیم به کیفیت آنها مطمئن باشیم. علاوه بر اینها داریوش فرضیایی هم جزو چهره‌های موفق برنامه‌های کودک و نوجوان در دهه هشتاد و نود است و مدت‌هاست به برندی در این عرصه تبدیل شده. این شخصیت‌ها در دوره‌ای از فعالیت‌شان از تلویزیون به شبکه نمایش خانگی کوچ کرده‌اند و اثاری برای پلتفرم‌ها تولید کرده‌اند. بعد از مرضیه برومند، ایرج طهماسب و داریوش فرضیایی که با «مجتمع مسکونی کلیله و دمنه»، «مهمونی» و «لالایی» اتفاق مهمی رقم زدند حالا نوبت به حمید جبلی رسیده است که با مجموعه «آقای قصه‌گو» امضای جدیدی از خودش برجا بگذارد.

به گزارش فیلم‌نیوز، طبق خبری که در خبرگزاری ایرنا منتشر شده، ساخت مجموعه رئال-انیمیشنی «آقای قصه‌گو» به نویسندگی و روایت حمید جبلی برای پلتفرم تلوبیون آغاز شده است. به این بهانه نگاهی داریم به فعالیت‌های غول‌های برنامه‌سازی در عرصه کودک و نوجوان در نسل‌های مختلف.

حمید جبلی | آقای قصه گو

حمید جبلی قرار است با مجموعه «آقای قصه‌گو» که برای شبکه خانگی تولید می‌شود فعالیتش را از سر بگیرد.حمید جبلی در حال ساخت مجموعه‌ای به نام «آقای قصه‌گو» است.

پیشینه کار کودک: حمید جبلی هم از دهه شصت در زمینه کودک و نوجوان فعال است. با صداپیشگی شخصیت جذاب کپل در «مدرسه موش‌ها» بسیار مورد استقبال قرار گرفت و همان سال در مجموعه «محله بروبیا» هم بازی کرد. درواقع در این مجموعه بود که مخاطبان با چهره او آشنا شدند. بعد از آن بود که به عنوان صداپیشه دو عروسک کلاه قرمزی و پسرخاله و نویسنده مجموعه‌های کلاه‌قرمزی به شهرت بسیار زیادی رسید. علاوه بر اینها صداپیشه مجموعه‌های «هادی و هدی»، «درون و برون»، «خونه مادربزرگه» هم بود.

فعالیت در شبکه نمایش خانگی: زمانی که ایرج طهماسب تصمیم گرفت «مهمونی» را برای شبکه نمایش خانگی تولید کند، خبری از نام حمید جبلی نبود. خیلی‌ها گمان می‌کردند دیگر تمایلی به فعالیت در تلویزیون و شبکه خانگی ندارد اما با خبری که امروز منتشر شد فهمیدیم بالاخره قدم در راه تولید گذاشته است. جبلی قرار است مجموعه‌ای ترکیبی از رئال و انیمیشن تولید کند؛ مجموعه‌ای به نام «آقای قصه‌گو» که در آن شخصیت‌های مختلفی ایفای نقش می‌کنند. فیلمنامه مجموعه به قلم خود حمید جبلی نوشته شده و قرار است برای پلتفرم تلوبیون تولید شود. ضبط این مجموعه به‌تازگی شروع شده است.

مرضیه برومند | شهرک کلیله و دمنه

حمید جبلی قرار است با مجموعه «آقای قصه‌گو» که برای شبکه خانگی تولید می‌شود فعالیتش را از سر بگیرد.فعالیت مرضیه برومند در شبکه خانگی تا به اینجا به ساخت مجموعه عروسکی «شهرک کلیله و دمنه» محدود می‌شود.

پیشینه کار کودک: مرضیه برومند در کنار ساخت سریال‌های جذاب تلویزیونی، به دلیل فعالیت‌هایی که برای کودکان و نوجوانان انجام داده بسیار مورد توجه است. او در دهه‌های شصت و هفتاد مجموعه‌های عروسکی جذابی ساخت و به برندی در این زمینه تبدیل شد. سال 1360 با ساخت «مدرسه موش‌ها» اتفاق مهمی را در تلویزیون رقم زد. سال 1363 فیلم سینمایی «شهرموش‌ها» را ساخت و بعد از آن با آثاری مثل «خونه مادربزرگه»، «قصه‌های تابه‌تا»، «مربای شیرین» و «شهرموش‌ها2» فعالیتش را در این عرصه گسترش داد.

فعالیت در شبکه نمایش خانگی: مجموعه عروسکی «مجتمع مسکونی کلیله و دمنه» اولین همکاری برومند با شبکه نمایش خانگی بود؛ مجموعه‌ای که سال 1401 منتشر شد. برومند در این مجموعه سعی کرده بود شخصیت‌ها و داستانی به نسبت مدرن به تصویر بکشد. او اواسط انتشار سریالش، ویدئویی از پشت‌صحنه مجموعه منتشر کرد تا فعالیت عروسک‌گردان‌ها و سختی کاری که در این مجموعه داشتند را پیش چشم مخاطبانش بگذارد. از همان یک ویدئوی کوتاه می‌شد فهمید «شهرک کلیله‌ودمنه» برای تولید مسیر سختی را پیش رو داشته است. این مجموعه به فصل دوم نرسید و ادامه آن ساخته نشد.

ایرج طهماسب | مهمونی

حمید جبلی قرار است با مجموعه «آقای قصه‌گو» که برای شبکه خانگی تولید می‌شود فعالیتش را از سر بگیرد.ایرج طهماسب مجموعه «مهمونی» را در دو فصل برای شبکه خانگی کارگردانی کرد.

پیشینه کار کودک: اسم ایرج طهماسب یک‌جورهایی با آثار مخصوص کودکان و نوجوانان گره خورده است. طهماسب فعالیتش را به صورت مستقل در تلویزیون با ساخت مجموعه « سقائک و شانه‌به‌سر دانا» در دهه شصت شروع کرد و بعد از ان مجموعه‌هایی مثل «سلامتی چه خوب»، «دکتر عروسکی» و «النگ و دولنگ» را ساخت. سال 1370 با ساخت «صندوق پست» وارد مرحله جدیدی از فعالیت‌هایش شد. از آنجا به بعد بود که با به میدان آمدن شخصیت عروسکی کلاه قرمزی، عنوان «مجری» برایش انتخاب شد و همه او را به این نام شناختند. علاوه بر فیلم‌ها و مجموعه‌های کلاه‌قرمزی، فیلم سینمایی «یکی بود یکی نبود» هم از جمله آثار طهماسب در سینمای کودک و نوجوان بود.

فعالیت در شبکه نمایش خانگی: طهماسب بعد از قطع همکاری با تلویزیون، نوروز 1401 با مجموعه عروسکی «مهمونی» وارد شبکه نمایش خانگی شد. او بعد از سال‌ها در غیاب حمید جبلی این اثر را ساخت و از عروسک‌های جدیدی برای آن رونمایی کرد. بعضی از شخصیت‌های عروسکی جدید مثل بچه و پشه، خیلی زود توانستند توجه‌ها را جلب کنند و باعث شوند برنامه خیلی زود در مرکز توجه‌ها قرار بگیرد. «مهمونی» در فصل اول با حضور چهره‌های شناخته شده به عنوان مهمان ساخته شد و در فصل دوم خود شخصیت‌های عروسکی عامل اصلی جذابیت کار شدند. موفقیت «مهمونی» باعث شد مدیران تلویزیون بار دیگر به فکر ایرج طهماسب بیفتند و از او برای ساخت «مهمانی» با حضور عروسک‌های قدیمی و جدید دعوت به همکاری کردند.

داریوش فرضیایی | شبکه کودک عموپورنگ / بالش‌ها / لالایی

حمید جبلی قرار است با مجموعه «آقای قصه‌گو» که برای شبکه خانگی تولید می‌شود فعالیتش را از سر بگیرد.«لالایی» از کارهای موفق داریوش فرضیایی در شبکه خانگی است.

پیشینه کار کودک: داریوش فرضیایی متعلق به نسل بعدی ایرج طهماسب، حمید جبلی و مرضیه برومند است. او از دهه هشتاد به عنوان یکی از چهره‌های اثرگذار آثار کودک و نوجوان شناخته می‌شود. فرضیایی با نام «عموپورنگ» در دهه هشتاد و نود مجموعه‌های مختلفی برای تلویزیون تولید کرد. اواخر دهه نود تغییر ساختار داد و با تولید سه برنامه‌ی «محله گل‌وبلبل»، «بچه محل» و «کلبه عموپورنگ» خلاقانه وارد عمل شد و مخاطبان زیادی به دست آورد. او به همراه تیمش بارها تغییر ساختار دادند و دست به آزمون خطا زدند و توانستند مخاطبان کودک دهه هفتادی و هشتادی را با خود همراه کنند.

فعالیت در شبکه نمایش خانگی:  فعالیت داریوش فرضیایی در شبکه نمایش خانگی به سال‌ها قبل برمی‌گردد. زمانی که هنوز پلتفرم‌ها شروع به کار نکرده بودند و آثار نمایش خانگی با دی‌وی‌دی به دست مخاطبان می‌رسیدند. فرضیایی آن زمان دو مجموعه «شبکه کودک عموپورگ» و «بالش‌ها» را تولید کرد که موفقیت چندانی به‌دست نیاورد. بعد از قطع همکاری با تلویزیون، سال گذشته مجموعه «لالایی» را برای شبکه خانگی ساخت که این‌بار موفقیت زیادی نصیبش شد. «لالایی» به اثر بامزه و قابل‌قبولی تبدیل شد و مخاطبان زیادی را با خودش همراه کرد. 

منبع خبر

بیا تو صدا