- 2025-02-25
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه مرغ شاندیزی زعفرانی؛ به روش خانگی

مناسب برای
2-3 نفر
زمان آمادهسازی
10-15 دقیقه
زمان پخت
80-90 دقیقه
مرغ شاندیزی یک غذای منحصر به فرد و بسیار محبوب است که به روش خاصی طبخ میشود. اصالت این غذا به شاندیز (منطقهای در نزدیکی مشهد در خراسان رضوی) برمیگردد. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه مرغ شاندیزی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی این غذا ابتدا مرغ را بشویید. پیاز و سیر خلالی شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس مرغ را به همراه ادویهها به مواد درون قابلمه اضافه کنید. سپس هویج و فلفل دلمه خرد شده را اضافه کنید.
پس از کمی تفت دادن آب جوش و آبلیمو را اضافه کنید و زمان دهید مرغ بپزد. سپس با کمی نمک و محلول زعفران مرغ را طعمدار کنید و در کنار کته یا برنج سرو کنید.
رسپی این غذای جذاب را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مرغ شاندیزی زعفرانی برای ۳ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازران و سینه مرغ۴ تکهپیاز۲ عددفلفل دلمهای۱ عددهویج۳ عددسیر۳ حبهچوب دارچین۲-۳ تکهلیموترش۲ عددزعفران دم کردهبه مقدار دلخواهپودر زیره۱/۴ قاشق چایخوریزردچوبه۱ قاشق چایخورینمک و فلفل به مقدار کافی
مرحله اول: پیاز و سیر را آماده کنید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آنها را خلالی خرد کنید.
قابلمه مناسبی را روی حرارت بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. پیازها را به تابه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
در همین مرحله سیر را نیز پس از شستن و پوستگرفتن به ۲ قسمت برش بزنید و به پیازهای درون تابه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه یخنی مرغ خراسانی
مرحله دوم: مرغ را آماده کنید
تکههای مرغ را بشویید و درون آبکش بگذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
تکههای مرغ را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مرغ با پیاز و سیر ترکیب شوند.
سپس درب قابلمه را ببندید و ۱۵-۲۰ دقیقهای زمان دهید تا مرغ به آرامی با پیازها بپزد.
مرحله سوم: ادویهها را اضافه کنید
زردچوبه، پودر زیره، چوب دارچین و فلفل سیاه را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا ادویهها با سایر مواد ترکیب شوند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: هویج و فلفل دلمه را اضافه کنید
هویج و فلفل دلمه را بشویید. درون فلفل دلمه را خالی کنید و آن را به قطعات بزرگ برش بزنید.
هویج را پوست بگیرید و به ۳-۴ قسمت تقسیم کنید.
هویج و فلفل دلمه خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
مرحله پنجم: مرغ را بپزید
آب جوش و آبلیمو ترش را به مرغ اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید.
منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسد. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا مرغها به آرامی بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک مرغ و سیب زمینی
مرحله ششم: چاشنی مرغ را تنظیم کنید
پس از پخت کامل مرغ با مقداری نمک و محلول زعفران چاشنی آن را مطابق ذائقهتان تنظیم کنید.
۵-۱۰ دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم مرغ بپزد و به غلظت مناسب برسد.
سپس آن را در ظرف سرو بریزید و در کنار کته یا برنج زعفرانی سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مرغ شاندیزی زعفرانی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم مرغ شاندیزی زعفرانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
زعفران را در آب گرم حل کنید تا رنگ و عطر بیشتری به مرغ بدهد.هویج و فلفلدلمهای خرد شده به همراه سایر مواد اضافه شوند تا رنگ و طعم متعادلی ایجاد شود.در مراحل پایانی پخت، نمک و زعفران دم کرده را اضافه کنید تا طعم نهایی بهتر جذب شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه مرغ شاندیزی زعفرانی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه