طرز تهیه شیرینی شباکیه عربی (زولبیا فانوسی)؛ برای ماه رمضان

مناسب برای 5-6 نفر زمان آماده‌سازی 40-50 دقیقه زمان پخت 10-12 دقیقه شیرینی شباکیه یا همان زولبیا فانوسی یکی از…
طرز تهیه شیرینی شباکیه عربی (زولبیا فانوسی)؛ برای ماه رمضان

مناسب برای

5-6 نفر

زمان آماده‌سازی

40-50 دقیقه

زمان پخت

10-12 دقیقه

شیرینی شباکیه یا همان زولبیا فانوسی یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین شیرینی‌های عربی است که در ماه رمضان آماده می‌شود. اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این شیرینی جذاب غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی این شیرینی جذاب، ابتدا شربت بار را آماده کنید. سپس با ترکیبی از آرد، شیر، ماءالشعیر و کره خمیر را شکل دهید. پس از استراحت خمیر، آن را باز کنید و به صورت رشته‌های نازک برش بزنید.

خمیرهای برش‌ خورده را فرم دهید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس آن‌ها را در شربت بار قرار دهید و در نهایت با پودر پسته یا کنجد تزیین و سرو کنید.

رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خمیر شیرینی شباکیه عربی برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازشیر۱۲۵ میلی‌لیتر (نصف پیمانه)ماء‌الشعیر۲۵ میلی‌لیترکره۱۲۵ گرمبیکینگ پودر۱/۵ قاشق چای‌خوریآرد سفید قنادی۵۰۰ گرم

مواد لازم برای شربت بار

مواد لازممقدار مورد نیازآب۲ پیمانهشکر۳ پیمانهگلاب۳/۴ پیمانهجوهر لیمو۱/۴ قاشق چای‌خوری یا آبلیمو ۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کردهبه مقدار لازم

مرحله اول: شربت بار را آماده کنید

آب را در قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید.

زمان دهید تا آب به نقطه جوش برسد. سپس جوهر لیمو یا آب‌لیمو را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید.

بعد از چند دقیقه، شکر را به محتوای درون قابلمه افزوده و بدون هم زدن، اجازه دهید تا کاملاً شکر در آب حل شود.

بعد از جوشیدن، حرارت را کم کنید تا شربت غلیظ شود. در انتها زعفران دم‌کرده و گلاب را به قابلمه اضافه کرده و یک دقیقه دیگر بجوشانید.

سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید شربت خنک شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بامیه خانگی

مرحله دوم: خمیر را آماده کنید

کره را در کاسه مناسبی بریزید و روی حرارت کتری قرار دهید تا آب شود. سپس ماءالشعیر و شیر را به کره ذوب شده اضافه و مخلوط کنید.

در کاسه‌ای جداگانه آرد سفید و بیکینگ‌پودر را با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار الک کنید تا ناخالصی‌هایش گرفته شود.

مواد خشک را کم‌کم به مواد تر درون کاسه اضافه و مدام هم بزنید تا خمیری یکدست ایجاد شود.

توجه داشته باشید که خمیر این شیرینی کمی سفت‌تر از خمیر نان است و به هیچ عنوان چسبناک نیست.

مرحله سوم: خمیر را استراحت بدهید

بعد از این که خمیر آماده شد، آن را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و درب آن را ببندید.

۳۰-۴۰ دقیقه‌ای خمیر را در فضای آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: خمیر را شکل دهید

روی سطح میز کار را کمی آرد پاشی کنید. خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و روی میز کار بگذارید.

با کمک وردنه خمیر را باز کنید. سپس با یک چاقوی تیز خمیر را به صورت منظم و رشته‌ای برش دهید.

همه رشته‌ها را کنار هم قرار دهید و روی سطح کار بگذارید. حالا با کمک انگشت هر ۴ تا ۵ سانتی‌متر خمیر را با دست فشار دهید تا رشته‌ها در این نواحی به هم بچسبند.

سپس خمیرها را از همین نقاطی که به هم چسبیده‌اند با چاقوی تیز برش بزنید.

حالا دو سر خمیر را بگیرید و به سمت مرکز خمیر یا کمی داخل فشار دهید تا رشته‌ها کمی از هم باز شوند.

مرحله پنجم: شیرینی را سرخ کنید

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.

زمانی که روغن گرم شد، شیرینی‌ها را با فاصله از هم در روغن قرار دهید به طوری که در روغن شناور شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رنگینک برای افطاری

مرحله ششم: شیرینی‌ها را در شربت بار بگذارید

بعد از این که شیرینی‌ها طلایی شدند، آن‌ها را از روغن خارج کنید و در شربت بار قرار دهید.

حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید. سپس شیرینی را از شربت بار خارج کنید.

مرحله هفتم: شیرینی‌ها را سرو کنید

شیرینی‌های شباکیه جذابتان را در ظرف سرو بچینید و با مقداری پودر پسته یا کنجد تزیید و سرو کنید.

مواد لازم برای شیرینی شباکیه با خمیر مایه ترش

مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید۳۰۰ گرمشکر۱ قاشق چای‌خوریمایه خمیر ترش۱/۲ قاشق چای‌خوریآب۱/۲ پیمانهنمک۱/۴ قاشق چای‌خوریتخم مرغ۱ عددکره۲۵ گرمبیکینگ پودر۱/۲ قاشق چای‌خوریزعفران۱/۲ قاشق چای‌خوریدارچین۱/۲ قاشق چای‌خوریروغن مایع۲ قاشق سوپ‌خوریکنجد۵۰ گرمروغن سرخ کردنیبه مقدار لازم

مواد لازم برای شربت بار (با گلوکز)

مواد لازممقدار مورد نیازآب۱ پیمانهگلاب۱/۴ پیمانهشکر۲ پیمانهآبلیمو۱ قاشق مرباخوریگلوکز مایع۲ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شباکیه عربی با خمیر مایه ترش

برای آماده سازی شباکیه با خمیر مایه ابتدا با ترکیب آب، شکر، گلاب، زعفران و گلوکز، شهدی غلیظ و خوش‌عطر درست کنید. سپس خمیر مایه را عمل آورید و با ترکیب آرد، تخم‌مرغ، کره، دارچین، زعفران و کنجد بو داده، خمیر شباکیه را آماده کنید.

پس از استراحت، خمیر را باز کنید و به صورت رشته‌ای نازک برش بزنید. خمیرهای رشته‌ای را فرم دهید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. در نهایت، شیرینی‌های سرخ‌ شده را داخل شهد قرار دهید و با پودر پسته یا کنجد تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای کفگیری تبریزی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شیرینی شباکیه عربی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی شباکیه عربی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بعد از سرخ شدن، شیرینی را بلافاصله در شربت گرم قرار دهید تا طعم شیرین را بهتر جذب کند.خمیر را حتماً قبل از برش زدن استراحت دهید تا فرم بهتری بگیرد.برای عطر بهتر، می‌توانید کمی پودر هل یا دارچین به شربت اضافه کنید.شربت بار شیرینی را زیاد نجوشانید، زیرا رنگ آن قهوه‌ای و تیره می‌شود و طعم آن به تلخی می‌زند. غلظت شربت بار باید کمی رقیق‌تر از عسل باشد.حرارت روغن نباید خیلی زیاد باشد، چون باعث سوزاندن سطح خارجی و خام ماندن داخل شیرینی می‌شود.خمیر نباید بیش از حد ورز داده شود، زیرا ممکن است باعث سفت شدن شیرینی شود.بعد از خارج کردن از شربت، روی توری قرار دهید تا شهد اضافی چکه کند.بهتر است از روغن سرخ کردنی تازه استفاده کنید تا طعم شیرینی تحت تأثیر قرار نگیرد.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه شیرینی شباکیه عربی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر