چین یک دوربین جاسوسی ساخته که می‌تواند چهره‌ شما را از فضا تشخیص دهد!

دانشمندان چینی یک دوربین نظارتی شما بخوانید دوربین جاسوسی با قابلیت‌های بی‌سابقه در تشخیص جزئیات ساخته‌اند. این دوربین مبتنی بر…
چین یک دوربین جاسوسی ساخته که می‌تواند چهره‌ شما را از فضا تشخیص دهد!

دانشمندان چینی یک دوربین نظارتی شما بخوانید دوربین جاسوسی با قابلیت‌های بی‌سابقه در تشخیص جزئیات ساخته‌اند. این دوربین مبتنی بر لیزر، توانایی تشخیص جزئیات در سطح میلی‌متری از فاصله 100 کیلومتری را دارد، دستاوردی که پیش از این غیرممکن به نظر می‌رسید.

به گزارش South China Morning Post، دانشمندان مؤسسه تحقیقات اطلاعات هوافضای آکادمی علوم چین، این سیستم دوربین جدید را در دریاچه Qinghai در شمال غربی دورافتاده چین آزمایش کردند.

دوربین جاسوسی فضایی چین می‌تواند اشیائی به اندازه 1.7 میلی‌متر را تشخیص دهد

در این آزمایش، سیستم LIDAR با دیافراگم مصنوعی (SAL) به هدفی در فاصله 101.8 کیلومتری در آن سوی دریاچه نگاه کرد و توانست جزئیاتی به کوچکی 1.7 میلی‌متر را تشخیص دهد.

تست دوربین جاسوسی فضایی جدید چین در دوربین جدید را در دریاچه Qinghai در شمال غربی دورافتاده چین

سیستم SAL فاصله تا اجسام را با دقت 15.6 میلی‌متر اندازه‌گیری کرد. این عملکرد چشمگیر توسط SCMP به عنوان «100 برابر بهتر» از دوربین‌های جاسوسی پیشرو و تلسکوپ‌های مبتنی بر لنز توصیف شده است.

LIDAR که مخفف «تشخیص و اندازه‌گیری نور» است، تصاویر را با تاباندن یک لیزر بسیار دقیق به یک شیء و سپس اندازه‌گیری زمان بازگشت نور منعکس‌شده به گیرنده ثبت می‌کند.

این فناوری که اغلب برای تهیه نقشه‌های با وضوح بالا استفاده می‌شود، پیش‌زمینه‌ای در فناوری نظارت نظامی و راحت‌تر بگوییم استفاده به عنوان دوربین جاسوسی دارد. با این حال، تلاش‌های قبلی در مقایسه با دوربین SAL جدید، نسبتاً ضعیف بودند.

در سال 2011، شرکت  لاکهید مارتین با استفاده از یک دوربین LIDAR، وضوح زاویه‌ای دو سانتی‌متر را از فاصله ۱.۶ کیلومتری به دست آورد. دانشمندان چینی بعداً وضوح پنج سانتی‌متر را از فاصله ۶.۹ کیلومتری محقق کردند. پیشرفت از این نتایج به عملکرد سیستم SAL، شگفت‌انگیز است.

دوربین جاسوسی فضایی پیشرفته چیندوربین جاسوسی فضایی پیشرفته چین

این پیشرفت‌های چشمگیر به لطف یک لیزر قدرتمند 103 واتی، پردازش داده‌های پیشرفته در زمان واقعی، الگوریتم‌های تطبیقی که نویز نور لیزر را کاهش می‌دهند و یک دیافراگم نوری بسیار بزرگ امکان‌پذیر شده‌اند.

یک محقق که در این مطالعه مشارکت نداشت، به SCMP گفت: «این فقط درباره دیدن یک ماهواره نیست، بلکه درباره خواندن شماره سریال آن است. با این وضوح، می‌توان آسیب‌های ناشی از برخورد ریزشهاب‌سنگ‌ها به پنل‌های خورشیدی یا شناسایی محموله‌های سنسور خاص را تشخیص داد.»

محدودیت‌های دوربین نظارتی فضایی چین

اگرچه نتایج این دستاورد خیره‌کننده است، سیستم‌های دوربین مبتنی بر لیزر محدودیت‌های قابل توجهی دارند. این آزمایش در شرایط آب‌وهوایی کاملاً صاف انجام شد، زیرا شرایط جوی می‌تواند عملکرد دوربین LIDAR را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

علاوه بر این، سیستم SAL در شکل فعلی خود قادر به ردیابی هدف‌های متحرک نیست، که این نیز یک چالش دیگر محسوب می‌شود. با این حال، شکستن رکوردها توسط SAL از فاصله 100 کیلومتری یک دستاورد بزرگ است، برای اینکه بتوانید راحت‌تر تصور کنید، این فاصله‌ای است که مرز بین جو و فضا از سطح زمین، معروف به خط کارمان، محسوب می‌شود.

منبع خبر