بازیکنان رده‌های پایه چشم و گوششان باز است/ اگر عبدی می‌دید به او بازیکن نمی‌دهند می توانست استعفا کند/ در ۱۰ بار، شاید یک بار ژاپن را می بردیم

به گزارش خبرورزشی، درباره حذف تیم ملی امید از جام ملت‌های آسیا و نرسیدن این تیم به جام جهانی برای…
بازیکنان رده‌های پایه چشم و گوششان باز است/ اگر عبدی می‌دید به او بازیکن نمی‌دهند می توانست استعفا کند/ در ۱۰ بار، شاید یک بار ژاپن را می بردیم

به گزارش خبرورزشی، درباره حذف تیم ملی امید از جام ملت‌های آسیا و نرسیدن این تیم به جام جهانی برای سومین دوره متوالی اظهار کرد: این حذف هم به خاطره‌ها پیوست و مهم این است که بعد از ناکامی، دلایل آن پیدا و برای آینده رفع شود ولی ایراد کار آنجاست که حتی اگر ایرادها پیدا شوند برای رفع آنها عزمی نداریم و دوباره تکرار می‌شود.

بازیکنان رده‌های پایه چشم و گوش بازی دارند

وی ادامه داد: به طور کلی در پایه‌ها از لحاظ زیرساختی ضعف داریم، در واقع افتضاح است. هر بازیکنی که در سال‌های اخیر چهره شده به واسطه استعداد شخصی بوده است. بازیکن سازی در ایران تمام شده و در رده‌های پایه، الگوهای رفتاری خوبی برای فوتبال حرفه‌ای ندارند. فقط مربیان هستند که می‌توانند برای بازیکنان پایه جا بیندازند و متأسفانه روانشناس ورزشی هم که نداریم، چون اعتقادی به آن نیست. در گذشته اگر ستاره‌هایی چون علی دایی، کریم باقری، علی کریمی و مهدی مهدوی کیا بودند به خاطر آن بود که چشم و گوش بسته بودند و چهره شدند. در این دوره زمانه بازیکنان رده‌های پایه چشم و گوش بازی دارند و مسیر را به درستی طی نمی‌کنند.

عبدی می‌توانست کار را رها کند

ملی‌پوش سابق در مورد اینکه حسین عبدی گفته آنهایی را که به تیم ملی جوانان پشت پا می‌زدند نمی‌بخشد، تصریح کرد: در عدم نتیجه گیری تیم، این سرمربی است که نقش اول را دارد و مسائل دیگری نظیر پشتیبانی از تیم و تدارکات و همکاری باشگاه‌ها با تیم ملی، نقش‌های فرعی را دارند. عبدی می‌گوید آنهایی را که به تیم او پشت پا زدند نمی‌بخشد ولی اگر عبدی می‌دید که به او بازیکن نمی‌دهند یا هر مسئله دیگری برای آماده سازی تیمش وجود داشت، می‌توانست کار را رها کند و استعفا دهد. این درایت سرمربی است که باید حلال مشکلات باشد و وقتی تیم می‌بازد، باید سرمربی مسئولیت شکست را به گردن بگیرد. شاید مقصر اصلی حذف تیم ملی عبدی نباشد و من هم به شخصه به تنهایی او را مقصر حذف نمی‌دانم ولی در جریان بازی برتری ژاپن محسوس بود. این تیم ملی جوانان اگر ۱۰ بار دیگر هم با ژاپن بازی می‌کرد شاید یک بار بر حسب اتفاقات برنده می‌شد. این بار هم اگر در پنالتی می‌بردیم این ژاپن بود که فوتبال به مراتب بهتری را ارائه کرد و نباید از بار مسئولیت شانه خالی کرد. 

اخلاق مداری از بین رفته است

حاتمی با اشاره به افزایش تنش در لیگ‌های پایه و درگیری‌های فیزیکی بازیکنان و مربیان به آنا گفت: وقتی سطح فنی و تاکتیکی فوتبال ما پایین آمده و نگرش غیرحرفه‌ای داریم، طبیعتاً درگیری‌ها جای اصول و سبک درست فوتبال را می‌گیرد. الگویی وجود ندارد و اخلاق مداری از بین رفته است. مادیات در اولویت قرار دارد و از چارچوب خارج شده‌ایم. مربیان پا به سن گذاشته و دارای تجربه هم، چون از علم روز دنیا و سبک‌های تمرینی مدرن به دور هستند، نمی‌توانند کمک لازم را به بازیکنان رده‌های پایه کنند. مربیان جوان که اشتیاق بیشتری به کار داشته باشند و مسائل روز مربیگری را رصد می‌کنند، می‌توانند موفق باشند به شرطی که مدیرفنی مجرب در کنار آنها باشند تا از نظر اخلاق و ارزش‌ها آموزش لازم را به بازیکنان پایه بدهند.

بیشتر بخوانید: عبدی گردن گرفت؛ مقصر حذف من هستم اما باشگاه‌ها همکاری نکردند!/ در پنالتی کاری از دست کسی برنمی آید!

منبع خبر